Ako dlho môžu pretrvávať bolesti po augmentácii?

Zodpovedané
14. nov 2018

Dobrý deň,

chcela by som sa spýtať na obdobie, dokedy je ešte normálne pociťovať bolesti po augmentácii pŕs. Som 5 mesiacov po operácii a stále pociťujem bolesti, najmä pravého prsníka.

Niektoré pohyby a aj dotyky sú mi stále nepríjemné. Občas ma pobolieva aj keď nerobím žiadnu aktivitu a iba ležím.

Je to normálne aj po takejto dobe od operácie, alebo by som mala radšej kontaktovať svojho operatéra?
Žiadne iné komplikácie nemám.

Môže to súvisieť aj s tým, že som nemala žiadny základ, som útla a bolo mi vložených 385 ml?

Zároveň sa chcem spýtať, či je v poriadku aj keď sú prsia na dotyk teplejšie ako zvyšok tela. Nepozorujem začervenanie, no väčšinou som čítala skúsenosti dievčat, že so silikónmi ich majú studené.

Vopred ďakujem za odpoveď

Dobrý deň,

podľa mojich skúseností aj od ostatných kolegov, upozorňujeme že obdobie do 12 mesiacov od operácie je sprevádzané občasnými bolesťami a pichaním v rôznych polohách alebo záťaži. Je pravda, že 80% žien po 3 mesiacoch pociťuje prsia ako "svoje".

No určite nič nepokazíte ak kontaktujete svojho chirurga a absolvujete napríklad aj sono prsníkov. Minimálne vylúčite problém, ktorý by sa dal riešiť a ostane Vám už len trpezlivosť počkať, kým si "prsia sadnú" .

Ženy s tenkou vrstvou vlastných tkanív nad relatívne veľkým implantátom, ktorý tvorí viac ako 60% objemu prsníka pociťujú prsia chladnejšie na dotyk. Krv v tenkej vrstve rýchlo vychladne a nestihne implantáty zohriať najmä pri zmene teploty.

Naopak, ženy s svojimi väčšími prsiami a implantátom nedosahujúcim ani 30% objemu majú prsia teplé ako vlastné. Okrem obdobia približne 6 týždňov od operácie kedy prsia bývajú teplé na dotyk výraznejšie.