Problémy s trávením po doužívaní antibiotík

zuzula777
30. máj 2015

V pondelok som dobrala silné antibiotiká kvôli mesiac trvajúcej chorobe (zápal prínosných dutín, chrípka, nádcha). No odvtedy sa neviem dať dokopy po tráviacej stránke. Vkuse som nafuknutá, dokonca dnes sa objavili hnačky. Odmala som liečená homeopaticky, len zriedkavo ATB a tieto mali devastujúce účinky na môj organizmus.

Moja otázka znie: Čo môžem urobiť na podporu obnovy správnej flóry v tráviacom trakte? Máte niečo overené? Aké vitamíny by som mala doplniť?

janinah
30. máj 2015

probiotiká

pribinak
30. máj 2015

Kyslomliecne výrobky

natalienka12
30. máj 2015

@zuzula777 Ja som nebývala roky rokúce choré, až raz, pred 2 rokmi som dostala komplikovanú angínu a odvtedy som na ATB každé 3-4 mesiace, určite odporúčam aj ja probiotiká a prípravky na podporu imunity, ja užívam Wobenzym.

sardinka333
30. máj 2015

Prepáč, ale už aj absolvent osobitnej školy azda vie, že ak beriem ATB tak sučasne k tomu si prikupim aj nejake probiotika, Bio Gaiu, Hylak a užijem to medzi podaním ATB a pokračujem dajme tomu aj týžden po doužívaní atb. Aké vitaminy by si mala doplniť ti tu nikto relevantne neporadí kedže sa nedá diagnostikovať cez internet. Daj si spraviť komplet rozbor krvi a zistíš čo ti chýba. Ostatné je len ,,varenie z vody,, tvoj stav, diagnozu nikto nepozná.

bonaqa2013
30. máj 2015

@sardinka333 Ešte si absolventa osobitnej školy asi nevidela že? Pretože ja áno, a ver mi, že niektorí to ozaj ale ozaj nevedia. Keby si to mala doma resp. v rodine tak by si asi také hlúpe prirovnanie nepoužívala.....

sardinka333
30. máj 2015

@bonaqa2013 hlupa je cela tato otazka....mám ,guugle,, tak si tam ťuknem otazku kde dajme tomu odpovedá lekár a nie anonymi za netom. Opýtam sa v lekarni, pripadne svojho lekára a požiadam ho o odbery aby som videla svoj krvný obraz a podla toho sa zariadila. Ludia sa dnes chcu liečiť hlavne ,,sami,, bez kvalitnej konzultácie a veria kadejakým somarinám vid placebo homeopatia.
Ja som v ,,osobitke,, odrobila 4 roky a važne by toto asi nevedeli, priznávam....ani moja sestra s DMO to podla mna nevie ale skor preto že nechce sa vzdelávať a lutuje sa ale to je už iný pribeh. Pintou je skor to, že ludia sa dnes vo všeobecnosti pýtaju už aj na to, ktorou rukou si maju utreť zadok a čakaju na komenty miesto toho aby použili ,,sedliacky,, rozum.

magic08
30. máj 2015

sa smejem so slovneho spojenia "absolvent osobitnej skoly" drviva vacsina z nich sa absolventom nikdy nestane, pretoze skor ako skolu skonci, dovrsi vek, do kedy je skolska dochadzka povinna 🙂

ale k teme, ako odporucaju baby, probiotika, dieta na nejaky cas, nezatazovat zzludok tazkymi jedlami, vela vody 🙂

zuzula777
autor
30. máj 2015

@sardinka333
@sardinka333 užívala som spolu s ATB B-Complex, ktorý mi doteraz vždy stačil, nemala som žiadny problém, až teraz, keď som vzala tieto silnejšie. Chcela som teraz niečo "domáce" ako tie kyslomliečne výrobky, ktoré mi poradila pribinak 🙂

PS: neviem prečo na fórách ľudia k vecnej odpovedi majú vždy potrebu pridávať osočovacie komentáre

siska53
30. máj 2015

@zuzula777 presne..probiotika.