Problémy so spánkom 2,5 mesačného syna

myska259
6. nov 2014

Ahojte.Mám 2 a pol mesačného synčeka plne dojčeného. Na prsníku zaspávať nechce. So zaspávaním si spojil cumlík a plienku. Problémy máme s režimom ráno sa zobudí okolo pol siedmej siedmej. Potom je unavený uz za necelú hodinku ale to hneď nezaspí plače a krúti sa. Ak zaspí tak spí pol hodinu až 40 minút. Potom je unavený okolo pol desiatej desiatej aj to zaspava s plačom a mrvením sa. Netrvá to dlho tak 15 minút kým zaspí ale cumlík nepustí ciže si myslím že nespí hlboko. Potom sa zobudi po hodine a vydrzi do pol jednej to ideme von tak v hybajúcom kočíku vydrží aj dve a pol hodiny a naposledy ideme po starsieho syna do škôlky okolo štvrtej tak niekedy zaspi na pol hodinu a od vtedy začína boj lebo by mal podla dodržania hodinu až dve medzi spankom by si mal pospať ešte o šiestej ale on si pospi tak desať minút aj to zaspáva s plačom alebo na rukách skúšala som zaviesť aj kúpanie každý deň o šiestej a o pol siedmej som ho ukladala na nočný spánok ani to nefungovalo stále zaspáva s plačom. A spí na našej posteli lebo som si myslela ze ho budem dojčiť po ležiačky aby sa velmi v noci nebudil ale tak sa nechce prisať takže ho aj tak musím brať na ruky ale teraz nechce spať v postieĺke. V noci spí našťastie pekne ale večer sa neyhneme plaču až do vyčerpania. Chcem sa opýtať čo robím zle lebo som zúfalá. Nemám problém si pri ňom aj poležať ak treba len nech neplače.

ushuaia
6. nov 2014

@myska259 do 3-4 mesiacov je to vseobecne tazke...aj u nas to tak bolo, ale s tym rozdielom ze mala bola na UM...,ale po 3 mesiaci sa akosi vsetko samo upravilo...tiez som jej zaviedla rezim a fungujeme tak dodnes...uz ma vyse roka 🙂 ...vela stastia a energie ti prajem

tichanska1
6. nov 2014

Myslím si, že všetko robíš ok. Na to kúpanie v určitú hodinu ho pomaly uč, on si tento rituál spojí so spaním a tvoje problémy čoskoro skončia. Ešte ti môžem poradiť uspávanie na fitlopte, ale musíš rátať s tým, že sa uhopsáš riadne 🙂

myska259
autor
6. nov 2014

Ďakujem. Tak už ratam dni do troch mesiacov dúfam že sa to spraví. Som naňho sama, ocino chodi neskoro z práce. Tak som uplne na nervy, mne by ani nevadilo ze je hore len nech neplače, ja sa s nim rada pomaznám aj ho ponosím. Tá fitlopta nefunguje lebo on ma v tele nejaky zvláštny radar na polohu, keď si sadnem tak je okamžite hore a plače.

nanka3
6. nov 2014

@myska259 ahoj, tak vsetko co pises a to do bodky sedi presne na moju dceru, buduci tyzden bude mat 3 mesiace.... presne ako by som to pisala ja, precitala som manzelovi (bez tej prvej vety) a on, ze, co cakam, ci mi vobec na to niekto odpovie.... si myslel, ze som to ja napisala 😀 podla mna nerobime zle nic... jednoducho mame taka deti, asi fakt treba len vydrzat.. u nas na ukludnenie najviac pomahala fit lopta, ale v poslednej dobe velmi nezabera.... aj cumel ako ukludnenie sme pouzivali, teraz uz ani ten velmi nechce, ale zistila som, ze ked tak velmi place, tak najviac pomoze poloha na tigrika, vyskusaj, casto si myslim, ze reve bezdovodne, ale ocas si odgrgne (a to si uz po jedle odgrgla) alebo sa vykaka a je dobre.... samozrejme niekedy ani toto nie je dovod, jednoducho asi je uz po hodine, co vstala unavena a placom dava najavo to, ze chce spat, ale zaspat je celkom problem.... tiez nosim na rukach, cicikam, niekedy sa mi podari uspat na prsniku (1x zo 100 pripadov), ale najnovsie manzel zavesil vajicko na lano, ktore visi zo stropu a hojdame ju, dokaze tak pospat aj 2 hodiny. Najhorsie je to vecer, vtedy je uz dost nervozna a uz len cakame, kedy odbije sest a ideme ju kupat, aj ked pises, ze u vas kupel nezabera, nevzdavaj to s nim, nasa revala ako tur pri kupani....po kupani bolo ok, teraz je to naopak, konecne ked ju dame do vanicky, tak je ticho a reve, ked ju vyberieme... pre nas je to ritual, uz vie, ze po kupani dostane papat a ide sa spinkat. A ozaj, neboli ho brusko, nemate koliky? lebo my sme mali, teraz je to o cosi lepsie, ale aj tak vela casu preplace..... este mi napadlo, nosic alebo satku si neskusala?

siska53
6. nov 2014

@myska259 ved je este malicky..moj maval tiez dost dlho kratke spanky. Bol nocny spachtos,nie denny..
A mala?ta mala do 3.5m.koliky,takze velmi vela plaka ala a casto i v noci.
Inak vecer som mavala koliky aj ja (na UM). Pravidelne som vraj o dakej 19zacala a skoncila s revom o 2hodiny.
U vsetkych to casom preslo.
Chce to cas aj u vas. Tak to este vydrz,po 3.m.sa vacsinou vsetko zacina zlepsovat.
Ja som inak intervaly spankov neriesila,respektovala som to,ako to potrebovali oni. Dakedy zahajali po hodine,dakedy aj po 3. Mala dakedy spala 20minut,dakedy potiahla 4 (cez den myslim).
Lebo nasilu jednoducho nezaspali.
Jedine maly papaval cez den kazdu hodinu az dve a podla toho teda mal nejak i spanok. No casto velmi kratkt.doteraz ma mensiu potrebu spanku.

myska259
autor
7. nov 2014

pediatrička sa vyjadrila že koliku nemá že len hltavo pije a že natiahne aj vzduch lenže keď pije tak po nejakom čase sa začne krútiť a plakať a celý očervenie a niekedy si aj pukne a potom sa už neprisaje. Ja som aj tak skušala všetko dostupné proti kolike dokonca aj homeopatiká. Ale asi to vyzerá tak že vážne nezostáva nič len ticho trpieť a čakať. Len mi je ľúto staršieho syna lebo naňho nemám až toľko času.

myska259
autor
7. nov 2014

@siska53 do spania ho nenútim niekedy sa to celé posunie aj o hodinu skor alebo neskor to som len približne časi dala len vidím že si šúcha oči a nič ho nezaujíma tak asi je unavený a napriek tomu nezaspí len na rukách a postojačky ale mňa bolí celý chrbát a krk mám v jednom ohni zakial si on pospí keďže má už skoro 6 kíl. Skúšala som vak ale je už doňho veľký aby si poležal alebo ja ho neviem do toho napratať.

milotaa
7. nov 2014

@myska259 ahoj, 2,5 mesiaca je este malicke babatko, to sme bojovali aj my so spankom. Ani som neskusala nijaky rezim, jedine o co sme sa snazili, aby bola v noci v postielke a mala ticho a klud, cez den som ju nechala, nech spi ked chce a kde chce. Presna ako pisu baby, od cca tych 3 mesiacov sa to zlepsilo - ale samozrejme necakaj, ze od 3 mesacnych narodenin to bude zrazu super, vsetko sa postupne upravi.
Moja dcerka zaspavala vzdy na rukach s placom a potom opatrne polozit do postielky aby sa nezobudila. No a od urciteho veku pochopila, ze ked ide do postielky, tak sa ide spinkat a ona si odpocinie a uz pri vlozeni do postielky neplakala ale smiala sa. Uz ma 9 mesiacov, cas zaspavania 19:00, rano vstava na kojenie okolo 6:00 - to sa jej tak nejak upravilo same na tanto cas. Jeden spanok poobede - to som naordinovala ja ked mala asi pol roka - a obcas si schrupne na chvilku aj inokedy.
Drz sa, uz sa to bude len zlepsovat a oddychnes si. Drobcekovi prajem vela kludneho spanku 🙂

siska53
7. nov 2014

@myska259 no lebo si pisala.ze by si mal pospat..
Tak ja aby som zvladla domacnost i venovanie sa 2..drobcovi,sol pouzivala nosic.inak by to neslo,lebo mala bola do 3,5m.kolikova a neskor zvedava.
Sice si to odniesla chrbtica.ale to len preto ,lebo som nemohla chodit cvicit,ani na masaze.

myska259
autor
7. nov 2014

@siska53 no veď to. Mňa po pol hodine tak bolí chrbát a ani malý sa netvári nadšene už som skúšala baby vak aj klokanku a ešte chcem vyskúšať baby šatku. Ja už domácnosť ani veľmi neriešim, len aby neboli chumáče prachu, aby bolo kde sadnúť a jeden čistý hrnček na sáčkovú polievku 😀 mne je hlavné aby deti holi spokojné čo sa mi zatiaľ nedarí 🙄 mňa len trápi že neviem čo chce alebo čo ho trápi