Zvýšený spodný tlak

coco2018
5. jan 2019

Prosím z čoho môžem mať zvýšený spodný tlak pohybuje sa 95-105/130. Je to už na liečbu liekmi? Čo nato vplýva alebo čím ho viem dostať do normálu?

mogaa
5. jan 2019

Určite k lekárovi a čo najskôr. Nebezpečný je práve ten spodný tlak, nesmie byť nad 100. Skús si dať Magne B, v tlakomery vymeniť baterky a po pol hodine znovu premerať tlak. Ešte som sa nestretla aby bol spodný vyšší ako vrchný. Pred meraním treba byť aspom 5min.v klude. Ak ti to neprejde kludne pohotovosť.

coco2018
autor
5. jan 2019

@mogaa nieje vyšši tých 130 je vrchný tlak spodný sa mi pohybuje 90-105 väčšinou je to 90-100 keď som v kľude je okolo 95 keď už to sledujem asi aj stresom ide hore. snažím sa merať keď som v kľude len vieš podvedomie už robí svoje.
od čoho sa odvíja spodný tlak? si zdravotník?

mogaa
5. jan 2019

Takže máš tlak 130/90-105? Zdravotník nie som, ale o tlaku toho viem dosť, mama mala porážku takže s nadstavovaním liekov sme si toho prešli dosť(samozrejme s pomocou internistky). Tlak sa počas dňa mení, je normálne že pri strese alebo námahe ti vyskočí - to je prirodzené, naopak cez noc sa prirodzene znižuje. Treba si pár dní tlak merať 2-3x v rôznych časoch , vždy ale v klude, predtým nič nejesť nepiť a 5min.sedieť v klude....Ak máš tlak väčšinou 130/90 je len mierne zvýšený ak je ale často vyšší tak s tým treba niečo robiť....Na tvojom mieste skúsim najskôr alternatívy - prírodné prostriedky, ak nezaberú - určite doktor a nasadí ti lieky(možno najskôr dá holter-celodenné meranie tlaku)....Skús si dávať pár dní Magne B6, sú rôzne čaje na vysoký tlak , odporúča sa macerát z imela(v lekárni kúpiš sypané imelo a robíš si kúru )- pozriem to na nete a pošlem....švagrovi sa osvečil Renol - bylinné prípravky z Energy - tam ale záleží z čoho je zvýšený lebo sa tam dáva aj Korolen(tiež bylinný prípravok zEnergy. Švagrovi to nejakú dobu pomáhalo 2x do roka si dal kúru ten Renol a nejaký čaj, ale potom už musel prejsť na lieky....pošlem ti linky ked chceš pozri si

coco2018
autor
5. jan 2019

@mogaa ja mávam vrchný max do 130 niekedy 12-124-128 ale max 130 keď sa cítim dobre ale spodný ma štve ten je 90-105 90-95 by ma nestaval ale keď si nemeram vyšší uz ide psychika a tlak ide hore ako teraz. A problémy tak bolesť hlavy, závrate ale neviem ci to nieje aj z krčnej chrbtice búšenie srdca únava ma asi štve najviac a taká akoby slabosť može to mat súvis s tlakom alebo skôr s úzkosťou?

mogaa
5. jan 2019

Imelo biele

Aj imelo biele patrí medzi také bylinky. Odporúčam každému raz do roka 6-týždňovú kúru s imelovým čajom. Tri týždne sa pijú denne tri šálky, dva týždne dve šálky a v poslednom týždni sa spotreba zníži na 1 šálku imelového čaju denne. 1 kopcovitá čajová lyžička imela na jednu šálku sa namáča 12 hodín v studenej vode. Potom sa tento studený výluh zohreje a precedí. Praktické je dennú dávku imelového čaju naliať do zohriatej termosky.

mogaa
5. jan 2019

Ten vrchný je ok, ale spodný je zvýšený....Ideálny je 120/80 , 130-140/90 - je zvýšený. Tým že ten spodný mávaš až 95/100 tak predpokladám že by ti dali hneď lieky....No skús to prírodne.... V lekárni dostať sypané imelo - rob si tú kúru tá je dobrá celkovo na úpravu tlaku. Cez net kúpiš aj imelové tinktúry napr. https://www.nutrimas.sk/Imelo-tinktura-z-bylin-...
majú tam aj zmes na vysoký tlak či čaje na tlak. Tie závrate môžu byť z toho že práve máš vysoký ten spodný tlak(tých 100 to je už nebezpečný tlak)
Ak sa rozhodneš pre to imelo - nekombinuj kvapdy či tinktúry s čajmi kde je imelo alebo s tou imelovou kúrou - imelo vo vysokých dávkach je jedovaté -takže na to pozor. Tá kúra je super naozaj dokáže znížiť tlak(upraviť) odskúšané. Určite si dávaj aj Magne B6 - jednak na skludnenie, ale aj znižuje tlak, aj na búšenie srdca.

mogaa
5. jan 2019

toto je toho energy
http://www.silabylin.cz/Bylinne-koncentraty-Pen...
švagrovi pomáhal Renol - ten je síce na ladviny, ale aj ak je problém s nadobličkami tak aj tie zvyšujú tlak
https://www.energycentrum.cz/clanek/144_nejcast...

mogaa
5. jan 2019

ešte rada, moc tie prípravky nekombinuj, dávaj si len MagneB6, a buď imelová kúra či tinktúra alebo čaj alebo len Magne B6 a buď renol alebo ten korolen , tie prípravky z energy(korolen a renol sú dobré) len tam je to lotéria ktorý z nich ti zaberie korolen je hlavne na centrálny obeh, srdce, upravuje aj tlak, ale ten renol je hlavne obličky, močové cesty a ak sa tlak zvyšuje zo stresu tak sú oslabené nadobličky a celkovo ladviny...ten druhý článok čo som ti poslala to píše jeden bývalý primár kardiológ on je už na dôchodku a robí s energy....prípadne ak chceš napíš k nemu do poradne čo ti poradí(ak teda chceš pošlem link)- ale s tým dávkovaní sú tam písané maximálne dávky - tebe bude stačiť 2x denne 5kvapiek do trochy vody, pozri si to ak by si mala otázky kludne napíš

coco2018
autor
5. jan 2019

@mogaa pošleš mi prosim link do ip

zuzi0911
6. jan 2019

Ak je spodný nad 90,treba to riešiť. V prípade ísť aj na pohotovosť, je to nebezpečné