Hroziaci predčasný pôrod

kristina8888
6. jan 2019

Ahojte baby, pred dvoma tyzdnami mi bola robena sekcia pre skrateny krcok v piatok som bola na kontrole u svojho gyne. Ale dost ma vystrašil keď hovoril, že malicka je velmi nizko a, ze musim lezat a lezat aby som to vytiahla aspon do 35tt lebo m hrozi predcasny porod dnes som este len v 25+5. Velmi sa bojim, ze sa mi spusti porod dost casto ma boli brusko beriem utrogestan 1-0-1 a magnerot koli obcasnemu tvrdnutiu. Mate podobne skusenosti?

osky
6. jan 2019

@kristina8888 vykonana sekcia???
Asi myslis serklaz🤔
Sekcia=cisarsky rez😉

Skusenost nemam ale magnezium sa berie pri hroziacom potrate a aj progesteron.myslim ze progesteronu by bolo fajn aj viac ale nie som lekar...
Treba lezat s vypodlozenou panvou a nenamahat sa.
Najlepsie fakt vylezat to .

kristina8888
autor
6. jan 2019

@osky ano serkláž zle som napisala 😏

mirh
6. jan 2019

@kristina8888 Ja mám takúto skúsenosť. Od 26. týždňa gravidity som ležala v nemocnici, kvôli hroziacemu predčasnému pôrodu. Brala som magnézium. Dosť často mi tvrdlo brucho. Dostala som injekcie na dozretie pľúc bábätka. Lekári dávali môjmu tehotenstvu pár dní. Syn sa narodil síce o 1 mesiac skôr, ale bol v poriadku. Podľa slov mojej lekárky sa moje tehotenstvo nezlučovalo s príkladmi z učebníc. Predpokladala, že o bábätko prídem. Ale ja som tak veľmi chcela dieťatko, že sa to napokon podarilo. Celý čas som ležala. Vstávala som asi 4 až 5 krát do dňa, a to na WC a do sprchy. Jedla som poležiačky. Bolo to veľmi ťažké, ale stálo to zato.
Držím palce. Musíš veriť, že všetko bude ok. Psychicky musíš byť veľmi silná.

ketty251
9. jan 2019

Aj mne hrozil skôr pôrod. Tiež som mala už zakázané chodiť. Iba max. Wc. A najlepšie je to dodržať. Ja som bola asi v 26tt keď mi to dr.povedal. A nakoniec som to potiahla až do 36+6. Ale ozaj treba ležať ja som chodila do sprchy, wc a max niečo navariť keďže mne nemal kto a mám ešte jedno dieťa. Ale dala som to.

natalia2285
10. jan 2019

Ahoj ja som v 28+5 tt a tiez mám skrátený krčok :/ hrozí mi pôrod serklaz mi nerobili, bábätko je v dobrej polohe, nieje nízko a brucho mi netvrdne. Mám slabú maternicu tak dúfam že to dáme a bábätká vydržia ..užívam teraz magnerot a progesteron... mám dve deti malé takže odpočívať môžem len sem tam :/

predcasniatko
17. jan 2020

@natalia2285 ahoj ako sa ti dari?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre