Podpora imunity ročného dieťaťa

alexandra1104
31. mar 2014

ahojte..je prosim nieco na podporu imunity pre rocne dieta

vefi89
31. mar 2014

napadá mi kolostrum, C-čko, D-čko

janinah
31. mar 2014

imunitu netreba podporovať liekmi,ale budovať prirodzeným spôsobom,všetko chce svoj čas,,sú o tom články na nete...

nelinka2011
31. mar 2014

colostrum je super na imunitu,hovorím z vlastnej skúsenosti 🙂

alexandra1104
autor
31. mar 2014

@janinah lenze ak dieta dva krat do mesiaca ma sopliky tak asi stym treba cosi robit

katfan
31. mar 2014

súhlasím s @ janinah,soplíly nie sú angína a problém bude skor v nosnej mandli,než v imunite.ročnému dieťaťu netreba nič dávať,len zdravú stravu.

naturopat
31. mar 2014

Najsuper vec co poznam je colostrum. V pripade choroby je vhodne doplnit antioxidanty, napr. vit C.

reppka10
2. apr 2014

jednoznačne 100 % colostrum v tekutej forme

https://www.youtube.com/watch?v=TpijcK-ZntQ
adikacorporation
7. apr 2014

@alexandra1104 U tak malého dieťatka by som odporúčala kúsiť aromaterapiu - kombináciu éterických olejov - Éterický olej BIO ravintsara + citron + eukalyptus radiata
Je to overená kombinácia práve pri takýchto ťažkostiach. Pár kvapiek nakvapkať pred spaním na neglazovanú keramiku a jeto. 😉
Pri problémoch s prieduškami,Detský eukalyptový balzam - všetko aj osobne vyskúšané na dcérkach.
Od 3rokov sa dá ako prevencia i prvá pomoc pri začínajúcom ochorení použiť Extrakt z grepových jadier - doslova malý zázrak 🙂

filipka3
13. apr 2014
Používateľ filipka3 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od filipka3.

ja som velmi spokojna s probiotika Actibax... su vo forme kvapiek aj tabletiek.. a vyborne je. ze ich clovek nemusi skladovat v chladnicke.. staci izbova teplota. takze ich mam vzdy po ruke. aj na dovolenkach 🙂

martina1305
13. apr 2014

najlepsia podpora imunity pre rocne babätka je stale materske mliecko a zeleninka a ovocie

julia283
22. apr 2014
Používateľ julia283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julia283.

aj my mame vyborne skusenosti prave s actibaxom.. ja uz mam sice vacsieho syna (4roky) a davam mu klasicku formu tabletiek (chutia ako lentiky.. aj tak vyzeraju) ale pre babatka maju aj vo forme kvapiek.. nemusis ich mat ani v chlade.. skus sa popytat pediatricky.. nam prave ona dala tip 🙂

visna264
30. apr 2014
Používateľ visna264 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od visna264.

ja som bola prave minuly mesiac kvoli tomu u pediatricky.. odporucila mi probiotika Actibax, pre male deticky je to vo forme kvapiek.. (pre vacsie klasicke tabletky s coko prichutou) vela som si o nich citala.. a medzi mamickami aj odbornikmi maju velmi dobre ohlasy.. my ich uzivame mesiac a zatial sme spokojny.. dokonca manzel bol prechladnuty a soom sa bala ze sa nakazi aj maly.. a chvalabohu nic 🙂

maminuska
3. máj 2014

@alexandra1104 ak má dieta dvakrát do mesiaca soplíky, nič s tým netreba robit , treba nechat dozriet imunitný systém. Dozriet znamená nechat ho " vycvičiť " aj tými soplíkmi a nepodávat mu hned barličky ( napr.colostrum ) . Pomáhat treba len tam kde je dokázaná imunodisfunkcia a to je fakt u málo detí.
Deti sú dnes už od malička vyslovene dotované " chujovinami ", namiesto toho aby sa dala šanca imunitnému systému zabojovat a pocivičit si . Ten je potom tak zblbnutý že vlastne on ani nevie čo má chránit a tak sa nevyvinie správne ale bojuje sám proti sebe ( autoimunne ochorenia ) alebo reaguje prehnane - alergie.
Všetko sa dezinfikuje, matky držia deti km od psov a mačiek a iných zvierat, s každým soplom hned k lekárovi , zráža sa teplota ani ešte nevyskočila. Deti musia byt aj choré aby sa zanechávali pamätové stopy.

patuskaaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katka708
8. mar 2015

Ahojte, vedeli by ste poradiť čo robiť v mojom prípade? Nie som zástanca výživových doplnkov pre deti ale už aj nad nimi uvažujem. Malý ma skoro17m a už 4x ma ATB. Prvý krát v 3m kedy bol ešte kojený. Potom v októbri a decembri keď mal rok a teraz opäť. Teploty ma 40 a vtedy mu musím dať čipky. Kto to nezažil tak nepochopí. Dieťa bez prestávky plače až kým nezaberie čipok, hodinu je OK a potom ledva čakáte aby ste mu mohli dat opäť ďalší co ma znovu horúčku a zimnicu. Už som kúpila aj kolostrum ale neviem ci mu ho môžem dávať. Vít. C mu dávam vo zvýšených dávkach keď je takéto obdobie ale nevidím zmenu. Od pôrodu chodíme von v každom počasí 2-3x denne. Nikdy som nebola taká úzkostliva ze by som mala všade sterilnu čistotu. Papa veľa zeleniny a myslím že aj dosť čerstvého ovocia. Tak kde je sakra chyba? Vždy ako ochorie mm tak viem ze do par dni to bude mať aj malý.
Mam ho ťahať po imunotestoch?

reppka10
8. mar 2015

@katka708 ak si už kúpila kolostrum, tak určite mu ho dávaj, môžeš aj zdvojnasobiť dávky, a aké máš?

blumchen2
8. mar 2015

skus otuzovanie alebo saunovanie vo finskej saune. zacat je treba koncom leta a zaciatkom jesene

alternativna1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katka708
14. mar 2015

@reppka10 od Barneys. Len tam je uvedené dávkovanie až od 3rokov. Zatiaľ som 2x vyspala obsah kapsule do jedla. 1xdenne

damedame
30. mar 2015

Neviem ci mu davas D vitamin? S C vitaminom uz by asi nemal byt problem podla toho co pises. Ja mojmu davam D-cko pocas celeho roka okrem leta, davam si pozor aj na mineraly, snazime sa papat jedla s obsahom zinku. Zinok je bomba na podporu imunity.

spirit16
30. mar 2015

Iste je mozne podporovat imunitu aj roznymi pripravkami, urcite by som vsak nesla do samostatnych oddelenych vitaminov.
Dolezitejsie vsak je pomoct dietatu, aby dokazalo same prekonat rozne choroby a tym nadobudalo imunitu.
To znamena, ze pokial ma teplotu, tak ju hned nezrazat liekmi, najma ak to je len zvysena teplota, tak hned nepanikarit a fakt ho nenapchavat liekmi.
Radsej mu pomoct, aby sa vypotilo, je mozne podavat bylinkove caje urcene pre deti.
Ked je zahlienene, tiez sa skor poobzerat na nete po starych babskych radach a a pomoct telicku dietatka, aby sa odhlienilo same. Urcite nie zbytocne hned nasadzovat lieky, a uz vobec nie ATB.
Je jasne, ze je tazke rozoznat tu hranicu, kedy este dieta nechat bojovat same a kedy treba zasiahnut.
Preto je fajn ked sa mamicka, chce sama v tomto smere vzdelavat a nespolihat sa na tzv instantne riesenia - teda dajte mi tabletky, nech mam pokoj.

juvazuzu
31. mar 2015

Já dávam malej Narosan vitaminy a hlavne zinok v strave

backa
31. mar 2015

@katka708 uplne suhlasim so @spirit16, nieco podobne som riesila aj ja, ale moja bola chora ovela castejsie, mala problem s uskami a kazde prechladnutie skoncilo zapalom priedusiek a nakoniec sme museli ATB brat ci sme chceli alebo nie. Potom som sa dostala k homeopatii, absolvovala som kurzy, teraz ju studujem, cela rodina chodime k nasej vynikajucej homeopatke a zdravotne sme na tom lepsie.
Takze ja odporucam najst si dobru homeopatku v okoli, urcita zaruka je zoznam homeopatov na http://www.komorahomeopatov.sk/, aspon sa clovek nedostane do ruk nevzdelaneho homeopata.
Ale nejake zarucene rady a skratky naozaj neexistuju, najlepsie je to usit priamo na kazdeho.
U nas funguje, zdrava, vyvazena strava, dostatok pohybu na cerstvom vzduchu. Ked deti ochoreju, zvysime vitamin C, megadavky prve 3 dni, horucku nezrazame az do 40 stupnov, samozrejme zalezi od stavu dietata, snazime sa aj na horucku pouzit len homeopatika, ked je velmi zle na znizenie horucky pouzijeme teply kupel. Ked ochorieme nepouzivame hned homeopatika, deti si musia vybudovat imunitu, normalne sopliky vobec neriesim, casto nam pomahaju v zaciatkoch bylinkove cajiky alebo babsky cibulovy sirup, no a zostanem s dietatom doma, sledujem ho. Pokial sa to komplikuje, symptomaticky riesim homeopatikami, zavaznejsi problem konzultujem s dalsimi skusenejsimi homeopatmi, s mojou homeopatkou a nasou detskou lekarkou-tiez homeopatkou. Liecime sa aj konstitucne, deti su zdravsie, ATB sme nemali uz skoro 3 roky, ani na zapal priedusiek neboli potrebne.
Hlavne ma homeopatia naucila pozorovat a minimalne zasahovat, lebo ked chcem sebe a detom pomoct musim odsledovat co najviac informacii. Napriklad pri kasli, co ho spustilo, ci je suchy, drazdivy, vlhky, co vykasliava, ako vykasliava, kedy sa zhorsuje cez den, ci kasle v noci, co ho zlepsi, co hozhorsi, ci chce dieta pit teply napoj, ci studeny alebo nechce pit vobec. Deticky si poriadne odpozorujem, podla priznakov casto sama najdem vhodny liek a do par dni sme casto fit. Homeopatiu preto vnimam ako velku pomoc, ktora pomoze cloveku, uspesne sa vyliecit. Ale tam to tiez nefunguje tak jednoducho, dajte mi globulku a moje dieta uz nikdy nebude chore, ale moze byt zdravsie, rychlejsie prekona chorobu. To je moja skusenost.

spirit16
1. apr 2015

@juvazuzu

Ano Narosany od Justu su vyborne a vedia pomoct, okrem toho je vsak treba davat pozor aj na mnoho inych veci, ktore som spominala vyssie.
Ak clovek pouzije Narosan, len ako instantne riesenie najma pri detoch, tak nemoze cakat, ze sa vsetko zmeni ako mavnutim carovneho prutika. A najma nemoze cakat, ze dieta uz neochorie. Dieta potrebuje chorobu (taku tu beznu prevadzkovu) na vybudovanie zdraveho imunitneho systemu.
Narosan potom moze dobre pomoct pri rekonvalescencii, co je velmi dolezite.

katka708
1. apr 2015

@backa ja s vami súhlasím, dôležitá je prevencia, zdravý životný štýl. to všetko sa snažím dodržiavať. žiadne multivitamíny zatiaľ nepoužívam, a keď treba niečo použiť, skúšam dostupné homeopatiká. napríklad na skrytý reflux nám pomáhalo Gastrocynesine, na zúbky dávame, Camiliu,Viburcol, keď ho bolelo hrdielko skúšala som Homeogene9, na čerstvom vzduchu je denne, má vela ovocia. Ale ako matka prvého dieťaťa,navyše ak má len 12 či 15 mesiacov a pri 40 horúčkach keď na mne bezvládne visí si netrúfam sama stanoviť dávkovanie akýchkoľvek liekov alebo spolahnúť sa na homeopatiká. Najmä po slovách doktorky, že ak neklesne teplota do druhého dňa budeme hospitalizovaní.
No uvedomujem si že je rozdiel v homeopatikách v lekárňach a v konkrétnom liečení vyštudovaným homeopatom. Preto som sa rozhodla, že ak v najbližšej dobe opäť ochorie a tým nemyslím soplíky, navštívime aj takéhoto špecialistu a vyskúšame ísť touto cestou.

menoruze
26. jún 2016

.