3 deti s diagnózou ADHD

slnecnica777
11. jan 2019

Najde sa tu mamicka, ktora ma viac nez jedno dieta ADHD? Mne sa narodili 3 deti s adhd. Vraj je to dedicne, ale na genetike na nic neprisli. Nikto to u nas v rodine nemal ani ja sama to nemam, napriek tomu to vsetky 3 deti mali/maju. Jedno navyse aj geneticke poskodenie a ako 10 mesacne zomrelo. Ako sa mam s takym niecim zmierit? Najmladsi ma 3,5 mesiaca. Je oznaceny ako drazdive, extremne urevane dieta s priznakmi adhd. Ako sa ma matka s takym niecim zmierit?

tosomja
11. jan 2019

Prepac, ale ako moze niekto 3mesacnemu bábätku stanoviť diagnózu na zaklade placu? To oni uz dopredu skatulkuju? Ale nezávidím, neviem pomoct. Prajem veľa síl.

slnecnica777
autor
11. jan 2019

@tosomja adhd nema samozrejme este diagnostikovane. Ma hypertonicko-hyperexcitacny syndrom
cize drazdive, extremne urevane dieta. Vraj tieto deti casto maju neskor adhd. U starsieho sa to prejavovalo rovnako. A kedze to ma starsi syn, je tu vysoke riziko, ze to moze mat aj ten mladsi.

hivanik
11. jan 2019

@slnecnica777 ....nieje dobre porovnavat mladsieho zo starsim....moja starsia bola extremne urevane dieta, do polroka som pri nej nemohla nic urobit, ked chytila revat tak bola cervena ako paradajka.....teraz je sikovna, uci sa na same jednicky, pripravuje sa na strednu....Drzim palce

0izidora0
11. jan 2019

@slnecnica777 Aj keby,nevidim v tom ziadny problem. Tieto deti sa v dospelosti zaradia uplne bezne do zivota a nikto nebude vediet,ze dajake adhd bolo. S pomocou psychologa to urcite zvladnete. Neverim ,ze ostanes na to sama. Tesila by som sa zo zivota ,z deti prijala veci take ake su a isla dalej. Ucitelia su tiez vzdelani,pochopenie najdete. ;)Kedysi to bolo omnoho tazsie ,adhd nebolo,bolo iba nevychovane dieta. Adhd predovsetkym chrani ako rodica ,tak isto aj dieta- davali by vam to za vinu a dieta nespravnou vychovou v skole,v dectve ,by mohlo niest nasledky do konca zivota. Hovor o svojich pocitoch u psychologa,ten ta vzdy spravne nasmeruje. Da ti silu.

simsalabim
11. jan 2019

@slnecnica777 suhlas s
@hivanik , moja starsia bola taka do 3.rokov. Skolky sme sa velmi bali, ze ju po par dnoch vyhodia ako nezvladnutelne dieta. Prebehlo to uplne v pohode. V skole detto. Dnes uz 20rocna, sikovna baba, v skole tiez same 1, teraz uz na VS. Aj puberta prebehla pokojne, bez vystrelkov, opijasov a velkych hadok. Kto ju poznal ako babo a male dieta, neveril, ako sa skludnila. Drzim palce, aby aj tvoj malicky bol takyto.

pribinak
11. jan 2019

@slnecnica777 moj syn takmer cely prvy rok svojho života preplakal. Reval den - noc. Ja som bola totalne vyčerpaná, muz na nervy. Bolo to nase vytúžene dieta. Prve a posledne.
Reval fakt takmer neustále. Ci som ho pestovala, hojdala robila čokoľvek.
Potom to prešlo. Dnes je to šikovný chalanisko, ma vela kamosov, taky vysmiaty frajer.
Daj svojmu babatku šancu. Nedávaj mu hned diagnozy.
Mna pediatricka tiez posielala na neurológie kvoli syndrómu dráždivého dietata. Nesla som. Dala som mu šancu a nechcela som, aby sa na neho dívali cez diagnozu

sisaka
11. jan 2019

@slnecnica777 to už na náhodu nevyzerá 🙁
Rizikové faktory sú fajčenie, pitie alkoholu počas tehotenstva, pesticídy, olovo a iné chemikálie a tiež je ADHD prediagnostikované, to znamená, že dieťaťu sa takáto “nálepka” v dnešnej dobe ujde veľmi rýchlo.
Môj manžel bol take mrzute, urevane a nespokojne dieťa, že si s ním nevedela dať rady cela rodina, našťastie pred 40 rokmi sa v tom nikto nerýpal, prešiel školou - ako tak, energiu si vybil na hokeji a vyrástol z neho normálny, úspešný človek. Nie je nič horšie ako dieťa onalepkovat už ako malé bábätko, nech sa to s ním ťahá cely život.

0izidora0
11. jan 2019

@slnecnica777 Ako pisu maminy adhd sa tak skoro urcit neda,este aby si nebola prekvapena milo🙂 drzim palce a prajem vela sily🙂 ak by sa to aj casom potvrdilo napisala som vyssie prispevok

0izidora0
11. jan 2019

@slnecnica777 Napr moja bola ako babetko kludna. Neplakala velmi casto. Celu noc prespinkala. Spokojne dietatko,velmi spokojne. Taketo babetko by chcela mat doma asi kazda mamina.Zaujimalo ju vsetko okolo seba.Akonahle sa vedela pretacat uz sa nezastavila:D A to do pismena,pretocila sa behom sekundy kam chcela🙂))dalsie obdobie 2,5 roka bolo drsne. Nestihala som za nou utekat. Poviem ti ,mali sme co robit🙂Nastupom do skolky sa skludnila a dnes je uplne ine dieta ako pred tym. Sice stale zvedave ,ale ine.Tiez som sa toho velmi obavala. V skolke poslucha na povel🙂

prevenar
11. jan 2019

@slnecnica777 ..to je velmi smutne . zial vyrovnat sa s takymto niecim da velmi tazko. co by som ti poradil zacni si o tom studovat sama a zacni aplikovat ziskane vedomosti do praxe, aby si pomohla detom co najviac do "normalu"

1- rizikova vec moze byt ockovanie
2- zo stravy su rizikove potraviny hlavne mlieko / mliecne vyrobky a u niekoho aj lepok. (treba skusit)
3- na youtube najdes videa, kde ludia so skusenostami a odbornici radia, ako sa venovat takymto detom. dobre su videa na ADHD a autizmus ..kedze autizmus ma spolocne prvky s adhd. ludia, ktori sa specialne venuju svojim detom , malu velmi dobre vysledky v ich naprave.

samozrejme uzasne posobi pobyt / sport / turistika v prirode ..kupanie v jazerach a pod.

vsetko dobre 🙂

prevenar
11. jan 2019

@slnecnica777 ..este som zabudol "wim hof methot" (youtube) by im mohlo velmo pomoct. specialne dychanie + otuzovanie.

slnecnica777
autor
12. jan 2019

@prevenar mozem vediet preco moze byt ockovanie rizikove?

prevenar
12. jan 2019

@slnecnica777 lebo kazde ockovanie sa "hra" s imunitou dieta ..co ma casto suvis s autoimunitnymi poruchami, kedze tato metoda budovania imunity nie je zdaleka taka dokonala, ako by sme chceli. kazdy autoimunitny atak ma zapalovy charakter ..a obcas to moze byt zrovna mierny zapal mozgoveho tkaniva, co je to posledne co dieta s ADHD potrebuje. v zasade akukolvek zapalovy proces autoimunitneho charakteru ma nejaky vplyv na nervovu sustavu / mozog. v kratkosti.

slnecnica777
autor
14. jan 2019

No tak dnes mame za sebou neurologicke vysetrenie. Hypertonus HK, lahky axialny hypotonus, predilekciu hlavicky, skryty reflux, poruchy spanku a riziko neskor ADHD, odlozene ockovanie.

prevenar
14. jan 2019

@slnecnica777 ..okrem toho co som ti uz odporucil pridam ,ze urcite sa pozri na ockovanie ako take, nie je to taka sranda pre dieta, ako prezentuju reklamne letaciky. https://www.modrykonik.sk/group/1799/

macik166
14. jan 2019

@slnecnica777 môžem sa opýtať, aké genetické poškodenie malo tvoje dieťatko? Pýtam sa kvôli tomu, lebo čakám bábo s genetickým poškodenim. Môžeš napísať aj IP.

biokozmetika
14. jan 2019

Som veľmi rada ze sme žili mimo SR keď som mala prvorodeneho syna lebo tento by túto nálepku draždivého dieťaťa dostal určite tiež. Prvý rok asi ani neprestal plakať a ďalšie 2 roky s príchodom obdobia vzdoru to bolo ozaj veľmi ťažko zvládnuteľné dieťa... Samozrejme špeciálny prístup a nekonečná trpezlivosť, ktorá občas došla aj mne ale dnes je druhák, nosí samé jedničky, aktívne športuje a je úplne úžasný. Určite iný ako ostatné deti a náročnejší ale úžasný ♥️

lucinkab
2. máj 2019

@slnecnica777 ockovanie? Boze moj jeden hoax pred 15tini rokmi a stale su zaslepeni ludi
@prevenar zaslepeni ludia

montemotherone
2. máj 2019

@slnecnica777 ako bolo spomenuté, ADHD sa určuje vo vyššom veku. Nevznikne len tak. Do istej miery je za jeho rozvojom genetika, veľa ale dokáže urobiť cielená výchova a vedomý prístup k dieťaťu. Dnes bohužiaľ kadekto diagnostikuje, často titul pred menom za menom, ale jednoducho nemusí byť odborník v pravom zmysle slova. Máš možno deti, ktoré sú neurotickejšie. To je celé. Zamerala by som sa na výživu (úplné vylúčenie!!! jednoduchých cukrov, sladených vôd, sirupov, cukroviniek s farbivami...) úplnú elimináciu TV, tabletu, hier... Budú potrebovať pokojné a pozorné prostredie.
V neposlednom rade, v psychologickej praxi sa hovorí, že ak má problém dieťa do 15 rokov, psychológa potrebuje celá rodina... Dieťa v tomto veku je totiž úplne spojené so svojimi najbližšími, s matkou... Ak máš v sebe nepokoj a chaos ty, tvoje deti to budú len zrkadliť. Pracuj teda aj na vlastnej psychohygiene, hľadaní pokoja... prenášaj ho do každodenných činností, nenáhli sa, nemaj na seba ani na deti príliš veľké nároky. Tlak, stres, nedostatok času a priestoru sa prejaví aj na ich zdraví...

montemotherone
2. máj 2019

@biokozmetika ja mám doma podobný exemplár, ale v dievčenskom prevedení 😁 keď mala 5 rokov, bol to vrchol. Myslela som že buď vyskočím z okna ja, alebo poletí ona 😁 Vtedy som musela nastaviť úplne iné pravidlá a z toho môjho "surového diamantu" vykresať klenot 😉

prevenar
2. máj 2019

@lucinkab vidim ,ze o tom vies velmi vela . zrejme si musela precitat vela reklamnych letacikov o ockovani pocas cakania u detskej . 😀 ..dobre mas !!

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
prevenar
3. máj 2019

@taskataska ..na 100% viac ako ty :D ..od toho cloveka som neprecital ani vetu, cize vestenim sa radsej neskusaj zivit 😉

lucinkab
3. máj 2019

@prevenar to si ozaj mudry.... Citat vieme kazdy,len citat to spravne... Ale pokial nie si vedec ,lekar ,co skuma v klinickych studiach nasledky liecby ci ockovani radsej bud ticho...su tu ludia co s tym pracuju...mna nevinimajuc 😘 a mimochodom kedy sme si potykali?

prevenar
3. máj 2019

@lucinkab ...urcite mudrejsi nez ty :😂😂😂😘😘

slnecnica777
autor
3. máj 2019

@sisaka no ano tiez si myslim, ze to nie je ziadna nahoda, ale kde je koren problemu nikto nikdy nezisti. Nepijem, nefajcim, nedrogujem. Napriek tomu vsetky 3 deti sa narodili s genetickym poskodenim. Vysetrili mi cely genom. Mam ho uplne o.k. Takze ani jedno moje dieta to po mne nezdedilo. Zistilo sa, ze u vsetkych 3 doslo k nespravnemu rozdeleniu chromozomov uz pri pocati. Takze deti uz vo mne rastli "poskodene". Chlapci sa mi rodia so 6.chromozomom poskodenym a tym maju obaja neurologicke poruchy, adhd a poruchy spravania a dievcata s 18. Chromozomom dlzkou zivota max 1 rok. Ja som geneticky aj manzel o.k, nikto v rodinach nikdy nic take nemal, napriek tomu sa to stale opakuje.

lucinkab
3. máj 2019

@prevenar preto si tykas s kazdym ,si drzy napudreny jarcis...to svedci o tvojej "mudrosti" a ty si ockovany? Nepride ti to divne? Ale aj ty mas si nasledok...v hlave

prevenar
3. máj 2019

@lucinkab neobtazuj ma uz prosim. vsetko dobre. 😘

evicka5555
11. máj 2019

Ja neviem ženy, ale citala som tu príspevky ako naše mamy a babky zvládali deti na materskej.. Vtedy nikto nemal adhd. Ani my v triedy sme nemali nikoho diagnostikovanie ho s touto chorobou. Oso ne si myslím ze je to choroba doby. Matky sú nervózne a aj deti sú nervózne. Deti ovládajú celu domácnosť namiesto rodičov, robím na pasovom tak viem, rodicia sa idú z detí s prepáčením posrat. V Ameriky predpisujú na adhd všetkým aj deťom amfetamin, za ktorý vás tu zavrú. Je to cele divne, každý druhý má adha poruchu správania alebo je integrovaný, dis dis dis...