Aká je úspešnosť pri kryoembryotransfere a embryotransfere?

lucianna1981
26. nov 2015

Chcem sa spytat, aky je rozdiel v uspesnosti pri KET a ET? Je v tom nejaky rozdiel? Myslite, ze to zmrazovanie ma nejaky vplyv na uspech? Spinili ste po vklade? Bolo to nasledkom vkladu alebo uhniezdovania? Dakujem za odpovede! 🙂

lamamma
26. nov 2015

@lucianna1981 štatistiky ukazujú, že KET ma väčšiu úspešnosť o pár %. Čo sa týka mrazenia, tak ak sú centrá dobre vybavené a používajú najnovšie metódy mrazenia, mrazenie embryí by nemalo mať vplyv. Pár dní po vklade niektoré ženy môžu špiniť, čo je väčšinou z dôvodu uhniezďovania. Ak samozrejme ide o špinenie a nie krvácanie, to by už mohlo znamenať niečo horšie. Je však veľa žien, čo nešpiní a su tehotné, takže to nie je pravidlo tehotnosti.

bubinko1506
26. nov 2015

@lucianna1981 Ahoj, neviem porovnat KET s ET, zatial som bola len 2x na ET - prvy bol uspesny, ale potratila som, druhy ET bol negativny. Nespinila som ani raz - pri prvom som zacala krvacat 3 tyzdne od vkladu a potrat sa uz nedal zastavit. Pri druhom som krvacala, az ked som vysadila utrogestan.
Neviem, ci je nejaky rozdiel v uspesnosti medzi KET a ET, skor je to asi o tom, ake kvalitne je to embryo, ci je geneticky v poriadku a ci nevytvaras protilatky proti embryam.

lucianna1981
autor
26. nov 2015

@lamamma Ďakujem za názor. Ja som mala len včera také jednorázové slabunké špinenie, malý ružový fliačik na intímke a odvtedy už nič.

lucianna1981
autor
26. nov 2015

@bubinko1506 Ja som mala 7 embryí, pričom hovorili, že sa všetky dobre vyvíjajú. No nakoniec bolo vhodných len 5. No tvrdili, že sú kvalitné. Boli 8-bunkové. Protilátky mi testovali a nevytváram, no napriek tomu, prvý ET nevyšliel a teraz bol 1. KET. Tak som v očakávaní a napätí a keďže som pri ET žiadne špinenie nemala, tak ma to zaujalo. Dr ma upozornila, že sa 3 dni mám šetriť a môžem mať aj špinenie... tak ma zaujalo, či by to mohlo byť uhniezďovanie alebo ma tam len škrabla pri transfere...

bubinko1506
26. nov 2015

@lucianna1981 to spinenie mohlo byt znakom uhniezdovania. ak ste nedavali robit PGD, tak moze byt, ze embryo nebolo geneticky v poriadku a preto vklad nevysiel. aj ked na tu uspesnost vkladu vplyva tolko faktorov, ze je to skor o stasti. pri prvom ET som isla na druhy den do prace, normalne som fungovala a vyslo to. pri druhom ET som bola 2 tyzdne po vklade doma, fakt som sa setrila a nic, hcg negativne. navyse este pred prvym ET mi zistili protilatky proti spermiam, tak som uzivala prednison.
v januari by som chcela skusit KET, tak som zvedava na vysledok.

lucianna1981
autor
26. nov 2015

@bubinko1506 Dakujem za informaciu. Su to naozaj veci, ktore asi neovplyvnime.

lennulik1
26. nov 2015

ahoj, podstupili sme 1xIVF - ET negativne, kedze zostali zamrazene embrya, tak 3x KET negativne a vysiel az ten 4. 🙂 ziadne spinenie som nemala, len pri tom stvrtom pozitivnom som mala bolesti, asi prvy tyzden od vkladu - myslela som si, ze dostanem menstruaciu, ale ta uz nastatie neprisla 🙂 teraz mi ten poklad spi v postielke. no a ked mal maly rok, tak som od porodu dostala prvu menstruaciu a o mesiac som mala malinko spinenie, len trocha, jednorazovo a myslela som, ze dostanem kazdu chvilu menstruaciu. ani ta uz nastastie neprisla a pri mne spinka teraz par tyzdnove babatko 🙂 drzim palce, neviem, ci existuje zaruceny sposob, kedy vklady mozu vyjst, ja som sa vzdy po vkladoch setrila a bolo mi to figu platne. a prvy krat, ked som si povedala po 4.KETe, ze budem existovat normalne, tak sup a vyslo to. robila som vsetko tak ako normalne 🙂 drzim palce, nech vam to vsetkym vyjde 🙂

lennulik1
26. nov 2015
bubinko1506
26. nov 2015

@lennulik1 to je super, ze ti to vyslo aj prirodzene. inak fakt asi bude nieco na tom, ako sa spravas po vklade - ten prvy ET som v praci nemala cas mysliet na to, ci je nieco alebo nie, navyse tych 10 dni strasne rychlo ubehlo. pri druhom, ked som bola doma, som sa stale pozorovala, na wc som bola uplne psycho - kontrolovala som zakazdym toaletny papier, ci nenajdem cervenu bodku. kazde pichnutie ma vytacalo do vyvrtky. a bolo mi to figu platne.
nam zostalo 10 zamrazenych embryi, ale pre istotu vybavujeme adopciu. v januari by som chcela ist na KET, tak mozno sa na nas usmeje stastie, ale urcite nebudem zostavat doma po vklade - pojdem do prace a nechame to na nahodu.

lucianna1981
autor
26. nov 2015

@lennulik1 Dakujem za mile a hlavne povzbudive slova. 🙂 Dufan, ze aj u mna to bude pozitivne. Tiez spm bola pri ET na PN 2 tyzdne, aj tak to nepomohlo. A teraz som si povedala, ze nie. Vcera bol transfer a dnes uz zarezavam v praci. Samozrejme sa setrim, tak uvidime...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre