Operácia odstávajúcich ušiek

19ninka27
18. feb 2015

Baby prosím poradte mi všetko čo viete o operacii ušiek,chcem dať urobiť operáciu synovy kedže v septembri nastupuje do noveho kolektívu do školy,a bojim sa že ho budu posmievať že mu odstavaju uška..:-/ nechcem aby trpel tým ..viete mi povedať že či može byť operacia neuspešná že sa uško po case vrati do povodneho stavu ?..a možné komplikacie,atd proste všetko .mamičky ktoré máte skusenosti prosím napište mi všetko.
a ak budem mat papier od psyhologa alebo pshiatra tak je zakrok preplatený ??alebo ko postupovať Dakujem

cerez
18. feb 2015

@19ninka27 Podrobné informácie ti ja osobne nedám, ale mám kamarátku, ktorá dala tento zákrok urobiť svojej dcérke pred nástupom do školy. Dievčatko je už piatačka a nič sa jej nevrátilo do pôvodného stavu. Nemali žiadne komplikácie. Snáď iná maminka ti dá viac informácii. 🙂

katusap
18. feb 2015

@19ninka27 ak bude operacia doporucena od lekara, tak do 12 rokov by to mala hradit poistovna - v pripade, ze mu to date urobit v nemocnici. Ak by ste chceli sukromnu kliniku, tak tam by ste vsetko hradili zo svojho. A co sa tyka toho, ci sa to vrati do povodneho stavu - nie nevrati. Bude to drzat uz navzdy. 🙂

mirkapp
18. feb 2015

ahoj mne operovali usi ked som bola mala. Bolo to sice 15 rokov dozadu 🙂 takzee neviem ci sa nieco zmenilo, ale zaklad u mna bol nosenie celeniek v dobe, ked mi dali dole obvazy. Neviem sice ako to zvladne chalan, mozno to skuste cez cool ciapky 🙂 ale usi sa nevratia do povodneho stavu ak ich budete este potom fixovat spominanou celenkou, satkou ci ciakou

19ninka27
autor
19. feb 2015

@katusap a ten papier od lekára mam ako vybaviť alebo kde začať vobec neviem ,najskor som to chcela celé uhradiť zo svojho stalo by ma to cca max do 600 eur,lenže potom som sa dopočula že sa to može aj preplatit.. tak prečo nie..len neviem kde to mam začať vybavovať.

19ninka27
autor
19. feb 2015

@cerez
@mirkapp
@katusap
Baby všade čitam že sa nemusi operacia podariť,že sa to po rokoch viacerým vratilo do povodneho stavu :-/ a toho sa bojím..

tonca74
19. feb 2015

Ahoj. Mne to robili ako 7 ročnej, teda pred 33 rokmi. Komplikácie som žiadne nemala. Mám to urobené úplne super, len malinká jazvička cca 3 mm za uchom. Viem, že vtedy to naši platili a myslím, že sa to asi bude platiť aj teraz, lebo v podstate nejde o chorobu. Treba si pozisťovať na zdravotnej poisťovni. Čo sa týka toho vrátenia uší do pôvodného stavu, myslím, že to je zle urobený zákrok. V čase, keď som bola ja, boli aj ďalšie dve baby od nás a tým odstávali uši aj po zákroku. Robili nám to rozdielny lekári. Treba si pozisťovať kde to robia, aké referencie majú a pod.

19ninka27
autor
19. feb 2015

@tonca74 ja by som to chcela dať robiť vo Zvolene alebo v Banskej Bystrici neviete o dobrom lekarovy??mne to nevadi že to uhradim som stým počítala..

tonca74
19. feb 2015

@19ninka27 Neviem o nikom, lebo sa o to nezaujímam. Mne to robil lekár, ktorý odišiel do zahraničia a to bolo tu u nás v Malackách.

mirkapp
19. feb 2015

Mne to robili v Košiciach, nemám ich úplne nalepené na hlave ale omnoho lepšie ako pred tým, myslím že mne vtedy dosť prízvukovali nosenie tej čelenky po zákroku čo som aj nejako zanedbala... vieš čo, po rokoch sú neideálne uši mojim najmenším problémom 🙂

marlene
14. feb 2022

@19ninka27 moj syn ju podstupil ako 14 rocny, cez orazdniny, ked menil skolu. Rozhodol sa sam, vadilo mu to , nam az tak velmi nie. Operivali ho v lokalnej anesthese , asi 3 mesiace musel nosit celenku cez usi , aby sa nova poloha stabilitivala. Bolesti mal len orve dva dni, par dni sa setril . My nezijeme na slovensku, cize neviem ako je to s oreplatenim poistovnou- jemu ju oreplatili .