Nočné budenie 2 ročného synčeka

monika1001
15. nov 2012

Ahojte mamičky. Potrebujem poradiť ohľadom nočného budenia môjho 2 ročného syna. Začiatkom septembra sme boli týždeň hospitalizovaný a od vtedy nám začali trampoty s nočným budením. Do vtedy sa síce v noci budil ale dala som mu cumlík a spal ďalej. Asi týždeň pred nemocnicou sa nám podarilo zbaviť cumíka. Keď sme boli v nemocnici začal sa budiť v noci ale zo strašným plačom čo pretrváva až dodnes. V noci sa zobudí aj 2-3 krát a to doslova vrieska. Nedá sa ho ani chytiť na ruky lebo sa mece po celej postieľke. Niekedy sa pýta čaj inokedy mlieko ktoré od svojich 15 mesiacov nepotreboval. Začne plakať a keď sa mi ho podarí zobrať na ruky tak stále hovorí len preč a preč a ručičkou ukazuje na dvere. Tak musím prejsť do obývačky tam si sadneme na gauč niekedy zaspí po chvíli inokedy sedím aj 30 min. niekedy keď sa mi ho nedarí utíšiť musím zasvietiť aby som ho zobudila a až potom prestane. Prosím Vás máte si týmto niektorá skúsenosť a viete mi poradiť ako to mám riešiť už som s toho zúfala 2 mesiace nespať a koľko môžu trvať takéto stavy. Ešte premýšľam na tým či to nemôže mať súvis aj z tým že sa 4 mesiace cez deň niekedy máva návaly zlosti a keď mu niečo nechcem dovoliť alebo nie je po jeho tak dokáže plakať a zúriť aj 30min a najnovšie nemá problém hodiť sa hoci kde aj o zem. Lekárka mi povedala len toľko že je to normálne obdobie vzdoru a treba vydržať tak či sa mu to potom nemôže snívať aj v noci. Som s toho fakt už zúfala stále len plačeme a zúrime. ☹ Ďakujem za každú radu.

leam
15. nov 2012

Ahoj, tymto sme si presli aj my ☹ Nasa malá tiez mala strasné obdobie vzdoru. Cez den sa to este ako tak dalo, ale v noci záchvaty, ktoré prechádzali do amoku a trvali aj hodinu. No asi ta nepotesim, ale trvalo to skoro rok ☹ Ono asi treba len vydrzat ak to nechces riesit detskym psychologom. My sme to neskusali, tak neviem ci by pomohol. Jedine co nam pomahalo, nechat ju vyplakat a vyzurit sa . Byt pri nej, ale nedohovarat jej, nesnazit sa ju brat na ruky, a ani po zadku jej dat nemalo ziedny efekt ak tak opacny. Proste byt pri nej, ale ignorovat.

karmelka77
15. nov 2012

@monika1001 u nas to trvalo necele 4 mesiace, uz som nevedela ako to riesit, on spaval sam v izbe skoro od narodenia a jedine co pomahalo bolo ho zobudit...ale iba ked bol pri mne tak sa ukludnil...cize zo zaciatku som si ho po par revoch za jednu noc zobrala k sebe, to boli uz casy kedy kazdu hodinu dve v noci reval, a pri tom on bol dieta ze od 2 mesiacov mi prespal celu noc a zrazu toto...su to nocne mory a je to prirodzeny vyvoj dietata...my sme to potom vyiresili tak ze sme mu prestahovali postel k nam do spalne aby bol "pri mne" lezal hned vedla ale vo svojej a postupne to preslo...uz je naspat vo svojej izbicke a v pohode, obcas v noci zaplace ale uz to nie su mory, uz je to o tom co prezil cez den a sniva sa mu🙂) vydrz upravi sa to a skus to co my napr. neviem ako spavate...

mrm
15. nov 2012

Myslím, že to, čo popisuješ sa volá odborne nočný des (pavor nocturnus). nájdeš tu: http://www.ozinfodom.info/index.php?page=clanok... no a ešte aj inde 🙂 . skús mu také 2-3 týždne dávať b-komplex - na výživu nervovej sústavy.

monika1001
autor
16. nov 2012

malý spáva od malička pri nás má svoju postieľku pri našej