Mohol byť váš partner s vami na morfologickom sone?

fazulkaaa
22. nov 2016

Ahojte dievčatá,

chcem sa opýtať, či mohol byť Váš partner pri Vás, keď sa robil utz v 20. týždni. Bolo mi povedané, že radšej nie, že ešte sa nevie, či babatko je zdravé a že tam chodia aj iné pacientky, ktoré sa tam prezliekajú a že to je iba pre tie, ktoré si zaplatili nadštandard.
Na začiatku tehotenstva mi pani doktorka, sama navrhovala, ešte vtedy nevedela, že si nadštandard nezaplatím.
Ďakujem za každú odpoveď.

cathy26
22. nov 2016

@fazulkaaa ahoj..ja som bola na morfo ultrazvuku pri oboch deťoch s manželom..v ambulancii som bola len ja, ziadna ina pacientka, nadstandard som si neplatila...len sa trebalo lekara spýtať ci suhlasi s prítomnosťou dalsej osoby pri vy

sibalka21
22. nov 2016

@fazulkaaa Tak pokial si to nezaplatis tak tam byt nemoze nie? Tak je to vlastne jedno.... Ja som priatela mala pri sebe ale my sme boli v Uk...

cathy26
22. nov 2016

@fazulkaaa som to poslala omylom skor...dalsej osoby pri vysetreni..udajne niektori lekari ak mali vela roboty boli proti tomu

nivea777
22. nov 2016

@fazulkaaa ked som bola na morfologickom u svojho gyn.. v 20tt tak nemohol ist partner dnu.. ale ked sme boli na 3D kde som si to aj platila,tak jasne ze mohol

dionyzka
22. nov 2016

@fazulkaaa uplne nerozumiem, co lekar riesi. Ved v ambulancii si predsa vzdy sama, nevysetruje dve pacientky naraz. A ani sa tam ziadny iny lekar, ci personal nepohybuje, ak ho k vysetreniu nepotrebuje.
Manzel mohol ist k ultrazvuku vzdy i ked sa robil v uplnych zaciatkoch cez posvu. Lekar sa ma spytal, ci je to z mojej strany v poriadku a zavolame ho alebo si prajem, aby zostal v cakarni.

pribinak
22. nov 2016

Muz so mnou chodil uplne bezne, ziadny problem

viky7
22. nov 2016

Mne robila sono na kazdej poradni a ked bol muz so mnou, na sono ho vzdy zavolala dnu...a na morfo som bola u inej a tam to tiez bola samozrejmost...ved je to otec dietata...co lekar riesi ?

siska53
22. nov 2016

@fazulkaaa Mohol,ale nebol. Bola namiesto neho moja mama.
A to som bola na morfo u 2 roznych doktorov. Ani jeden s tym nemal problem. Vlastne hockto z pribuznych mohol byt na hociktorej prehliadke.

Myslim,ze nie je dovod zakazovat,nakoniec ako otec dietata ma byt informovany ohladom vsetkeho,cize aj ak by bol nejaky problem so zdravim dietatka,ma pravo byt informovany.

36evina36
22. nov 2016

V 20tt mohol dokonca mi doktor ponukol sam ze ked chcem ma prist aj mm

fazulkaaa
autor
22. nov 2016

Dievčatá, ja si myslím, že ona nechce, lebo som si nezaplatila ten nadštandard a veľa krát ma na to prehovárala.

Nabudúce tam pôjde so mnou a basta 🙂 Ja som ju videla už veľa krát na ultrazvuku a je to krásne, on je takisto rodič ako ja a nechcem ho o niečo ukrátiť.

Ďakujem Vám za Vaše odpovede.

siska53
22. nov 2016

@fazulkaaa ma v cenniku uvedene,ze za pritomnost pribuzneho pri morfaku ci inej prehliadke sa doplaca? Co znamena ten nadstandard? Je jeho sucastou aj pritomnost pribuzneho pri nom?

Ak ano,nech ti to ukaze v riadnom cenniku schvalenom VUC.
Ak nie-pokojne tam ma pravo ist. Len jej to pri vstupe na prehliadku oznamite.

fazulkaaa
autor
22. nov 2016

@siska53 ona chcela na začiatku tehotenstva 70 € za komplet nadštandard v tehotenstve, ktorý zahrňa: presvietenie šije, utz na každej poradni, telefonické poradenstvo mimo ordinačných hodín, tak som sa rozhodla, že žiaden takýto nadštandard nepotrebujem.

Na začiatku mi sama ponúkala, že nech nabudúce príde partner na utz sa pozrieť, ale to som jej ešte nepovedala, že ten nadštandard nechcem 😀

Samozrejme, že nič také v cenníku nemá.

Ona sa ohradila tým, že tam chodia aj iné pacientky a že sa tam vyzliekajú, ale mne sa ešte nikdy nestalo, že by som nejakú babu videla holú, veď sa prezliekame v kabínkach....

A potom ešte tým, že to sa robí až ked je isté že je mimčo ok, ale prečo by nemalo byť, ked máme všetko v poriadku a ak by aj vtedy niečo zistila, tak by bolo lepšie aby to počul aj partner.

Jednoducho mi to prišlo ako vyhováranie a to som si už zaplatila 2x utz sama za 20 €, lebo mala minuté limity od poistovne 😖 😖 😖

siska53
22. nov 2016

@fazulkaaa Podla mna to bola len jej vyhovorka,aby z teba nejake peniaze dostala.. Ona totiz moze poziadat o navysenie limitu. Lenze sa jej nechce..ja by som si dala preverit,ci moze pytat od teba peniaze,ked ma podla jej slov minuty limit. Alebo ako sa to da vyriesit..ci si to nemoze vyuctovat v dalsom mesiaci a pod. Kludne sa opytaj aj na VUC,ci ma na to lekar pravo..

fazulkaaa
autor
22. nov 2016

@siska53 Sisi už som to skúšala a nebolo mi to nič platné vyvolávala som vypisovala, lebo každý mesiac nie len ja, ale aj ostatné pacientky za utz musia platiť a ten limit je vyčerpaný piaty deň v mesiaci. Skopírovala som ti, čo som poslala poistovni a ich odpoved.

Moja žiadosť: chcela by som požiadať Vašu poisťovňu o navýšenie limitov pre diagnostické ultrazvukové vyšetrenie u pani doktorky ...... Bratislava.

Keďže Vaše limity nie sú dostatočné a pacientky Vašej poisťovne si dané vyšetrenie musia každý mesiac opätovne platiť. Nie som už ďalej ochotná akceptovať to, že za základné vyšetrenie, ktoré by mala Vaša poisťovňa preplácať, si musím stále platiť (ostatné poisťovne majú nastavené normálne limity).

Odpoveď poistovne:
Na základe vyjadrenia pracovníka VšZP má pani MUDr. .......v súčasnosti podanú žiadosť o riešenie predmetnej problematiky a žiadosť je v štádiu riešenia.

Toto bolo v septembri, aj dnes mala na dverách nadpis, že pacienti vszp si za utz si musia platiť.

Ja som to vyriešila jednoducho od 1.1.2017 som v unione 😀 😀 😀

Vszp mi 30 rokov neponukla žiadnu výhodu.

siska53
22. nov 2016

@fazulkaaa Tak este mesiac a pol vydrzat..

fazulkaaa
autor
22. nov 2016

@siska53 Ja sa jej nechystám zaplatiť ani euro, takže už mi to je jedno 🙂 Musím šetriť na pôrod 😀 😀 😀

slivka5
23. nov 2016

mohol, ine pacientky cakali v cakarni, to uz je co za dovod ze sa nevie ci je babo zdrave.. ved to chce aj manzel vidiet/vediet nie.. ale lekari su vselijaki no

mattkapd
23. nov 2016

@fazulkaaa somnou na vsetky sona vzdy niekto isiel..babka,sestra,manzel a na to morfo bol tiez zrovna manzel..sranda mam tiez vszp kazdu poradnu mi doktor robi aj sono a aj fotku mi da a nikdy som u neho nic neplatila..ani za sono ani za fotku..podla mna to neni teda len o poistovni ale aj o ochote doktora

vroni
23. nov 2016

Mohol a bol. Bolo to jedine vysetrenie, na ktorom so mnou bol, tam bolo aj nieco vidno, ale zase ja som tehotna ci netehotna vzdy neznasala, aby niekto so mnou chodil... (moja mama toto nevie pochopit, Ja zase neviem pochopit zeny, co este aj u gynekologa cakaju s muzom - to ako ten chlap fakt nema inu robotu, len stat zene za zadkom ?)

fazulkaaa
autor
23. nov 2016

@vroni mne to tiež príde trochu divné, so mnou ešte nikto nikdy nebol u lekára ani u gynekologičky, ale aspon raz by som chcela, aby tam bol drahý, keď sa má dozvedieť, čo si vlastne zamiešal 🙂

fazulkaaa
autor
13. dec 2016

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre