Pôrod po sekcii

drobec87
15. dec 2014

Ahojte žienky. Mám 2 ročnú dcérku, ktorú som porodila akútnou sekciou 4 dni po termíne. Je z dvojčiat. 1 počas tehu v 5. mesiaci zomrelo. Potom mi 3 dni vyvolávali pôrod, vôbec som sa neotvárala. Nakoniec večer na sone zistili, že malá do rána neprežije. 2 x obtočená pupočná šnúra okolo krku, zlé prietoky, málo plodovej vody, ... Do pol hodiny som bola na stole - akútna sekcia. Vtedy vybrali aj to mŕtve. Našťastie dcérka je zdravá. Do vtedy nechceli o sekcii ani počuť, aj keď tam bolo aj to mŕtve. Primár bol za prirodzený pôrod. Keby nebolo mladého lekára, ktorý ma skontroloval, nemáme ani ju ... Navyše aj tak by ma museli rezať, to mŕtve by samo nevyšlo. Teraz som tehotná v 27. tt. Termín mám v marci. Môj gynekológ vravel, že mám počítať so sekciou. Chcela som rodiť prirodzene, no po tom všetkom sa aj tak bojím. Bola by som asi radšej ak by bola sekcia. Ale o tom vraj rozhoduje primár v nemocnici. Ten ktorý mi predtým nariadil vyvolávanie pôrodu, 3 dni a ani mi nerobil sono počas tých 3 dní. Nedôverujem mu. Je o ňom známe, že rád berie do vrecka, to si ja nemôžem dovoliť. A čo som počula on je za prirodzený pôrod po sekcii. No ja sa bojím. Ak by som chcela sekciu, tak mi ju urobia? Či ako to je? Rozdiel medzi pôrodmi mi vychádza 2 roky a 4 mesiace. Bruško už mám akoby som bola pred termínom. Tiež ma zaujímajú vaše skúsenosti ako ste rodily vy po sekcii. Veľmi pekne ďakujem.

terezka1947
15. dec 2014

@drobec87 ja som tiez rodila sekciou a kedze ma pobolieva rana,lekar mi sam povedal,ze malokto riskuje pri bolesti rany klasicky porod...
ja by som aj rada sla rodit prirodzene,ale ak mam mat problemy,resp.nieco by sa mohlo nieco stat babatku,radsej sekcia
u mna to bude cca3,5r rozdiel

ichbinich
15. dec 2014

@drobec87
A co na to hovori tvoj gynekolog?
Mne lekarka povedala, ze proti prirodzenemu porodu nehovori nic. Dcera ja bola spravne otocena, vsetko v poriadku, tak som si vybrala skusit prirodzeny porod. Ja som mala na vyber, ci prirodzene alebo sekcia.
Jazvu si musim hladat, nikdy ma nebolela, rozdiel som mala 3 roky a 3 mesiace. Porod bol v pohode, za 4,5h bola dcera na svete.
Ak ti je ten primar nesympaticky, tak sa tam nebudes citit dobre. Mozes ist rodit inde? Mozes si zobrat dulu? Alebo minimalne skontaktovat porodnu asistentku tam, kde budes rodit?
Najdolezitejsie je, aby si sa citila v dobrych rukach, aby si im doverovala a mohla sa na nich spolahnut. Ked tam pojdes v psychickej pohode, porod bude "lepsi". Ajk tam pojdes so stiahnutym zaludkom, tak ti nebude dobre ani pocas porodu, ani po nom, nezavisle od toho, ci prirodzeny alebo sekcia.
Este by som odporucala aj ist na predporodnu pripravu, a ist tam, kde chces rodit, aby si videla prostredie a spoznala ludi, co tam pracuju.
Ak tvoj lekar nevidi dovod na sekciu, mozes rodit aj priordzene. Ale rteba si aj ubvedomit, ze aj bezproblemovy porod sa moze zvrtnut a je z toho sekcia.
O porode po sekci je tu extra diskusia, hladaj aj skratku vbac (=vaginal birth after ceasarian).
Vsetko dobre!

liz_lemon
15. dec 2014

Prvy porod som mala tiez akutnu sekciu, a druhy som tiez chcela sekciu, nastastie mam lekara, ktory mi to umoznil, aj napriek tomu, ze by som mohla rodit prirodzene
Rozdiel medzi porodmi mam tiez 2,4 roka
Schvalenie v porodnici, bola len formalita, do papierov stacilo dat, ze ma boli jazva, aj ked vobec nebolela

katarinamarkova
15. dec 2014

@drobec87 ja som prve rodila normalne, druhe sekciou a tretie po sekcii klasicky.
ja som z tych co radsej porodia normalne ako si nechat rezat brucho 🙂
ALE - ak si 100% presvedcena ze chces ist sekciou a pan primar je taky aky je.....preco nejdes rodit niekde inde? obvolaj ci obmailuj nemocnice a najdi dr. co sa prikloni k sekcii.

ja osobne by som nesla rodit - ani klasicky, ani sekciou k dr. ktoremu nedoverujem.

oravese
16. dec 2014

Ajoj moja skusennost ja som prve rodila sekciou a druhe som mala prir. porod, u mna pri druhom bolo vsetko v poriadku, tak som nemala dovod uvazovat o sekcii, ale moja skusennost je taka ze lahsie to bolo sekciou, samozrejme u mna, kazdy sme ini. teraz ma caka treti porod zatial to vyzera spontanne, tak uvidim co ma caka.

demeterka
16. dec 2014

@drobec87 ja som sice nezazila klasicky porod po sekcii, jasom rodila dvakrát normalne, ale v kazdom pripade najlepsia rada aku mozes dostat, je najst si lekara ktorému doverujes, lebo pocit istoty robi najviac. Urcite by som nesla tomu z ktorého mas doteraz traumu. Fakt radsej do iného mesta a dohodntu sa ze prides skor nez zacnu porodne bolesti, planovana sekcia je uplne daco ine, ako ked na poslednu chvilu niekto hasi co sa posralo.

hanney
16. dec 2014

Tiež som mala prvý pôrod sekciou- CR, pretože dcérka bola otočená KP.A cca o 6 týždňou ma čaká druhý pôrod.Chcela by som rodiť prirodzeným spôsobom, ale od prvého pôrodu budem mať len 22 mesiacov, tak sa obávam či mi to dovolia..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre