Kedy sa skončí vzdor u dieťaťa?

veselalentilka
13. aug 2016

Ahojte. Maly ma 3 roky a je to obdobie plne vzdoru. Nechce si umyvat zubky poriadne, nechce cikat na nocnik atd. V septembri ide do skolky, uz niekolko mesiacov vysvetlujem, ucim na nocnik, zachodik, nepomaha. krice, a utecie prec z nocnika ci zachodika. Jeho argument znie,ze mame doma vely zachodik, ze az v skolke, kde maju maly zachodik tak tam bude chodit. Neviem kde natu vetu prisiel. Citam clanok odplienkovanie za 7 dni, ale ani to nezabralo. Nezabera ziadne vysvetlovanie ze deticky tak cikaju ci macko z rozpravky.
Mam kricat? Kedy sa skonci obdobie vzdoru? Je to narocne. Preco niektore deti maju obdobie vzdoru a niektore deti ho vobec nemaju?

janickacrazy
13. aug 2016

@veselalentilka Moj bol taký istý, nechcel cikať na nočník ani na záchod. U nás zabrali nakoniec lentilky ako úplatok, ked sa vycikal. Neskor to už išlo aj bez lentiliek. Vyskúšaj a určite nekrič, to fakt nepomože.

pribinak
13. aug 2016

Cíti tlak, ktiry na neho vytváraš a cíti aj tvoje zúfalstvo. Dsj MJ tyzden úplnu pauzu, nech plienkuje a pozom jednoducho výhod vsetky pluenky a hotovo. Mizno sa prve dni pocika sj 20x, ale potom to pochopí

Urcite nekrič, ani ho netrestajte, to chce kľud a pevne nervy a chváliť za kazdy uspech

babulka82
13. aug 2016

@veselalentilka u nas s cikanim bolo tak ked som od toho celkom upustila tak začal chodit uplne sam .Iba mi prisiel povedat že cikal som 🙂 Daj mu trošku pauzu a uvidiš.Ale plienku nie naspät! Aj naš je dost vzdorovity a tvrdohlavy ale ja zas neustupna a ked nieco poviem tak si stojim a už zacina chapat že nepovolim.A nakoniec nie bitka ale objatie zabera ked sa trošku ukludni.

senta_sofia
13. aug 2016

@veselalentilka a dufam,ze ked ti utecie,tak mu v pohode das plienku,ci? Uz je dost velky na to,aby vedel ako s tebou manipulovat a vydierat ta, zrejme sa mu to aj dari.