Ako podávať Vigantol, keď nekojím a dieťa odmieta mlieko?

zuzana1985
27. jan 2012

Ahojte. Chcela by som poprosiť o radu akým spôsobom podávať Vigantol keďže už nekojím a malý mi odmieta UM?

li_la
27. jan 2012

Ja mu ho dávam večer na lyžičku pri jedení mliečnej kaše...

stastnamamulka
27. jan 2012

detom sa podavaju kvapky na lyzicke spolu s mliekom alebo kasou...ak papka kasicky mas po probleme 🙂

koniarova
27. jan 2012

Veď toho UM nemusí vypiť liter. 😉 Stačí 1-2 kvapky mlieka na lyžičku a do toho kvapnúť Vigantol. Neverím, že by si to do neho nedostala. 🙂 Vigantol prebije chuť mlieka.

milankovazuzana
27. jan 2012

Ahoj, my ho papáme z lyžičky pred mliečkom, ale v nemocnici v MT som videla, že miminečkam Vigantol kvapli do pusinky kvapátkom.

janemari
27. jan 2012

A čím ho krmiš,ked už nieje kojený a UM nepapá? Skús mu to dať npr.do čajíku,kaše,výživy alebo len do vody na lyžíčke to prehltne hravo.Skrátka do hocičoho čo mu dávaš papať.

martaniana
27. jan 2012

lyžičkou do pusy 🙂

emkab
27. jan 2012

S tym cajikom by som opatrne, Vigantol je tusim rozpustny len v tukoch, preto sa podava s mlieckom, aby sa "vstrebalo" co treba 😉

anika11
27. jan 2012

ja kvapkam od narodenia rovno do ust.staci ked vidi flasticku a uz otvara ustocka 🙂

alami
27. jan 2012

Mne má syn alergiu na mlieko, preto podávame vigantol aj teraz a dávam mu ho s kvapkou olivového oleja na lyžičke - takú minikvapôčku 🙂 Musí ísť s tukom, lebo je rozpustný v tukoch. Dr odsúhlasila ten olej, ke´dže mlieko nepodávame, alebo že s nejakým jedlom, v ktorom sa nejaký ten tuk nachádza - teda s polievočkou, s mäskom...alebo s chlebíkom s maslom a podobne
Rovno do pusy je v pohode ale to nič nemení na veci, že musí ísť za tým alebo pred tým ten tuk.

kiwi82
27. jan 2012

aj mne sa zdá, že je rozpustný v tukoch, takže je potrebné pridať trošku mliečka. najlepšie na lyžičku. ako dievčatá radia tak napr. aj s kašičkou. ja radím nie do pusinky kvapkat. ja som tak robila a sa mi stalo, že mi ubehlo aj niekoľko kvapiek namiesto jednej. a hlavne teraz, ked už nie je to kvapkátko s gumičkou sa mám problém na lyžičku kvapnúť jednu kvapku, vždy mi tam čurkne aj druhá. takže do kaše, mlieka a na lyžičku, tú trošku si ani nevšimne.

sisaha
27. jan 2012

ja som nakvapkala na dudlik a dala zlízať...a za tym dala zapit mlieko 🙂

gabika_c
28. jan 2012

ja pred papaním otvorím malému pusinku a rovno do pusy mu nakvapkam dve kvapky a potom pije mliečko tak som to robila aj pri prvému....

benne
28. jan 2012

Môj od 10m nepil mlieko, takže dostal vigantol s jedlom, ktoré malo tuk, lebo inak to nemá význam. Bez tukov ako vigantol podáte, tak sa aj z tela vylúči, vitamín sa nevstrebe. Dostal napríklad chlebík s maslom a k tomu na lyžičku dve kvapky.

mata1001
28. jan 2012

davam na lyzicku a sup do pusy...a dokedy je potrebne vigantol davat?

mirka00
28. jan 2012

do jedného roka sa dáva.

lusinkaj
28. jan 2012

vigantol sa ma davat min.do 2r. a podla studii nam teraz pediatricka spominala,ze sa bude podavat asi ovela dlhsie,lebo je malo D.cka.....a potom v neskorsom veku je su dost caste osteoporozy.....
do 1r.urcite len nie....to je malo......

kaja73
28. jan 2012

Pridaj ho napr do polievky,kase,jogurtu-proste to co papa- a ma to aspon trochu tuku v sebe-alebo len malou lyžickou s kvapkou oleja.

U nas cela rodina uživa dečko v zimnom obdobi-aj starsi 13 syn aj ja aj mm aj moji rodicia.
Dečka je v zime zufalo malo a ma vplyv aj na imunitu-zlepsuje odolnost voci virusom. 😉,skracuje pribeh infektov atd-nejde len o kosti v detstve.

lizatko1009
28. jan 2012

vigantol kvapky, cize vitamin D je rozpustny v tukoch, cize tu lyzicku mlieka by ti mal prehltnut, take kvapkanie do ust nesplni ucel ak ma.

anjelicek26
28. jan 2012

Vigantol sa dava nie podla veku, ale podla uzavretia fontanely, niektore deti ju maju v roku uzavretu - tak mozete prestat kvapkat, niektorym to trva dlhsie, tak treba podavat dlhsie. Ci v mlieku, ci v kvapke oleja, oboje je dobre, rozpustny je v tuku.

@lusinkaj - ako prosim doktorka pausalne vie povedat, ze "je malo" D-ka? Co robila tvojmu dietatu krvne testy? Osteoporozou mozno trpi starsia generacia - ktora ten vigantol nedostavala vobec - a pila mlieko na litre a to je uz uplne ina kapitola, nestoji to len na vitamine D... niektory lekari predpisuju vitaminiky, Um a ockovania pekne do radu, lebo z toho maju provizie kazdy mesiac... a netreba pred tym zatvarat oci. Vsetkeho umeleho vela skodi...

zuzana17
28. jan 2012

stačí troška mliečka na lyžičku a pridať Vigantol, toľko Ti prehltne 🙂

viva7
14. jan 2013

ahojte maminy, keď dávam malému vigantol na lyžičku do pusy a potom dám zapiť mlieko? má to aj tak účinok?
dakujem

mirkazbirka
14. jan 2013

Mne doktorka povedala, že mám dať na lyžičku s mliekom dve kvapky Vigantolu denne, keďže kojím, trošku odstreknem do lyžičky a je.

dominga1
14. jan 2013

Ja to robim tak , ze ked malicka ide papat rano mliecko pred tym jej nakvapkam 2 kvapky do pusky a hned dam za tym mliecko , takze ucinok to ma tiez .

iwanna
14. jan 2013

musi sa podavat s tukom, ale nie len v mlieku je tuk,... tak ako pise Kaja73 - kludne do polievky, do nejakeho jedla. Ja dokonca niekedy nakvapkam na chlebik s maslom

fordikford
14. jan 2013

ja som malej davala pred papanim alebo s niečim tak ako iwanna

momoka85
25. nov 2013

@zuzana1985 My používame prirodzený rybí tuk - namiesto umelých D vitaminiv z lekarne! V zimných mesiacoch je hlavne pre deti nevyhnutný (aj pre dospelých)!
Najviac na svete sa nachadza (v prirodzenej forme) v rybom tuku.
Odporúčam http://ostatne.bazos.sk/inzerat/30774582/Moller...