Dyslexia u prváka. Ako sa učiť?

jenifer
7. nov 2013

Mam podozrenie, ze dcera (prvacka) ma dyslexiu, alebo ine dys... ochorenie. Zajtra volam psychologicke, ale kym dostaneme termin na vysetrenie a budu vysledky, urcite prejde nejaky cas. Ja by som vsak dcere chcela pomoct hned. Problem ma v diktatoch, uz dostala 3. Kym preberali len dvojpismenkove slabiky a pismenka , A,E,I,O,U,M, dostavala 1. Teraz uz pisu 3 a 4 pismenkove slova. Doma cvicime, ale nejde jej to. Dnes sa ucili L. Tak som jej doma dala diktat. Napis "LA" , napisala "MI" a precitala to ako "EI" .
Poprosila by som mamicku, ktora ma skusenosti s tymto ochoremin aby poradila ako sa mam s dcerkou ucit. Ja viem, ze na to treba odbornika, ale kym sa k nemu dostanem a podobne, budu sa ucit dalsie pismenka a pisat dalsie diktaty...
Dakujem

zita19
7. nov 2013

Popros pani ucitelku o kontakt na pedagicko - psychologicku poradnu. Tam s nou urobia aj pohovor aj testy. Ak by to bola dislaxia poradia Ti ako sa s nou ucit, daju Ti aj posudok pre skoly, aby sa k nej pristupovalo inac. Mojej dcere pomohli aj cvicenia aj mala odporucanie, ze ma byt skusana slovne a pisomne ulohy boli u nej inac hodnotene. Cim skor to podchytite, tym skor to viete riesit.
Inac dislektikov bolo vela a presadili sa. Nie je to az taka katastrofa. Ja som napriklad dislektik a zistila som to az ked to zistili u mojej dcery, podla priznakov. Za mojich cias to nikto neriesil a predsa som neskoncila ako zahradnicka azivim sa hlavou.

jenifer
autor
7. nov 2013

Zita19,
ak mozes, napis mi prosim nejake tie cvicenia, ak su vhodne pre prvaka. dakujem

mirazaa
8. nov 2013

posielam ti rady mamičiek..tu najdeš všetky odpovede.https://www.modrykonik.sk/forum/detske...) vela štastia, hlavne trpezlivosti a porozumenia...vieš o čom hovorím...-)