Nehody po odplienkovani. Ako ich riešiť?

otazocka123
20. okt 2016

Mamicky, poradte mi, lebo neviem co mam robit. Moja dcera je uz cca 4 mesiace odplienkovana. Vacsinu casu to ide v pohode bez nehody. Nema problem pytat sa cikat, alebo kakat. Ale aj napriek tomu sa raz za cas pritrafi nehoda. Niekedy si proste cvrkne, ale stihne este bezat na zachod. To by az taka pohroma nebola. Ale uz par krat sa nam stalo, ze sa pokakala do nohaviciek. Niekedy pri pozerani rozpravky alebo ked sa hra v izbe. Ale ja neviem, ako taketo " nehody" riesit. Vzdy si s nou sadnem a snazim sa jej vysvetlit. ze sa musi pytat na zachod ked jej treba. Ale aj napriek vysvetlovaniu sa jej to raz za cas stane znova. Tak by ma zaujimal, vas nazor. Ako to riesit ? Neviem, ci je normalne ze aj ked ke uz bez plienok par mesiacov, stane sa nehoda. Ako boli na tom vase deticky ? dakujem za kazdy nazor.

hradnapani
20. okt 2016

@otazocka123 ako stare je dieta? ja myslim, ze do nejakych troch rokov je zbytocne vysvetlovat taketo nehody. Je fajn, ze je bez plienky ale tie nehody si neuvedomuje, takze zbytocne vysvetlujes. Ked dozreje celkovo, prestanu aj nehody. TAkze, ked sa pokaka, normalne len vecne zobrat, prezliect, umyt - lebo ked to budes riesit slovne tak, ze to ona este nechape a jej telo tomu nestaci, tak si to mozete casom aj skomplikovat este viac.

zdena12345
20. okt 2016

ja by som trosku protirecila prispevku predo mnou. mame syna teraz ma 2r aj nieco a velmi dobre to chape. uz je asi pol roka uplne bez plienky. nehoda sa stane. vacsinou ide o par kvapiek na slipoch a velmi dobre chape ze sa pocikal. takze vysvetlovanie urcite ma vyznam. skor to nedokaze este tak ovplyvnit ak sa napr hra a je zaujaty a pozabudne sa. skor sa potom casto pytame ci chce ist cikat a on si povie. ale urcite to chape a uz asi od 1,5 roka

janickacrazy
20. okt 2016

@otazocka123 Tiež by som nevysvetľovala, aj mojmu sa stalo, že sa proste "zabudol" pri hre alebo pri telke, to je normálne, najma ak ešte nemá 3 roky, to prejde. Ak budeš na dieťa príliš tlačiť, može sa potom začať pocikávať uplne a bude problém.

ninmar14
20. okt 2016

určite má význam vysvetlovanie samozrejme nie krikom...nehody sa môžu stať treba to brať pozitívne že máš dieťa už bez plienky aj keď neviem koľko má rokov, moja najmladšia bola odplienkovaná zhruba v cca 22 mesiacoch, staršie 18-19 mesačné boli uplne bez plienky ,ale tiež sa jej potom nejaký čas podarila nejaká nehoda ale stále som jej dookola vysvetlovala a prestalo to. Kedysi bolo bežné že deti boli 1,5 ročné bez plienok a bola velká rarita 3 ročné deti s plienkami a bolo to tým že neboli pampersky a deti cítili mokrú plienku a bolo im to nepríjemné a ovela skôr sa naučili čo a kde treba robiť

sense
20. okt 2016

Urcite ma vyznam vysvetlovanie ale nie krikom...nasa je tiez bez plienok a obcas sa jej stane nehoda ked je niecim velmi zaujata ...

siska53
20. okt 2016

@otazocka123 Pozri,moja je komplet odplienkovana uz rok a pol. Napriek tomu sa jej nehody este pritrafia.
Maju este na to narok.
Ako riesit? Neviem,ako to riesili v skolke,kde to robila natruc (nechxela chodit,tak raz denne sa im pocikala), my sme na to velmi neupozornovali.
Doma je to podla toho,ci je to naschval alebo nechtiac. Lebo ona aj take robi,ze naschval obcas. Vtedy si to musi upratat (jasne,pomozem,ma len 4,5roka,ale musi sa toho aktivne zucastnit).
Ak je to nechtiac,poviem len,ze viem,ze to chcela stihnut, umyjem ju,upracem. Bez siahodlhych vysvetlovani. Ved ona vie,ze kde ma cikat.. Aktualne sa jej to stalo pred par dnami,dosla ma zavolat a vtom,ze nestihla som. Ale to bola aj trosku asi prechladnuta,tak som.jej nasadila urinal,kedze castejsie chodila cikat.

Tak to riesim ja. Ono je to este u tych malych ospravedlnitelne,ak to nie je naschval. Oni sa este obcas aj pokakaju,stava sa. Hlavnz nerobit z toho vedu. Kebyze ma 7-8rokov,tak to riesim. Ale zatial netreba.

adrianny
20. okt 2016

😖 iste

sardinka336
20. okt 2016

@otazocka123 vyriešiš to normálne, proste dieta prezlečieš do čisteho, sucheho 😀
Nehody su uplne normalne, dieta je zaujate hrou, televizorom a proste zabudne ovladat svoj močovy mechur. Hlavne z toho netreba robit dramu a vela na to poukazovat, proste pokoj a klud. Ideálne je dieta pravidelne ,,posádzat,,, a nečakat dve hodiny ze necikalo tak proste posadim na šerblik, na wecko alebo ako je zvyknuté ze ide ,,skusit,,. Tak som to robila ja ked dlhšie neboli na wecku, ze pod ideme ,,skusit,, proste po nejakom čase ked je dieta suche tak ho posadit a nečakat na nehodu.

jankaja
20. okt 2016

závisí od veku dieťaťa, ale keď sa jej to stane raz za čas, odplienkovaná je 4 mesiace, tak by som to neriešila. Len by som prehodila, že nabudúce sa vypýtaj skôr / choď sa vycikať skôr, aby si to stihla. Netreba na to tlačiť... Inak, ja som riešila s takmer 4,5 ročnou dcérkou problém v škôlke, keď im učiteľka povedala, že ich nepustí cikať z lehátka (v zmysle, že sa majú všetci vycikať predtým, lebo ich potom nepustí). Dcérka to vzala tak, že sa prestala pýtať úplne a za hádam 4 dni sa 4 krát pocikala. Každučký deň. Potom sa nám to našťastie podarilo vysvetliť za asistencie pani učiteľky tak, aby to bolo pochopené správne a bolo po probléme. Podľa mňa pri malých deťoch zvážiť, ako im čo povieme, lebo si to v tých hlávkach môžu premotať, že človek až nechápe.