Stretli ste sa s koarktáciou aorty počas 3D?

bambulka3636
4. apr 2011

Ahojte. Chcela by som sa Vás opýtať, či niekto z Vás nemal podozrenie na koarktáciu aorty u Vášho mimnka. resp. či nemá za sebou niekto takúto OP. Nám teraz v 20t vyjadrili podozrenie a budúci týždeäň nás čaká Bratislavské detťské kardiocentrum. Medzi tým ešte amniocentéza . Smutné na tom je, že som lekárka a viem presne, čo to je aj riziká a možnosti liečby. Ale osobne som sa ešte nestretla s nikým kto by bol po takejto operácií. Veľmi sa bojím o svojho chlapčeka,mopžno práve o to viac, že som zdravotník. Ďakujem za akúkoľvek informáciu.

rybicka2606
5. máj 2011

Ahoooj bambulka3636. Drzim vam prsteky na Detskom kardoi.c. Mna ako 3-rocnu operovali v Bratislave - dg.-koarktacia aorty. Teraz mam 25r. a nemala som po operácii v detstve nejake velke problemy- vobec nebol rozdiel medzi mnou a inymi detmi. Bola som velmi ziva, aktivna...Skor si rodicia vytrpeli svoje muky, ja som to nevnimala. Na zakladnej i na strednej (pedagogickej)skole som patrila v TV medzi nejlepsie- bradlá, stojky, kolektivne hry, behy (1500m...) mi nerobili ziadne problemy. Ked som povedala co vsetko ja v skole robim tak sa lek.z Det.Kardio.len cudovali, ale stale nas upozornovali na mozne rizika. Teraz ked som uz starsia musim sa priznat mam problemy, lebo doslo ku rekoarktacii a lek. neodporucaju operaciu- mam sa setrit, vyhybat sa stresom a telesnej namahe- a to je problem. Ale neboj v BA su velmi dobry lek., no aj tak vam prajem vela siiiil a trpezlivosti a hlavne veeela zdravia. 🙂

bambulka3636
autor
21. máj 2011

@rybicka2606
Ahoj. Ďakujem pekne za odpoveď. Normálne si ma potešila, je fajn vedieť, že malý može mať plmohodnotný život. Sále na isto nevieme, či to má alebo nie. To uvidíme až po pôrode, keď mu urobia echo. To čakanie ma ale zabíja, ale musím vydržať. Ale ak sa môžem opýtať, vzhľadom na tvoju rekoarktáciu sa prečo neodporúča operácia?? Pokiaľ viem pri rekoarktácií sa robí jednoduchá baloniková katetrizačná metóda, čím sa to väzivo, kt. Ti to zam stiahlo uvolní??Je v tom nieaký problém??

rybicka2606
26. júl 2011

Ahoj . Prepač že tak neskoro, dlho som tu nebola,ale uz mam cas. Co sa tyka tej mojej rekoarktácii-vyjadrili sa ,ze pokial je to tak ako je to teraz (este je to celkom priechodne), nebudu moje telo zatazovat dalsou operaciou, a este k tomu cakame babatko, takze nam drz prsteky,aby sme to zvladli... Juuuj sa veeelmi tesiime 🙂

radko912
27. feb 2012

Ja mám 17 rokov a hned pri narodení ma operovali a žijem normálny život ako ostatný 🙂

bambulka3636
autor
29. okt 2012

Ahojte,prepacte,ze az teraz. Dakujem Vam obom za reakcie,maly je na svete,zatial je uplne v poriadku,stale sme sledovany kardiologom. Rybicka...uz ste asi na svete,tak drzim prsty a vela zdravia prajem,obom.🙂

kubula
6. nov 2012

@bambulka3636 ahojte chcela som uviest len moju skusenost. My sme mali tiez korktaciu aorty. Operacia bola nutna a aorta sa do mesiaca po operacii opat zuzila. Robili tam teda katetrizaciu a bohuzial skoncila velmi zle a to krvacanim do mozgu 4 stupna. Doteraz neviem ci niekto pochybil alebo to bol osud. Jedno je ale iste, teraz mam dietatko s vazne poskodenym mozgom s prognozami: velmi vazny telesny a mentalny postih. Preco? To nech si v duchu odpovie ten, ktory ten jednoduchý zakrok ako katetrizacia pobabral.

bambulka3636
autor
19. nov 2012

Tak to mi je velmi velmi luto...nas caka opat vysetrenie na kardiologii,tak uvicime ako dopadneme. Maly ma teraz 16 mesiacov. Kedy ste boli vy operovany?A kde to robili ,v Bratislave?

miskax
14. dec 2012

@bambulka3636 Ahoj, chcem sa spytat, ako ste dopadli? A boli ste nakoniec operovani, ci nie? My budeme mat od operacie za cca 2tt šest mesiacov ...

bambulka3636
autor
6. feb 2013

Ahoj.Prepac,dlho som tu nebola,lebo uz zarezavam v praci. Nie my sme operovani neboli,malemu na poslednom echu povedali,ze zuzenie uz nevidi,len sa jej zda sirsi bulbus aorty. Tak sme stale v dispenzari. A vy sa mate ako?

bejby191
15. máj 2013

@kubula ahoj citala som tvoj prispevok o druhej operacii aorty, mne sa narodilo babetko so zuzenou aortou, prislo sa na to ked malo tyzden a pustali nas s nemocnice. prvu operaciu mal ked mal 1 tyzden, a teraz ma 11 tyzdnov a zuzenie sa nam vratilo, ma vysoky krvny tlak a slabe dokrvovanie do dolnych koncatin. zijeme v anglicku a tiez nam povedali ze musime ist na druhu operaciu kedy mu tam vraj vtlacia ten balonik alebo pliesok. hovorili ze to neni vobec narocna operacia ale po tvojej skusenosti co si napisala sa velmi velmi bojim. narodil sa este k tomu bez uska, ma microtiu, otom sa na slovesnku nepocuje. a ma iba dvojcipu chlopnu aorty, co normalne su tri. velmi sa bojim, prosim napis mi ako sa mate teraz vy. Prosim ak mozes napis mi do posty tvoju skusenost. termin operacie este nemame, lieky ma tri krat denne a vracia mi snich a mava krvavy nostek. je to len 11 t babetko. moj prvy syn je zdravy a s druhym hned tolko problemov.
dakujem Mirka

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre