Kedy mám ísť na operáciu pŕs?

Zodpovedané
10. feb 2019

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť ohľadom môjho problému. So svojimi prsiami nie som spokojná už od 13 rokov. Mám už jedno 3,5 ročné dieťa a druhé by som chcela asi o dva roky.

Moje prsia ma deptajú každý deň. Pri prvom dieťati som mala mlieka veľmi málo, čiže dlhšie dojčenie u mňa neprichádza do úvahy.

Keď si to spočítam, že pokým by bolo už aj to druhé dieťa samostatnejšie a nevyžadovalo si toľko dvíhať na ruky, to by bolo práve asi vo veku môjho dieťaťa teraz. A to by som čakala na prsia ďalších 6 rokov. Mám strach zo strií a v mojom prípade bude nutná aj modelácia.

Čo mi odporúčate vy? Mám čakať, alebo si dať prsia urobiť teraz?

Ako vyzerajú silikónové prsia po tehotenstve?

Ďakujem za odpoveď

Dobrý deň,

Vaša otázka je komplexná a pokúsim sa odpovedať v tomto duchu.

Ako píšete, ak spokojnosť s prsiami, ich tvarom, harmóniou so zvyškom postavy je narušená, je naozaj málo spôsobov okrem chirurgického riešenia, ako stav napraviť.

Pri modelácii je potrebné vykonať zásah aj v okolí dvorcov. Snažíme sa nezasiahnuť mliekovody ale 100% záruka bezproblémového kojenia nie je možná ani v prípade že by ste žiadnu operáciu nepodstúpili.

Pri vložení silikónových implantátov je situácia jednoduchšia. Vloženie implantátov prebieha mimo prsnej žľazy a umiestnenie je vo väčšine prípadov "pod/za" prsným svalom.

Pri oboch operáciách a aj ak by sa uskutočnili naraz, je potrebné počítať s 6 týždňovým obdobím, počas ktorého by ste dieťa na ruky nedvíhali. Od operácie sa odporúča neplánovať tehotenstvo 1 rok. Mnoho žien Vám potvrdí, že tehotenstvo ani kojenie s implantátmi nebolo komplikovanejšie ako bez nich. A esteticky často vyzerajú ešte prirodzenejšie ako pred tehotenstvom.

Odporúčam Vám absolvovať konzultáciu, aj u viacerých chirurgov, aby ste sa dozvedeli aké možnosti a postupy by Vám odporúčali. Dopredu upozorňujem, aby ste neboli zmätená, že Vám rôzni chirurgovia odporučia rozdielne postupy. Je to vplyv skúseností a odhadnutia psychologického aspektu Vašich očakávaní. Nik Vás nemôže donútiť ku nechcenému 🙂

Estetika nie je matematika- má viacero dobrých riešení aj výsledkov.

Často 60 minút u plastického chiruga Vám dá viac informácií ako 7 dní na internete 😉