1,5 ročná dcérka je celú noc prisatá na prsníku

susana13
1. okt 2017

Ahojte milé mamičky. ASi sa už budem opakovať, ale mám problé u svojej 1,5 r. dcéry, ktorú ešte stále kojím. Problém je v tom, že odmieta cumlík čo mi nevadí, ale úplne celú noc je prisatá na prsníku a ukľudňuje sa.... ležím len v jednej polohe, mám problémy s krkom a potuhnute svalstvo no keď jej v noci prsník vytiahnem hneď začne veľmi plakať a neprestane dokiaľ jej ho znova nedám a spí ďalej. SOm zúfalá, nespím v noci a cez deň mám povinnosti ako všetky maminky. Prosím pomôžte mi nejakou radou či už skúsenosťou. Už som aj skúšala si prelepiť prsia ale nezabralo to.... To ju mám trápiť , že jej proste nedám prsník?

kllamarka
1. okt 2017

@susana13 Ano. Nedat je jediny sposob ako oducit. Toto je uz na hranici s katastrofou na vlastnom zdravi a komforte.

evittam
1. okt 2017

@susana13 Presne ako pise
@kllamarka .
Ako si si naucila tak mas. Robis zo seba dudel 1.5roka? Akoze kvôli čomu?

janickacrazy
1. okt 2017

@susana13 1,5ročné dieťa je už dosť veľké nato, aby na tebe nebolo preboha celú noc nalepené, proste ju odstav a hotovo, alebo večer nakoj a chod spať do inej miestnosti, nech spí pri nej ocko, ten cici nemá, moja sesternica tak odstavila deti, jednu- dve noci porevali a potom bol klud

hettinka
1. okt 2017

je o rovnaké, ako odúčať od flaše ... u nás týžden revu (prve 2 dni dosť veľa, potom už menej) a bol klud.

jana_eyre
1. okt 2017

Proste to musis vydrzat, zmeny deti preplacu, je to normalne.. Po dvoch troch dnoch to bude lepsie..

marissenka
1. okt 2017

Ja som s tým tiež sekla,keď už to bol tiež takto neúnosné...Natri sa z horčicou,a hovor,že máš bobo...Takto pár krát ukáž,daj liznut a bobuj😂...V noci keď zapisti..Tak mama ma boboooo,a spojené so n tu si na horčicu😂😂😂dve noci budú čistá katastrofa,ale potom bude dobre.pochopi to...Ponúkni vodičku,ale z pohárika,na lyžičke,čistú...Dvoch som takto odstavila,a aj kamoskam som toto poradila a pekné odstavili decka.len smelo do toho😉a nedaj sa nič...Potroche odsaj,každý deň menej a menej...Dobre sú aj homeopatiká na odstavenie cuculine,či tak neak... Drzm palce

janinah
1. okt 2017

do maturity revať nebude,nedať ,zapchať si uši a hotovo..môžeš skússiť obviazať si prsia obvazom /nestískať/ a ukáž jej akože ťa bolia a cumlík nebude....škoda,že si tu nenapísala skôr,už si mohla pár mesiacov kludne spať😉

sense
1. okt 2017

Par noci vydrzat plac a nedat, toto nie je o.kojeni ale o tom ze si spravila z teba cumel....

pribinak
1. okt 2017

To je o tebe, sko ďaleko zo necháš zájsť a ci si schopná jej stanoviť hranice

Deti placu, je to normalne. Neviem ci chces ukončiť dojcenie, alebo nie, ale takto by tebou dieta manipulovať nemalo.

vsicka036
1. okt 2017

Náš v 1,5 roku už nemal ani cumeľ. Zbytočne sa trápiš. Ona sa dve noci vyreve, ty sa nevyspíš tak, či tak, takže je to jedno, a bude dobre.. A od roka a pol už prespal celú noc bez kojenia, kojil sa do dvoch rokov.. Ono to je super dať jej všetko, ale toto už je na úkor tvojho zdravia..

babs2017
1. okt 2017

Presne toto som riešila i ja s mojim najstarším.... A jediná pomoc bola,seknut s kojenim úplne.... Nedalo sa inak...🙊

slavka1307
1. okt 2017

Maminka, iba vydržať a nedať. Veľa trpezlivosti a sily vydržať plač !!!

susana13
autor
1. okt 2017

@janickacrazy presne som to navrhla mojmu manzelovi, ale on mi povedal, ze vstava rano do roboty a chce sa vyspat tak nech necakam , ze bude on spat s nou sam :-/ to je na tom najhorsie ze mam aj maleho syna a v noci ked bude ricat asi zobudime cely dom... ale inu moznost proste asi nemam ... pretrapit sa par dni aj noci...

kuriatkomm
1. okt 2017

@susana13 riadne sebecky chlap..

susana13
autor
1. okt 2017

dakujem za vašer rady... povzdbudili ste ma velmi... ja viem, ze som urobila chybu, ale kladla som si za vinu ze je este malicka a bola by som sebecka ak by s om jej prsnik nedala. Kojenie je krasny pocit... a nevadilo by mi kojit aj dalej ale ona uz papa velmi malo skor sa len hraje. kazdy na mna v okoli hundre ze nech kojim dalej, ze je malicka este ale nikto si neuvedomuje co ma to všetko stojí. tak ešte raz dakujem za rady 🙂 musim ist do toho !!!

jana_eyre
1. okt 2017

@susana13 tak zacni v piatok - to su dve noci co nikam nevstava 😉

susana13
autor
1. okt 2017

@kuriatkomm tak bolo to sebecke , ale z casti ho aj chapem...

susana13
autor
1. okt 2017

@jana_eyre presne to som mu navrhla 😀

siska53
1. okt 2017

@susana13 daj si ocot na prsia na noc. Ja som tak obmedzila dojcenie na 2denne -rano a vecer,lebo cez den behala aj 20x a vadilo mi to uz,boleli ma prsia z toho a vkuse prerusovala zacatu hru. Asponze noc prespala celu.
A octom som potom postupne dojcenie ukoncila.

jana_eyre
1. okt 2017

@susana13 nevycitaj si nic prosim ta.. Ja som bola dudel kazdemu mojmu dietatu, lebo mi to pomahalo vyspat sa.. Potom ked mi to uz zacalo vadit, tak som vydrzala par dni placu a bolo dobre.. Nie sme vsetky ako cez kopirak aby sme robili vsetko tak "ako sa ma" respektive ako ocakava okolie..

Ja idem tiez zachvilu odstavovat, lebo chcem.. Len cakam kym bude mat muz trocha volna aby sme mohli fungovat na striedacku aj cez den pri detoch ked budu tazke noci..

janickacrazy
1. okt 2017

@susana13 Ak manžel nechce, skús poprosiť mamu alebo sestru alebo niekoho ochotného, žeby ti pomohol alebo ako radili baby natrieť prsia niečím, čo malú odradí. Treba vyskúšať všetko, čo sa dá. Je veľa žien, čo majú málo mlieka a koja len pár týždnov alebo mesiacov, ty kojíš 1,5 roka, to je dosť veľa, nemusíš si nič vyčítať. Ja som posledného len 4 mesiace kojila aj to s biedou, proste viac sa nedalo a tiež mi to bolo ľúto. Určite to zvládnete.

poska28
1. okt 2017

Ja mám presne to isté.Malá má 21 mesiacov a pomaly každú hodinu ju mám zavesenú na cecku.Ona to má tiež na miesto dudla,keďže dudel od malička odmieta.V noci sa zobudí a reve, pokiaľ jej nedám cecek.Už som z toho na nervy.Aj mne všetci radia to isté ako Tebe,ale ja nemám to srdce ju odstaviť.Aj keď si poviem v noci,že jej už nedám,potom to nevydržím a znovu jej dám ten cecek.

okana13
1. okt 2017

@susana13
ahoj maminka, nič si nevyčítaj a chybu si neurobila (chcela si len všetko to najlepšie pre svoje dieťa). Otázne je, či chceš úplne prestať kojiť alebo len vynechať to nočné kojenie. Skús jej dať v noci čaj/vodu z fľaše, mne sa tak podarilo odnaučiť dcérku od nočného kojenia, aj keď spočiatku fľašu odmietala. Kojila som ju do 14m, kým sa sama neodstavila. Starší syn nebol ani riadne kojený, bol dokrmovaný UM a v období 18m sa budil 20-30x za noc (rátala som 🙂 ). Stačilo, že mu vypadol cumeľ... bolo to na nervy. Držím palce a kojenie je jedna z najkrajších chvíľ pre matku aj dieťa.

lucinocka
1. okt 2017

@susana13 namaz s chilli a nebude viac chciet :P

derdia
1. okt 2017

Hlupost bola uz len ju to tak naucit...ale to uz viete asi aj sama...Ja by som ju nechala revat dokedy by revala a V ZIADNOM PRIPADE BY SOM JEJ HO NEDALA...Aj keby mam pri nej revajucej celu noc sediet pri svetle...Vy jej musite ukazat kto urcuje pravidla...nebojte sa.Nic sa jej nestane.A ani jej tym neublizite.Ignorujte ju a neverim ze ju bude bavit plakat tri hodiny.Urcite nie.V ziadnom pripade sa nedajde od nej hentak vyuzivat.Lebo ona vas vyuziva...aj ked tu budu tvrdit,ze dieta je tak ciste ze nevie co to je.Ale pravda je taka ze dieta hned vie ako si vynutit to co chce ...s tym sa uz narodi😁to je instinkt.Len jednoducho treba to zastavit teraz lebo ked bude mat tri bude mat viac sily a odvahy a bude si s vami robit este viac co chce.

sasa1310
1. okt 2017

@kuriatkomm a čo je na ňom sebecké? Asi nechodíš do roboty a nevieš čo je to sa poriadne vyspať pred robotou. A to ja sedím v robote, neviem si predstaviť, byť celú noc s vrieskajúcim deckom a ráno vstávať pekne do práce. To je akože sebecké?
Má pravdu.

silverrko
1. okt 2017

@sense :D

marika6
1. okt 2017

@susana13 babetko chce maminku ked je najhorsie. Moje tri deti ,
pekne po roku ked uz toblo neunosne, vecer som povedala ze mlieco tiez apunka a nebude len vodicka. A pochopili. Cez den sme sa kojkali estee veeelmi dlho. Pri poslednej som nosila len dve noci. Prvy den asi hodinku ale nerevala len knucala a druha noc bola lepsia a tretiu noc stacilo len hladkat. Teraz ma 20 mesiacov nehovorim ze sa v noci nezobudi niekedy ma aj prehovara aby som jej dala ale treba byt pevna. Pritulit. Ponuknut vodicku. Urciite neodchádzat od dietatka ved mu je odoprete to najdrahsie este aj mama zduchne😉

chrissie_kf
1. okt 2017

A preco ma do toho zapajat mamu aLebo sestru alebo hocikoho😂Ok manzel , ale tiez chapem ze chodi do prace a musi podavat vykony.
Odstavit dieta dokaze kazda mama aj sama. Chce to len trpezlivost a pevne nervy. A hlqvne to mama musi naozaj chciet .

lenadka
1. okt 2017

@jana_eyre 👍👏 presne cez víkend nech s ňou spí muž a vôbec toto by u mňa neobstálo, aj ty sa potrebuješ vyspať