Pôrod s varixami na rodidlách

rybjar
26. jún 2018

Ahoj, rodili ste niektora prirodzene s vyraznymi varixami na rodidlach a v posve? Prip. bola to indikacia na sekciu?
Vdaka za kazdu odpove 🙂

lubusik
26. jún 2018

Ja som rodila pred 4 mesiacmi, rodila som prirodzene, práve sekcia by mohla podla mojej doktorky sposobiť komplikáćie, že by mohli pri cisárskom trafiť žilu, a mohlo by to moc krvácať, porodila som vpohode, ani som nebola dotrhaná, a tiež som mala velké varixy na rodidlách, a k tomu aj hemoroidy na konečníku, tie som cítila ked som malého tlačila von.

michaella94
26. jún 2018

ja som rodila prirodzene a ze mam krcove zily zistili az ked som po nastrihu zacakala krvacat...neskor som o tom zistovala tak s krcovymi zilami mozes kludne rodit prirodzene nemas sa coho bat ale urcite by som skusila cvicit s aniballom aby to bolo bez nastrihu ale treba pred porodom lekara oboznamit s tym ze nastrih nechce ze si cvicila...

zltalienka
26. jún 2018

Tiež som rodila s varixami na rodidlach pred cca 3 rokmi a o cca 3 mesiace pôjdem zas. Sekciu nikto nespomenul a dokonca vraveli, že bude lepšie ak nebude potrebné riešiť nástrih, lebo by nebolo veľmi kde strihať. Ale ja som rodila aj predtým bez nastrihu, takže to šlo v pohode v rámci možností.

alenka7777
26. jún 2018

ano, rodila som takto obe deti.prirodzene. vsetko ok. po porode sa varixy stiahli.

rybjar
autor
26. jún 2018

@michaella94 praveze ja som sa pri prvom porode velmi potrhala zvnutra - zasivali ma hodinu :(, tak preto sa teraz bojim, lebo s takymi vyraznymi varixami ako mam, si to neviem predstavit...

rybjar
autor
26. jún 2018

@zltalienka
@alenka7777 takze zily to vydrzali? mna prave cievna varovala, ze pri tom tlaku sa mozu trhat a hrozi velke krvacanie...

michaella94
26. jún 2018

@rybjar a cvicila si pred porodm s aniballom?? alebo si masirova hradzu?? lebo ked je nastrih tak je normalne ze strihnu aj zilu a ona krvaca...ak ale budes rodit bez nastrihu tak by to malo byt v pohode... 🙂

rybjar
autor
26. jún 2018

@michaella94 ja som prave mala ruptury zvnutra (krcok maternice a sliznice zvnutra), nebolo to krvacanie z nastrihu...

zltalienka
26. jún 2018

@rybjar v mojom prípade vydržali a to som mala vyše 4kg dieťa. dúfam, že vydržia ešte raz.

magdalenaza
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaella94
26. jún 2018

@rybjar Bohužiaľ ruptura krčka maternice je dôsledok tlačenia ,,na príkaz,, ...mala si epidural?? Tlačila si keď si mala potrebu či keď lekár kázal?? Ja som mala šitý krcok pri prvom pôrode no vtedy som ešte nemala kŕčové žily..

alenka7777
27. jún 2018

@rybjar ano, vydrzali. pri prvom som bola potrhana riadne, zasivali ma hodinu, ale v pohode sa vsetko zahojilo, pri druhej vobec nic, ani jeden steh.

kateklaudia
27. jún 2018

@rybjar v mojom prípade, pri druhom tehotenstve, to bola indikácia na sekciu - ktorú navrhol lekár, nakoľko pri prvom prirodzenom pôrode mi aj žila praskla a to som vtedy nemala vonkajšie ťažkosti s varixami.

suzanna1112
28. jún 2018

Ja som mala fakt velke varixy aj pri prvej, aj pri druhej dcere, v druhom tehotenstve ovela horsie, aj ma riadne boleli, ale rodila som normalne, ziaden problem pri porodoch nebol, ani som nic necitila, kontrakcie boleli ovela horsie, indikacia na cisarsky to nebol, midwife mi povedala, ze tie varixy sa prisposobuju , ked vychadza babo a ozaj tak bolo, pri prvom som si to nevela predstavit, tiez som sa bala, ze prasknu alebo nieco take, ale vsetko v pohode, pri druhom som to uz neriesila, pekne sa po porode stiahli, a to mali obe dcerky okolo ponad 3,6kg

andika123
9. jan 2019

@rybjar Ahoj mám taký istý problém, ako si rodila? Ďakujem za odpoveď

rybjar
autor
14. jan 2019

@andika123 Ahoj, nakoniec som rodila prirodzene na zaklade odporucania mojej porodnicky (MUDr. Ondackova, Koch). Podla nej by sekcia bola ovela vacsie riziko - kedze ja mam varixy na oboch nohach...a bolo to velmi dobre rozhodnutie 🙂 Cvicila som ale s Aniballom, aby som minimalizovala poranenia a nakoniec som porodila dcerku 3,7 kg bez jedineho stehu! Zily to vsetko vydrzali, ziadne vacsie krvacanie...hoci to riziko tam bolo. Ak by si este nieco chcela vediet, kludne sa pytat - aj v sukromnej sprave. Drzim palce! J.

andika123
1. feb 2019

@rybjar ďakujem za odpoveď. Ja mám varixy aj na rodidlach takže preto tie obavy. A vyzerá že bude okolo 4kg.

katarinabo
3. mar 2019

Ja mam inu skusenost. Dcerku som rodila spontanne ( vtedy som mala malinko varixy na rodidlach, tie sa neskor ztratili ) do dvoch rokov som cakala synceka a uz mi normal.porod nedovolili..velmi ma to trapilo, ale po sekcii mi primar oznamil, ze mi sekcia urcite zachranila zivot ( synceka vyberali aj skor, kvoli mojmu stavu v 38tyzdni ) vraj som ich mala nielen z vonka, ale i vnutri..Dnes po 11stich rokoch po spont.porode a 9tich rokoch po sekcii cakame babatko z ktoreho sa nekonecne tesime. No zajtra zacinam 18tyzden a varixy na rodidlach mam na lavej strane velike, bolia ma a potrebujem viac odpocivat. Som aj doma a vyuzivam to. Je smutne, ze sa o tomto probleme tak malo hovori. Je to neprijemne a zatazujuce a takym zenam ako mne by pomohlo viac rad od odbornikov..

zimka86
6. apr 2021

@katarinabo ako sa podarilo tretie babatko porodit? ako ste zvladli tehotenstvo? ja cakam druhe babatko, varixy mam od 23.tyzdna, teraz som 25 a bolia, aj pri cikani je to rezava bolest a tahave bolesti veru mam ak nezoberiem 2detralexy denne, boli to aj tak ale zvladam, ale vraj sa to bude len zhorsovat, tak mam strach. dcerka sa narodila 3.6 a dufam, ze syncek viac mat nebude.

nitka1157
16. feb 2022

@zimka86 ako si dopqdla?

zimka86
16. feb 2022

@nitka1157 musim povedat, ze ku koncu to ustupilo, ale 2xdenne som sa mocila v dubovej kore, pouzivala vlhcene z dubovej kory plus brala lieky detralex, ale nemala som to bolestive natolko ako medzi 20-30tyzdnom...

nitka1157
17. feb 2022

@zimka86 dakujem vyskusam to

nitka1157
17. feb 2022

@nitka1157 a tie vlhcene si kupila v lekarni ci drogerke

zimka86
19. feb 2022

@nitka1157 jop maju to tam

zimka86
20. feb 2022

@nitka1157 aj v dm aj v lidli vsade

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre