Nájdem si nového právnika 5 dní pred rozvodom?

nela1979
28. máj 2013

Dobrý deň,chcela by som sa spýtať,či 5dní pred rozvodom mam ešte šancu najsť si nového pravnika,ktorý by ma zastupoval pri rozvode?! Alebo mam radšej ostať u toho ,čo som doteraz....aj ked v poslednom čase je dosť divný a ...... neviem,či radšej nepojdem na súd bez neho 😢 hm...

sg31
28. máj 2013

oficiálne mu musíš vypovedať zmluvu/plnú Tvoju moc/, ktorú on musí poslať na súd,kedže ťa zastupuje,lebo idú všetky info o pojednávaní cez neho, odovzdá ti agendu, a ked si nájdeš nového právnika, ten tak isto musí poslať súdu plnú tvoju moc, že ťa zastupuje.Jedine osobne sa to dá ešte stihnúť.Aj s výpoveďou zmluvy a taktisto aj s podaním novej plnej moci na súd..

victory1
28. máj 2013

@nela1979 sg31 ma pravdu...Vypovies plnu moc a dohodnes sa s inym, novu plnu moc musi mat hlavne sud. A pokial si najdes noveho pravnika, ten by mohol byt schopny toto vsetko absolvovat aj bez teba /myslim ohladne dorucenia vypovede zo zmluvy povodnemu pravnikovi a dorucenie obidvoch dokumentov na sud/.
Ale, ak nebudete bojovat s buducim exom o dieta a na vyzivnom ste zhruba dohodnuti, je zbytocne vyhadzovat prachy na pravnika pri rozvode. To uz je lepsie pri vyporiadani BSM, teda v pripade, ze je o co bojovat.

klincek
28. máj 2013

@nela1979 mozes ist na sud aj bez neho, odvolas plnu moc do zapisnice (napr. z dovodu straty dovery, nemusis konkretizovat) a poziadas o odrocenie pojednavania na neurcito, kym si najdes dalsieho. vypytas si dva rovnopisy zaspisnice (jeden mas zaradmo, druhy za maly poplatok, cca 2 eura ). jeden posles doterajsiemu pravnikovi a dohodnete sa na odovzdani dokladov-vlastne najradsej z ruky do ruky: on tebe doklady, ty jemu odvolanie plnej moci.
a mozes si najst dalsieho, ak treba.

nela1979
autor
28. máj 2013

dakujem Vam moc za odpovede 🙂))) moc ste mi pomohli 🙂))

mata1001
28. máj 2013

@sg31
@victory1
@klincek baby prosim vas ani jedna z vas nie je pravnicka?alebo aspon viete ,,chodit,,v takych tych pravnickych veciach?potrebujem poradit...dakujem...

klincek
29. máj 2013

@mata1001 napis mi do IP, co potrebujes

andula64
14. jan 2014

Ahojte všetci, potrebujem pomoc právnika na spotrebiteľské zmluvy, viete mi prosím pomôcť alebo niekoho poradiť??Je to súrne. Vopred ďakujem A.

draik
14. jan 2014

To je široký pojem. Odporúčam uviesť podrobnosti, nech nemusí každý vypisovať individuálne.

andula64
16. jan 2014

Zdravím , čo sa týka spotrebiteľských zmlúv napr. cetelem z roku 2006 , quatro nay a podobne tiež z toho obdobia sú platné zmluvné podmienky v týchto zmluvách aj po novelizácii vlani? prepáčte ak nepoužívam správnu terminológiu nie som právnik iba obyčajný človek, ktorý sa dostal do platobnej neschopnosti a to čo sa deje teraz v tejto oblasti je až neuveriteľné. Pohľadávky sa skupujú a ani neviete kto Vám odkiaľ zavolá alebo príde otravovať domov a tlačí Vás do podpisu dohody a iných vecí.Ak mám takúto pohľadávku a vymáha ju odomňa spoločnosť ,ktorú zastupuje nejaká pani spolupracujúca s vymáhajúcou spoločnosťou na mandátnu zmluvu je možné aby ma ona dala na súd ??????myslím konkrétnu pani ,ktorá mi to oznámila telefonicky?Som povinná podpísať splátkový kalendár kde mi výšku splátok stanoví ona teda spolupracujúca pani ???, Je to skôr na dlhšiu debatu ale ja som sa snažila splácať a teraz mi po dvoch rokoch pravidelného splácania predostreli na splatenie ešte väčšiu sumu ako pred dvoma rokmi ???Tak ma napadá má to vôbec význam splácať ???alebo len radšej požiadať o odstrel ako škodnú zver???? Ďakujem za ochotu a odpovede som už z toho zúfalá a neviem kam sa obrátiť o pomoc a radu .

andula64
26. jan 2014

Ďakujem za odpovede pomohli mi. Prajem pekný deň.