Som v 15. týždni a mám obrovskú bolesť hlavy, nemôžem dýchať

thinna33
19. apr 2015

Ahojte,
od začiatku tehotenstva som mala upchaty nos, ale tak v norme, že sa dalo existovať aj bez kvapiek, no teraz od 14teho tyzdna sa to začalo tak zhoršovat, napriek tomuže používam kvapky, nemôžem nosom absolutne dýchať, prehltať, dutiny su uplne akoby stuplom zacpate. Rozpravam ako ciganka. Neda sa takto existovať, tak som sa rozhodla Vam sem napísať už naozaj zúfalá, či mi niečo poradíte. Najhoršie je, že hlava ma prišerne boli bez prestania už dva dni, aj v noci, budim sa stale kvoli tomu že mam vyschnute usta čo musím stále dýchať ústami a v hlave mám ako v kotle. Nedokážem celý víkend nič spraviť, čo mám také bodavé bolesti v hlave. Ešte spomeniem, že som alergik, začala sa pelova sezona, či to s tym nesuvisí, že sa mi to až takto zhoršilo. Nikdy som však toto nezažila. Som prvý krát tehotná. Kvapky som sem tam davala Alergodil ale s mierou samozrejme, iba par krat do tyzdna. Minuly tyzden som si kupila nejake morske Mar s panthenolom, no akoby som si nič nedavala, nos je uplne tuhý. Idem v utorok na druhu poradňu, doktorka ešte nevie že som alergik lebo sa nepytala a nemala som vtedy s tymto problemy.

elfi1
19. apr 2015

@thinna33 ja nie som alergik,ale nos mavam plny a v tehotenstve som mala skoro stale.cez den dobre a v noci sa mi zle dychalo. Ziadne tie morske vody mi nos neuvolnili. Ja som si davala detske sprejiky.aspon raz za noc,aby sa nos uvolnil.
Po porode sa nos uvolnil akoby zazrakom uz v porodnici.teraz si davam spray len obcas.

A na tu hlavu mozes skusit paralen,panadol... Mne moja gynekologicky doporucila aj Novalgin,ale je vhodny len v druhom trimestri.ze aj v nemocnici to oni davaju. A ten zabral vzdy.na rozdiel od paralenu...

A samozrejme,ze pricinou moze byt aj alergia a to ze teraz vsetko kvitne... Lekarku treba upozornit.a tiez svoju alergologicku,ze si tehotna a nech ti poradi lieky,ktore mozes...

jana_eyre
19. apr 2015

existuje inak aj tehotenska nadcha - moja suseda ju mala pri druhom tehotenstve.. pokial viem, existuju aj lieky proti alergii, ktore mozes v tehotenstve, inak by moja svagrina nikdy nemala deti, kedze je velmi silny alergik.. ale to musis konzultovat s lekarom..

na bolest hlavy si mozes dat paralen max 1000mg za 24h - ja som mavala moje obvikle migreny do 3mesiaca tehotenstva, potom som mala az do porodu pokoj.. vsetko som konzultovala s dr., par krat aj na pohotovosti mi dali infuziu paracetamolu.. ak to je neznesitelne, zajdi na pohotovost... drzim palce, nech to prejde - ja mavam silne migreny dvakrat mesacne a preto viem co to je za hnus..

jana_eyre
19. apr 2015

a este kratkodobo /7dni/ mozes pouzivat aj nasivin pre deti 0,25% tri krat denne - ja som mala v oboch tehotenstvach par krat silnu nadchu a lekar mi to povolil, ale nesmie sa prekrocit davkovanie.. inak som pouzivala vincentku v spreji - ziadna morska voda ani nic mi nepomahali, ale vincentka je super - skus to..

thinna33
autor
19. apr 2015

jej dakujem za rady, som nevedela že môžem tabletky proti bolesti, mam doma šumivý panadol, ten by som mohla? Davala som si včera dve šumivé magnezia a dnes ráno, ale nepomohli. Tak mam teraz studenyý obklad na čele. Tu Vincentku si kúpim, som zvedavá, čo to je, spray? Chcela som kupiť nejaku inú morsku vodu, čo teraz reklamuju, že je aj pre alergikov, ale nepamätám ako sa volá, asi by to boli oopäť vyhodené peniaze..

vincp
19. apr 2015

@thinna33 neskusala si sa naparovat? Mne Mar a pod nezabera, Olynth mozes, Nasivin 2x za 24 hod. Ak by to neustupilo do par dni, isla by som k obvodnej, ta ta mozno odosle na ORL a následne na rtg, ci nejde o zapal dutin. Je dobré zvlhcovat prostredie, ja som dala sebe aj malemu pod postel prevrety aniz s tymianom, uvoľňujú sa etericke oleje. Moj gynekológ je zastancom homeopatie a na začiatku tehu som mala zapal dýchacích ciest a jedine co mi odporucal bol cesnak. ..surovy minimálne 3x denne strucik a do nosa tiez...vytlacit z neho na vatu kvapku stavy a kvapku oliv.oleja, alebo ak zvládnem, tak strucik do vaty a do nosa dat. Neskusala som, tak neviem povedať ako a ci to zabera ;)

elfi1
19. apr 2015

@thinna33 na miesto studeneho obkladu skus aj odlicovaci tampon navlhcit dostatocne alpou a tou si natierat spanky,alebo len tu cast,kde ta hlava boli.troska to pomaha,utlmuje.
A skus ten sumivy panadol... Lepsie by bol cisty paralen,ale mne tiez lepsie pomohli sumive ked uz...
A jedna tabletka urcite babatku neublizi.
Su to sor len ooatrenia,ze keby povedali,kludne si obcas paralen dajte,tak su zeny,ktore by si to obcas,zamenili za bezne... A tam uz potom problem moze byt... Treba poznat a dodrzat tu mieru...

Zas ked si precitas vedlajsie ucinky duphastonu,alebo tych liekov na silnu tehotensku nevolnost... A tie sa uzivaju mirnix dirnix niekedy 😝

simsalabim
19. apr 2015

@thinna33 alergia sa v tehotenstve moze zhorsit aj zlepsit, zazila som oboje. V tom prvom pripade som bola druhu polovicu tehu na liekoch, lebo som mala zle prietoky - ked sa ty dusis, ani dieta nema dost kyslika, tak mi bolo povedane. Hlava moze boliet aj z nevyspania...kazdopadne by som sla k dr.

ruthike
19. apr 2015

@thinna33 ahoj, ja som mala podobne problemy.Tesne pred otehotnenim som prekonala operaciu celuste - mala som zapaleny koren.Kedze mam prinosove dutiny velmi blizko korenov tak ma zacali trapit strasne zapaly dutin, co som predtym nikdy nemavala.Priserne bolesti, upchaty nos a bolest kosti okolo nosa a oci.Ja som bola predtym dva krat na atb a to mi zabralo ale len dokym som ich brala potom sa to vratilo v miernejsej forme.Mne velmi pomohlo zriedit 10 kvapiek stopercentneho cajovnikovho oleja tea tree oil (dostanes v lekarni) s deci aj pol vlaznej vody a nasat to do kazdej nosnej dierky na striedacku aspon dva krat a vysmrkat.Robila som to dva krat denne a este aj par dni po ustaleni.Zlepsenie ale bolo po dni.Do tyzdna som bola fit a ked na mna lezie nadcha tak si to hned naordinujem.Vela stastia

jeennyv
19. apr 2015

@thinna33 nebola si na usno nosno krcnom?...moja mamka nevedela cele tehotenstvo ako ma cakala dychat a mala v nose polypy, ktore jej v dychaniu branili....

emma_932
19. apr 2015

@thinna33 skus homeopatiu, ak si z BA, viem ti odporucit dobru homeopatku...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre