Chodili by ste s človekom invalidom?

atlanta2
29. sep 2018

Ahoj. Ma 27 rokov, pracuje ako skladnik, nezarobi vela,no je to snazivy muz s dovrym srdcom. V minulosti mal zdravotne problémy vdaka ktorym ma invalidny dôchodok, trpel uzkostami, no uzdravil sa. Dost sa pre to podcenuje a sam si neveri. No je to fakt skvely clovek.Sama uz neviem.

el74
29. sep 2018

Ked takto rozmyslas, tak to nechaj tak...

montemotherone
29. sep 2018

@atlanta2 človeka s dobrým srdcom dnes nájdeš málokde. A invalidom sa môže stať zo dňa na deň aj zdravý muž. Ak je skvelý, nie je o čom uvažovať. Máš kopec zdravých chlapov, zlých, flákačov, ktorí budú sedieť na riti a nechať sa chovať mamou, či ženou, špekulantov, klamárov...

korunka1
29. sep 2018

@atlanta2 Nepozdava sa Ti jeho zdravie,či financie?

Opýtam sa muža,preco si ma zobral..tiež som invalid. 🤔🤔☹

judar
29. sep 2018

už len nadpis naznačuje že sa za neho buď hanbíš alebo o ňom pochybuješ alebo ho degraduješ pod seba len zato že on si taký život nevybral...sama uznaj čo u teba viac zaváži či človek skvelý človek s dobrým srdcom alebo jeho zdravie...takže buď mu buď oporou alebo kašli na neho nech zbytočne netrpí pri tvojej nerozhodnosti

koniarova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
el74
29. sep 2018

Presne to vravim, ak uz teraz takto na situaciu nazeras ako nazeras, tak to nie je dobry start...vzdy sa v tom budes hrabat...nechaj ho kocke, ktora ho bude lubit bezvyhradne. Neubliz mu...

katka0905
29. sep 2018

Tu nie je problém, že je invalid, ale že on sám seba podceňuje. Nie, s takým človekom by som nechodila. Ťahalo by to dole aj mňa.

eeffka
29. sep 2018

U mna by velmi zavazilo kvoli comu ma invalidny dochodok. Ak mu napr chyba ruka ok. Ale ak ma invalidku kvoli psych.problemom to je cesta do pekla.

atlanta2
autor
29. sep 2018

@eeffka depresie a uzkosti, ale uz tri roky ich nemal.

eeffka
29. sep 2018

@atlanta2 za mna v ziadnom pripade. Zazila som cloveka co skoncil na invalidke a vztah s nim a to bola znama bol hore a dole a dookola. Nehovoriiac o partnerskom vztahu.

mrkvicka060
29. sep 2018

@atlanta2 nie nechodila by som. A tieto hrdinky co ta tu hned sundali, aka si, ked takto rozmyslas tak neboj, tiez by to prevracali od hora dole, zo strany na stranu a uvazovali by presne tak isto, ako ty. Uz len preto, ze ked s niekym budujes dlhodoby vztah, ktory planujete zakoncit zalozenim rodiny, tak nech si tu zeny hovoria, co chcu, ale kazda si dobre zhodnoti, ci je muz schopny ich uzivit a platit ucty, lebo v tehotenstve a s dietatom sa moze stat naozaj cokolvek, ked zena bude musiet zostat doma a nie po MD hned bezat do prace, aby vyzili... Takze, ak si s nim vies predstavit zivot do buducna, rodinu, a aj co sa tyka financnej stranky, tak kludne, nie je o com. Ak nie...no mozete byt kamarati. A dalsia vec, mne strasne vadi ked sa niekto nasilu podcenuje, vyslovene to neznasam. Typu ze, aj tak to neviem tak naco. Aj tak sa mi to nepodari tak zbytocne to aj skusat... Ja na to nie som, to sa nedokazem naucit... No ach...

eliska13
29. sep 2018

@atlanta2 nechcem byť drzá ani hlúpa, ale kto ma úzkosti, depresie, citlivú povahu a podceňuje sa je to väčšinou celoživotné sú obdobia dobre, výborne, zle, ešte horšie sama tým trpím.Tym, že mu priznali invalidný asi to nebolo jednorazove psychické zloženie.Len Ti chcem napisat na margo toho, že keď je teraz 3 r ok nemusí to tak byť stále.Ale máš pravdu práve takí dobrí, láskavi ľudia sú najviac ohrozenia
Úzkosti má dnes každý 4 človek daj na svoj pocit len pozor, aby si nebola samaritanka taký človek potrebuje skôr ťahúňa,optimistu...

mrkvicka060
29. sep 2018

@atlanta2 este doplnim...ak je to jeho podcenovanie seba sameho nejake velmi zjavne (napr. Co som popisala vyssie) tak casom ta to bude neskutocne vycerpavat, ze ho musis stale podporovat a oponovat "nie ved to zvladnes neboj, si sikovny" a bla bla, proste postupne ta to vycicia z energie. Poznam jedneho takeho, dobrak od kosti ale on nic nedokaze, aj tak nevie, no nevydrzala by som s nim ani tyzden...

sense
29. sep 2018

Osobneby som nesla do vztahu s niekym kto je invalid kvoli depresiam....mala som podobnu kamaratku

anabella111
29. sep 2018

atlanta2 ..laska je rozhodnutie...a zvazovat je dobré..Jedna tazka skuska..je jeho diagnoza..ktora ma fazy....v ktorych Ty mozno prekrocis vlastny tien v usilí pomoct a vytrvat..Lenze druha zavaznost je jeho sebadovera. To nie je diagnoza a skrz obetu a lasku nieco..co moze naplnat aj tvoj zivot..Sebadovera je schopnost..doverovat sebe samemu....Jedna vec je dobracka povaha..druha je..byt partnerom..ktory dokaze naplnat potreby svojho partnera..Kde chyba sebadovera..tam su vacsinou vsetky prejavy voci partnerovi ,,postihnute "jeho nizkym sebavedomim.Nasledok moze byt silna ziarlivost..verbalne vystupy..kontrola..maniakalne spravanie..citove vydieranie..etc..a v neposlednom rade a po prostu: clovek ..ktory si nedoveruje..nam zacne rychlo liezt na nervy...Toto je moment..ktory je na premyslenie.....☝..vela stastia..a spravne rozhodnutie prajem

labutienka82
29. sep 2018

@montemotherone súhlasím....

labutienka82
29. sep 2018

Keď ma človek niekoho rád, nerozmýšľa, či má nejaký handicap. Zo dňa na deň sa to môže stať aj nám. Ja nepotrebujem mat chlapa, ktorý je krásny, zdravý atď. Pre mňa je dôležitá láska, tolerancia, pocit, že sme si jeden pred druhého všetkým, že sa máme radi takí akí sme.

slimstar
29. sep 2018

Nadpis je trošku zavádzajúci, invalidom sa môže stať ktokoľvek a kedykoľvek, stačí jedna autonehoda. Ale ak je to človek so psychickými problémami, tak by som tiež nad tým rozmýšľala. Človek, ktorý nemôže chodiť a je napr na vozíku, môže byť dobrý partner, aj keď sa to dnes nenosí, väčšinou tak žijú len dlhoročné páry, kde ten vzťah naozaj vydržal po napr autonehode. Ale keď je to psychického charakteru, je to iné. Na druhej strane, kto dnes nemá psychické problémy a depresie?

catherinah
29. sep 2018

On je 3 roky stabilny a napriek tomu pobera invalidný dochodok? Nejak sa mi to nezda, tam musi byt vaznejsia diagnoza.
Do vzťahu by s nesla.

deti95060810
29. sep 2018

ak máš pochybnosti tak radšej nie... veľmi ho tým raníš keď si po čase zmyslíš rozchod...

johanna_b
29. sep 2018

@atlanta2 tak vies co depresie a uzkost maju aj taki co lekara nikdy nenavstivia, nedostanu tuto "nalepku" a su na tom ovela horsie.

svetlana35
29. sep 2018

no po 10 rokoch zivota s invalidom ti radim dokladne to zvazit...MOj je velky egoista a sebec, zvykol si ze vsetci okolo neho vzdy skakali a toto vyzadoval aj odo mna aby som skakala a naplnala jeho vrtochy...Za tie roky som obrusila trosku tieto jeho vlastnosti, no neviem ci by som do toho opat sla. Kebyze mu nedam presne hranice tak by ma znicil...

jana_eyre
29. sep 2018

dolezite je jedno, ci ho mas rada a on teba.. aj zdravy clovek sa moze stat zo dna na den invalidom, tak isto nevies komu vypukne psychicka choroba cu porucha, aj ked ju doteraz nemal..

ALE je pravda, ze s ludmi, co maju psychicke problemy vyplyvajuce aj z fyzickych problemov to JE tazke a treba vztah riadne zvazit.. ak by sa jednalo o mna, nemozem povedat ci by som chodila alebo nechodila s invalidom - vo fyzickych problemoch nevidim problem, problem je AK si ich partner velmi pripusta a lutuje sa.. Ak by bol ulutosteny tak by som v tom nevidela buducnost.. ak by bol v pohode, bolo by mi jedno ci sedi napr. na voziku..

mam otca tazkeho invalida.. do svojej 45tky bol zdravy statny chlap.. v jednu noc dostal mozgovu porazku a uz to bolo.. cela rodina tym utrpela, nie preto ze nevedel chodit, ale preto ze sa tak lutoval a take psychicke problemy z toho plynuli, ze sme si to.odniesli vsetci doma.. mama to s nim mala velmi tazke a ja som si nie raz priala aby sa s nim rozviedla - uz davno som v nom nevidela otca co predtym.. ale ked som dospela, vidim to trocha inak a aj ju chapem.. tiez by som.muza v takej situacii neopustila, LEN viem, ze je to velmi tazke.. preto ak sa jedna o novy vztah, zvazila by som aky je aktualne po psychickej stranke.. ak je ok a uz na depresie netrpi, mala by som ho rada, nic by mi nebranilo..

montemotherone
29. sep 2018

@anabella111 toto musím dať prečítať môjmu mužovi. Asi sa so mnou po 20 tich rokoch aj rozvedie ... Alebo ja s ním 🤔 Obaja sme mali náročné detstvo, a aj napriek tomu, že sa snažíme, pracujeme na sebe, v kritických chvíľach (pri útoku, neprimeranej kritike) zistíme, že máme malé sebavedomie. Navzájom sa ale podporujeme a držíme pokope. Tak ja teraz neviem...

evadek
29. sep 2018

mam priatela kt. je na voziku. Nikdy som nerozmyslala, ci ist s nim do vztahu. Proste som sa zamilovala a pre mna je najkrajsi, najsexy aj ked meria o 20 cm menej ako ja, je na voziku, ma kratsiu jednu nohu ale nepoznam krajsieho chlapa ako je on 🙂 Milujem ho a planujeme spolu buducnost. Takze ak to takto riesis, nie nechod s nim do vztahu. Nemilujes ho. ( podl mna) .

anabella111
29. sep 2018

@montemotherone ..Vôľa je podstata...

zirafienka
30. sep 2018

@catherinah toto bolo prve, co ma napadlo

janinka007
30. sep 2018

NIE NIE NIE a ešte raz NIE. S jedným takým som sa pred 18-timi rokmi rozviedla a bola to najlepšia vec, akú som mohla pre svoje duševné a fyzické zdravie urobiť.

mpg
30. sep 2018

@atlanta2 on potrebuje ženu, ktorá ho bude psychicky podporovať a môže sa stáť, že bude potom na tom oveľa lepšie. Ale sú aj ženy, ktoré len zostanú na materskej dovolenke dlhšiu dobu (kde je treba aj niečo obetovať - nočné vstávanie, častá chorobnosť, menší príjem)
a už sú na tom psychicky zle a ešte aj oni potrebujú pomoc (lieky). Teraz je to rozšírené medzi mladšími, že žijú aj za pomoci liekov.

selest
30. sep 2018

Ja nie ak je invalid skrz psychicke problemy. Mam skusenosti z rodiny a taky clovek vas len potiahne dolu, na to musite byt silna osobnost aby ste to zvladla a je to na nervy..