Zhrubnutý necht na nohe

gladiola25
5. feb 2017

Ahojte, asi pred poldruha rokom som zakopla nohou o dvere a necht ostal čierny a postupne zhrubol. Ostatné nechty sú v poriadku. Možno mám poškodené nechtové lôžko na tom palci, ale aj nosím dosť tesné topánky. Ináč s tým nemám problém, nebolí to a teda k lekárovi sa mi nechce ísť. Myslíte, že sa to dá nejako odstrániť,napr,natierať octom? Poradila suseda.

lalaland
5. feb 2017

Ahoj no bud si ho možeš zbrusovať elektrickým pilnikom ako to robím ja (kupila som ho na www.okay.sk , je tam aj zľava teraz http://www.kuponyzdarma.sk/okay-sk/ ) alebo si ho môžeš dať strhnúť a to nechtové lôžko by sa ti malo upraviť ale v tom pripade počítaj s tým, že aspoň mesiac budeš PN alebo to ešte môže byť nejaká plesňová choroba a s tým by bolo už treba isť k doktorovi lebo to je ťažko sa zbaviť

kondaska1
5. feb 2017

A nepodrasta ten necht druhym nechtom? Da sa to vidiet tesne pri lozku ze tam akoby trochu odstaval a pod nim
zatial rastie novy. Mojmu muzovi sa to uz par krat stalo, lebo trenuje kickbox, po naraze sa cele podliali krvou a zostali cele cierne a asi po polroku odpadli a mal tam vyrasteny novy necht.

kondaska1
5. feb 2017

Aha citam akurat ze to je uz 1,5 roka, no to je dost dlha doba. A ten necht nijak nerastie odvtedy? Alebo rastie normalne len zhrubnuto?

gladiola25
autor
5. feb 2017

@kondaska1 Zdá sa mi, že pri nechtovom lôžku začína rásť normálne. Tak snáď sa to upraví.