Ako naučiť dieťa spať v postieľke?

majenka1234
11. nov 2017

Ahoj mamičky som už zúfalá. Moja ročná dcérka nechce v noci spať v postieľke. Z večera zaspí na prsníku tak ju prešupnem do postieľky no keď sa v noci preberie je to pohroma.

janinah
11. nov 2017

a prečo ju nenecháš pri sebe na posteli?

papa2
11. nov 2017

@majenka1234
Ahoj,boli sme na tom podobne,okolo roka doslova pohroma v postielke😅😅dcerka chvilu spavala s nami a potom sme skusili normalnu postel,kupili sme zabranu a odvtedy je to fain😆hovorili sme,ze mame letisko v spalni,lebo sme ich mali ,,nacapene" pri sebe...teraz ma dva roky prec a sama sa prestahovala do svojej izby ☺

majenka1234
autor
11. nov 2017

@janinah pretože sa tak nevyspím, nemôžem ísť v noci ani čúrať lebo sa bojím že spadne z postele

majenka1234
autor
11. nov 2017

@janinah okrem toho sa budí občas aj o 10tej a ja musím ísť ku nej spať aj keď mám niečo rozrobené

baska1
11. nov 2017

Skús dať dole bocnicu z postieľky a tak k posteli,naša si na túto verziu rychlo zvykla

pininka
12. nov 2017

Mne chlapci spali v postielke bezproblemov, ale kojeni boli len kratko. Mala je prisavka a teda ma dost lahky spanok, nemozem ju ani po kojeni preniest, ani spat pri nej. Takze spi sama na velkej posteli, oblozena, a ja vedla pri chlapcoch. Chodim ju len kojit. Ale tiez by so bola radsej kebyze spi v postielke, no mozno pojde rovno na postel s bocnicou.

sun123
12. nov 2017

Moja osobna skusenost-syna som nenaucila,kym som ho neodstavila v 19.mesiacoch, dovtedy len postel pri mne, 5-6 krat v noci hore kvoli tomu ,aby si parkrat pocuckal..bola som vystavena a ked som zistila,ze cakam druhe babatko, tak som to stopla..par vecerov uspaval manzel a cuduj sa svete,coskoro prespal celu noc ,ale teda,co sa tyka postielky,tam sme museli zo zaciatku pristupit na kompromis postielka prirazena k manzelskej posteli,ale bez zabrany z tej strany..a potom tak postupne..teraz spi vo vlastnej posteli/uz vacsej/ a po tretich narodeninach poputuje do vlastnej izbicky..este trosku bojujeme so zaspavanim,lebo k tomu vyzaduje mna al.manzela,ale pomaly sa uci aj sam pri pootvorenych dverach..ale je teda uz o dost starsi od vasej..nam technika kontrol. placu absolutne nepomohla,iba som mala pokazene dva veceri a uz by som to neabsolvovala..ale vraj dat dieta do postielky uspate je chyba, kazde sa zobudi a vrieska, treba ho nechat v nej zaspat..(aka krasna teoria😉

salome51
25. apr 2018

Pokúsim sa oživiť diskusiu. Náš syn 1 rok a 9 mesiacov po chorobe s dosť ťažkým priebehom odmieta spať vo svojej postieľke. Neviem či to je teda tým že pred pol rokom bol veľmi chorý a spal pri nás v posteli aby sme ho mali pod dohľadom ale od vtedy nechce spať vo svojej postieľke. On sa hrozné prahadzuje, obaja s mužom sme dokopaní a neskutočne nevyspatí. Manžel už začal správať v obývačke. Skúšala som ho nechať aj poplakať a opakovane preložiť počas noci do jeho postieľky, ale okamžite sa zobudí a plače, volá na mňa a keď ho nakoniec vezmem na ruky tak ma tak silno obíjme že mi je až ľúto že ho chcem dať od seba na noc do jeho postieľky. Premýšľame čo ďalej. Máme aj 4 ročného syna. Chceli by sme kúpiť na jeseň poschodovú posteľ, možno vo väčšej postieľke bude chcieť spať. Alebo možnosť je aj poschodová posteľ s tým spodným lôžkom takým väčším. Mohla by som byť pri ňom a keď zaspí odísť do našej manželskej postele. Čo poviete? Mohlo by to fungovať či to bude zbytočná investícia?