Kapsa na nosič

Zodpovedané
25. jan 2019

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť ohľadom kapsy na nosič. Aký typ kapsy na nosič je najpraktickejší?

Ďakujem za odpoveď

Dobrý deň,

sú rôzne značky a aj výrobcovia zateplených káps na nosenie detí.

Jednou zo značiek je Nije (http://nije.sk) - na svoje kapsy používa teplé materiály (napr. merino), takže kapsy sú naozaj teplé. Potom môžete zvoliť zateplenú kapsu so softshellom na povrchu - napr. Mam kapsa - to je tiež osvedčený výrobca - túto značku nájdete v rôznych eshopoch, ktoré ich dovážajú zo zahraničia.

Ďalšou slovenskou značkou káps na nosenie je Icuska (https://www.icuska.com/termokapsy), Al&Izi kapsa.

Aj na Sashe nájdete lokálnych výrobcov zateplených káps, len tu môže byť kvalita rôzna.
V každom prípade, ak hľadáte kapsu na zimu, určite sa obzerajte po zateplenej, povcrh ak bude sofshell, tak bude aj nepremokavá.

Kapsu odporúčame v zime nosiť tak, že si dáte na seba dieťa v nosiči/šatke, kapsu a na to Vašu bundu, ktorá bude rozopnutá. Takto zateplíte čiastočne aj dieťa svojím teplom. Ak by ste si dieťa dali na zimnú bundu, tá ho môže chladiť. Aspoň takto sme nosili my.

O niečo komfortnejšou možnosťou nosenia v zime je zadovážiť si priamo nosičskú bundu - na trhu sú zimné aj softshellové. Napríklad: Moyo (slovenská značka), Mamika (slovenská), Diva Milano, Little white Dandelion (slovenská), Lienočka (slovenská značka), Angelwings (česká značka). Túto bundu si oblečiete namiesto svojej zimnej bundy a navzájom sa zohrievate s bábätkom.

Lacnejšou možnosťou je dať si ušiť (alebo si ušiť) len samotnú vsadku do svojej existujúcej bundy - potrebujete nájsť v galantérii zips, ktorý pasuje k Vášmu zipsu na bunde a materiál (fleece, sofshell, warmkeeper), z ktorého sa urobí samotný pás, ktorý rozšíri Vašu existujúcu bundu a spraví z nej na toto obdobie nosičskú budnu 🙂

Ak máte ďalšie otázky, kľudne nám dajte vedieť.
Dúfame, že odpoveď bola pre Vás nápomocná 🙂
Pekný deň želáme,
za Sestrice
Barbora