Zmena v správaní 7 ročnej dcéry

Zodpovedané
7. feb 2019

Dobrý večer,

chcela by som sa poradiť ohľadom mojej 7 ročnej dcérky, ktorá má veľmi citlivú povahu. Pred dvomi týždňami sme boli u lekárky, kde jej náhle prišlo zle, keďže v
ordinácii práve očkovali chlapca. Zamdlela a následne sme boli hopsitalizované. Výsledky mala všetky v poriadku. Ďalší týždeň chodila do školy. Mali karneval, zapájala sa do aktivít. V škole robím asistentku, takže som na nej nebadala žiadne zmeny a viem, že problémy tam nemá.

V pondelok, keď sme išli pred školou do potravín, prišlo jej tam zle. Vrátili sme sa domov, kde som opäť nebadala žiadne známky choroby. Dcéra sa hrá, učí sa normálne, ale odmieta chodiť von, do obchodu, do školy. Každé ráno cíti slabosť, potrebuje si ľahnúť. Potom to prejde a opäť je všetko ok, len pokiaľ jej nepoviem, že ideme niekam von. Odmieta ísť k rodine, ku krstnej, do obchodu, do školy.

Ako si mám vysvetliť jej správanie? Ako mám ďalej s ňou postupovať?

Ďakujem za odpoveď

Dobrý deň,

ďakujem za otázku.

Určite treba najprv vylúčiť zdravotný problém (najmä v súvislosti so zamdlením) a následne by som odporúčala situáciu konzultovať s psychológom.

Príznaky, ktoré popisujete môžu naznačovať nejakú úzkostnú poruchu, obrovský strach, poprípade nejaký iný blok psychickej povahy.

Držím palce.


Prajem vám pekné dni!

Martina Wäldl
email: mata.waldl@gmail.com