Poradíte mi prvé capačky?
7. feb 2019
Dobrý deň,
chcela by som sa poradiť ohľadom prvej obuvi pre dieťa. Pri prvom synovi sme na prvé krôčky skúšali barefoot capačky - Little Blue Lamb, Taptapi, Rose at chocolate. Päta mu však stále šmatlala. Nakoniec sme skončili pri topánkach Wanda a teraz u neho ako trojročného preferujem fixovanú pätu. Väčšinou nosí topánky Richter alebo Superfit.
Druhý synček začína loziť, a preto špekulujem ohľadom obuvi. V lete bude určite čo najviac bosí. Potrebovala by som poradiť ohľadom prvých capačiek dovnútra i na von.
Po predchádzajúcej skúsenosti preferujem niečo s pevnejšou pätou, aj keď flexibilné.
Aké značky capačiek mi odporúčate?
Ďakujem za odpoveď
chcela by som sa poradiť ohľadom prvej obuvi pre dieťa. Pri prvom synovi sme na prvé krôčky skúšali barefoot capačky - Little Blue Lamb, Taptapi, Rose at chocolate. Päta mu však stále šmatlala. Nakoniec sme skončili pri topánkach Wanda a teraz u neho ako trojročného preferujem fixovanú pätu. Väčšinou nosí topánky Richter alebo Superfit.
Druhý synček začína loziť, a preto špekulujem ohľadom obuvi. V lete bude určite čo najviac bosí. Potrebovala by som poradiť ohľadom prvých capačiek dovnútra i na von.
Po predchádzajúcej skúsenosti preferujem niečo s pevnejšou pätou, aj keď flexibilné.
Aké značky capačiek mi odporúčate?
Ďakujem za odpoveď
Tu začni písať odpoveď...

Odošli
to "šmatlanie" zvyčajne spôsobuje nie úplne dobre sadnúca topánočka v päte.
Ak nemá dieťatko zdravotný problém (napr. hypermobilitu) a topánočka sedí v päte, šmatlanie by tam byť nemalo.
Z capačiek v podstate žiadne nemajú pevnú pätu. Skôr potom doporučujem napríklad topánočky Pediped. Tie trošku nôžku na mieste podržia a pekne sedia na normálne široké nôžky.
Nepíšete, aké rozmery nôžky má dieťatko, tak viem poradiť skôr tak všeobecne.
Prajem Vám pekný deň.
Veronika Palková
bosacik@bosacik.sk
www.bosacik.sk
+421918480322