Nezhubné nádory v prsníku

veroni_go
2. mar 2016

Ahojte 🙂 chcem sa podeliť o svoj príbeh a zároveň nájsť niekoho kto má s tým skúsenosti.
11.11.2014 mi na sone prsníkov diagnostikovali nezhubný nádor fibroadenóm, 4x4 cm (mala som ho dlhšie myslela som si si že je to uzlina, lenže rástol a rástol)
11.12. 2014 na odporúčanie chirurga mi ho vybrali, operacia aj všetko bolo v poriadku
V septembri som zmenila lekára, ktorý ma poslal pre istotu na sono keďže predošlý sa o prevenciu vôbec nezaujímal.
Na sone mi diagnostikovali ďalší nádor, v tom istom prsníku ale na inom mieste, povedali že vzhľadom na to že je to ešte malé, budeme to sledovať a mam prísť o pol roka.
Som po rozchode, už som to tu riešila a ten stres z toho sa na mojom zdraví prejavil. Miesto, ktoré som mala operované ma nikdy nebolelo, ale nedavno ma začalo a konkretne na jednom mieste, je to neznesitelná bolesť na dotyk. Bola som u doktora, aby mi napísal sprievodný listok na to sono a spomenula som mu tu bolesť. Spravil mi vyšetrenie a povedal že tam niečo cíti, je tam nejaký nález.
V stredu ma čaká sono a mám obavy, že to bude niečo zlé keď je to bolestivé, ten druhý ma nebolí vôbec...
Som optimista, veselý človek, nikdy ma to nepoložilo neľutovala som sa ale teraz sa fakt bojím...
Máte s tým skúsenosti?
Ďakujem za odpoveď žienky.. 😉

katarina105
2. mar 2016

@veroni_go Verím, že sa obávaš, ja som operáciu FA absolvovala 2x, ešte predtým, ako som mala deti. Najprv jeden, o 2 roky druhý...po druhej operácii sa mi vytvoril ďalší. Ten som si už operovať nedala. Teraz mám dve deti, prvé som dojčila 28 mesiacov (bez problémov, a to som sa obávala, či operácia na to nebude mať nejaký negatívny vplyv) a na začiatku druhého tehotenstva som absolvovala sono prsníkov - ten ďalší FA, čo sa mi objavil po druhej operácii, tam už nebol. Teraz dojčím dcérku, na sono som zatiaľ nebola.
Čo sa týka fibroadenómov, chirurg, ku ktorému som chodila (robí už roky aj prsníkovú poradňu), mi povedal, že sa nezvyknú zvrhávať na zhubné nádory. Držím palce, nech vyšetrenie dobre dopadne.

janinah
2. mar 2016

Rakovina nebolí,bolí zápal...nestresuj 😉

jlp
2. mar 2016

Ja som operaciu FA absolvovala taktiez 2x obojstranne. Prvu v 17tich a druhu v 18tich. 4 FA vybrali a dva mini mi este ostali. Mam ich uz 15 rokov. Odkojila som dve deti a konecne som sa dostala na kontrolu po 6tich rokoch a vsetko je ok. Neboj sa. Ude to dobre.

veroni_go
autor
3. mar 2016

Žienky ďakujem za podporu 🙂

modraorchidea
14. mar 2016

aj ja by som sa chcela niečo spýtať...teraz som si na prsníku našla malú hrčku, asi tak 1 cm...môže to byť aj podkožný tuk? ďakujem za odpovede