Ako riešiť nočné synove pomočovanie?

cechovka
18. sep 2013

Syn sa ako 3-ročný odučil od plienok. Všetko bolo v pohode. Ako 5-ročný sa začal v noci pocikávať. Boli sme už aj na nefrológii. Podľa prvotných výsledkov je všetko ok, lekárka nám nakázala nácvik spolu s nočným budením. Bohužiaľ sa to všetko zhoršuje, namiesto pocikania 1x v noci , sa už pociká 2x. Inak sa liečime aj na imunológii, syn má zníženú bunkovú imunitu a nedostatok feritínu (podskupina železa). V máji 2013 sme absolvovali výber nosnej mandle. Inak je syn zdravý.
Neviete mi poradiť ako mu pomôcť, aby sa prestal v noci pocikávať. Fakt ma to dosť trápi, trvá to už veľmi dlho.

katrinka8
18. sep 2013

Ahoj, asi by si si mala temu zmenit radsej na diskusiu, lebo takto sa Ti nebude dat reagovat na otazky 😉 Kedze hovoris, ze je zdravy, nemoze to mat nejake psychicke pozadie? Nenastala nejaka zmena u vas doma? Stahovanie, zmena skolky, umrtie v rodine, narodenie surodenca a pod.. Mozno takto reaguje na nejaky stres, ktory nesuvisi ani s tym, co sa deje doma - mozno v skolke... ?

anjelicek26
18. sep 2013

Ak je vylucena zdravotna pricina, bude to psychika a ta sa lieci pomaly... nech to bolo cimkolvek, dala by som na noc plienku a problem nechala "zarast travou", proste rano plienku vyhodi a dalej sa o tom nebavit, ono to postupne prijde same. Cim viac to budete tematizovat, tym z toho bude nervoznejsi a bude sa to horsit (hovorim zo skusenosti).

skeptik
18. sep 2013

Budenie v noci nema ziaden vyznam, len to vsetko zhorsuje aj hormonalne (budenim sa tvori menej hormonu, ktory znizuje tvorbu mocu v noci) aj psychicky. Dala by som tiez na noc plienku (kludne aj dlhodobo) a prehodnotit situaciu v 7. rokoch znova.

aristka
18. sep 2013

ja som mala problém u obidvoch synoch s týmito nehodami ,čo som robila ,piť naposledy pred spánkom asi hoďku ,ako som v noci išla spať dal som cikať a na nohy som dala na noc ponožky a obmedzilo sa to a vyrástli mi z toho ...

xenicka13
19. sep 2013

A dr. Vám nedal minirin na noc?, inak my nepijeme 3 hodiny pred spanim

tinki
19. sep 2013

nočné pomočovanie, dosť často súvisí s veľkou nosnou mandľlou, ktorá nedovoľuje poriadne zaspať, dieťa je unavené, nedokáže sa sústrediť aj na potrebu močenia. Ale píšeš, že ste ju už dali von.., tak v tom prípade súhlasím tiež s @anjelicek26, nechať tak, neriešiť..a do leta budete fit..tiež vlastná skúsenosť..