Urinoterapia a liečba ekzému

ivka_marek
24. jún 2015

Ahojte, dcéra má suchý atopický ekzém, stále ju to svrbí. Má to po celom tele, kortikoidy už nechcem dávať, začala som premasťovat konopnym olejom, pupalkovým. Má 1 a pol roka, zacala som ju dávať na nočník a potom potierať močom, máte niekto s tým skúsenosti?
Budem vďačná za všetky pripomienky a rady :o) Dcéra je stále kojená.

miinka3333
24. jún 2015

My to máme tiež. syn má 1,2m. Nám veľmi pomaha, keď ho vykupem v odvare z ovsenych vlociek (do 7dcl rozvarit 5 lyžíc vlociek) a potom ho riadne ponatieram indulonou. Prípadne keď ma moc, tak lokálne kortikoidomale odkedy ppoužívame toto tak to je ozaj málokedy.
Dokym sme to nerobili takto bol doskrabany až do krvy nonstop.
Vyskúšajte. Hádam zaberie.
A inak malemu robia veskere oleje ešte horšie. Aj ja mám AE a neznesiem to. všetko má s toho svrbi ešte viac 😔

miinka3333
24. jún 2015

Prípadne naordinujte ryby olej. To mi naposledy radila dr ze je to úžasné na kožu. My papame rybie pomazanky a olej so sardinok mu pridavam do jedla (napr. Do roztapkanych zemiackov)

ivka_marek
autor
25. jún 2015

@miinka3333 ahoj, dávala som aj ja indulonu ale obsahuje naftu takže prestala som. Jedna doktorka z Čiech zakazuje kupanie v ovsených vlockach..
Toľko je toho že človek môže skúšať a vyberat

andromeda_ja
25. jún 2015

@ivka_marek Moc nedavat na exem. Exem musi byt v sterilnom prostredi, aby sa do podrazdenej pokozky nedostali bakterie a huby. Od pediatra si vypytat Oilatum do kupela. Ak nemate od kozneho lekara nic, tak po kupani natriet Exomega od Adermy. Na vzplanuty exem treba dat kortikoidnu mast aspon na 5 dni a potom 10 dni prestavka. Kym suche miesta svrbia natierat s Dermalibour Plus od Adermy. Je to nekortikoidna mast, potlaca exem a svrbenie. Biodermu a ani SkinCap neodporucam. Dolezite je aj zistit, co alergiu vyvolava. Moze ist o potravinu, pracie prostriedky, ci plienky. Navsteva imunologa nie je na skodu. Kedze uz ma dcerka viac ako jeden rok, tak moze dostavat antihistaminika Aerius, ktore su velmi setrne a neuspavaju. Ak mate este otazky, kludne sa pytajte. My sme si presli peklom s exemom.

ivka_marek
autor
25. jún 2015

@andromeda_ja Ahoj, vcera som sa bavila o tom s alergologickou-ci moč a hovorila ze mala taky pripad na Kramaroch volakedy - silny ekzem az krvavý bol ten chlapec, a nakoniec zabral moč.
že dezinfikuje že to nevadi

richelina
25. jún 2015

@ivka_marek ahoj, myslím,že ak zlyhali iné možnosti je to veľmi dobrá cesta.Detský moč je veľmi zdravý,u dospelých treba dodržiavať správne stravovanie.Môj tatko sa zaoberal urinoterapiou a jemu pomohla,cítil sa veľmi dobre no stretol sa s nepochopením okolia..(vela ludí prechováva odpor aj keď o tom nič nevedia).Treba si preštudovať literatúru.Viem,že ho aj preváral ale nepamätám si prečo.Dnes už nie je medzi nami (auton.) tak sa ho už bohužiaľ nespýtam.Ja verím,že to tvojmu dieťatku pomôže.Držím palce

jodi
25. jún 2015

@andromeda_ja vidim, ze poznas masti od od a-dermy, chcem sa spytat na cytelium, malo by to byt na mokvavy ekzem, ci nemas skusenost

miinka3333
25. jún 2015

@ivka_marek a dôvod prečo to zakazuje keď to pomáha náhodou nevieš?

ivka_marek
autor
25. jún 2015

@miinka3333 skusim to vyhladať a poslem ti to

ivka_marek
autor
25. jún 2015

@miinka3333 tato baba ma o tom dva članky od tej Doktorky https://www.modrykonik.sk/blog/zarin/
pozri to tam - myslim si že to tam je, nemam cas to teraz case cele citat 😉

miinka3333
25. jún 2015

@ivka_marek Okey idem sa na to mrknut. Dakujem

miinka3333
25. jún 2015

@ivka_marek už som našla. Lenže je rozdiel suchý ekzem a kvasinka. To je úplne niečo ine

ivka_marek
autor
25. jún 2015

@miinka3333 vy mate suchy ekzem? aj my mame suchy ekzem

aleala
25. jún 2015

vyskúšaj čistú prírodu:

http://a-original.sk/produkt/organicke-mydlo-na...
http://a-original.sk/produkt/mydlo-s-kozim-mlie...
http://a-original.sk/produkt/bambucke-maslo-100...

konopný olej je síce fajn, ale kedže konopa je z 90% voda, tak aj tie najúčinnejšie látky sú rozpustené vo vode:
http://a-original.sk/produkt/konope-pletova-voda/

xstelinka
25. jún 2015

@ivka_marek my mame dobre skusenosti s:
http://www.pilulka.sk/balneum-hermal-plus-add-b...
http://www.pilulka.sk/balneum-intensiv-cream-75ml
http://www.spirig.sk/cz/leky/excipial-u-lipolotio

Ale nie kazdemu vsetko sadne. Ja som vyskusala strasne vela kremov a masticiek, kym som sa dostala k tymto.

miinka3333
25. jún 2015

@ivka_marek ano. Skúsim to vysvetliť po lopate ako tomu chápem ja. Kvasinka je ochorenie kože,ktoré je liecene pudrovymi zložkami. V podstate sa dá povedat,ze ide o mokvajuci ekzem. A ekzem ktorý máme my aj vyvvzniká tým,ze sa netvorí mastná zložka v koži. Preto sa telo premastuje. Nesmie sa teda liečiť zasusovacimi kremmy. Preto je u nás potreba celkového premastovania,nie pudrovania.
Bolo mi povedané,ze ked budem tento ekzem liečiť ako kvasinku,stav môžem zhoršiť dlhodobo. U dr sme ako prvé dostali na premastovanie mliečnu kyselinu. Malému robí síce dobre tiež,ale ako som spomínala,indulona je stále u nás naj.
Začnem od začiatku. . V deviatom mesiaci sa mu z ničoho nič vyhodil ekzem, ktorý si rozskrabaval až do krvy. Mal celú hlavku chrastavu mokvajucu. Pár dní nato som mu našla v ústach pleseň. Pediater to riešil fialovou vodickou,ze to je zaba. Celé toto trvalo kým mal tento ekzem. Bola som nešťastná, pretože doma všetko čisté hračky vyčistené a stale sa. To vracalo. Premastovala som ho exciapalom co stav zhorsovalo. Samozrejme mali sme doma samé kortikoidy čo som nechcela stále dávať. Tak som začala pátrať a prišla som na toto. Vylúčila som všetko čo sa používa pri kvasinke...holtov krém,sudocrem,..... A začala ho liečiť na suchý ekzem. Teda premastovanie kyselinou mliecnou a lokálne robený kortikosteroid ktorý som používala max pat dní.
Začala som kúpať v odvare z vlociek a podľa rád starých materi indulonu. A to som skúsila stvorzlozkovy čistý prírodný olej s tiande. No bolo ešte horšie.
Doteraz ho kupem len v tom a nezmyvam to. Tieto rady som už poradila pár ženám a ďakovali mi,ze deťom to pomohlo. Tak to vyskúšajte ja mám syna od vtedy čistého. Klop klop... A stravu som nrupravila dokonca mám zavedené aj mlieko. kravske aj kozie.

ivka_marek
autor
25. jún 2015

@miinka3333 ahoj, vyskusam. dakujem !

andromeda_ja
25. jún 2015

@jodi S cytelium nemam skusenosti. Moj maly ma atopicky exem od dvoch tyzdnov veku. Skusali sme vsetlico aj babske rady. Uplne najhorsi bol SkinCap. Draha mast a maly to mal v momente az mokvave. Sudocrem bol dobry, ked to bolo velmi svrbive a vydrazdene doziva na chvile, ked sa nemohla kortikoidna mast. Kozna s pediatrickou pomahali ako sa dalo a napokon sme sa vo veku 11 mesiacov konecne dostali k imunologovi. Mesiac po odberoch sme konecne vedeli, ze ide o potravinovu alergiu na vsetky zakladne potraviny (mlieko, vajce, zemiaky, hrasok, orechy, nic kysle, ...). Rok trapenia s exemom bol za nami. Potom sa to konecne zacalo pomalicky ukludnovat, ked sme drzali prisnu dietu. Aj mliecko sme mali specialne na predpis od imunologa (neocate). Za rok clovek naozaj preskusa vsetko, co moze pomoct. Velmi neprijemne bolo, ked ma cudzi ludia pristavovali na ulici a nakazovali, co mam malemu dat a castokrat take rady ako indulona... Aderma sa nam osvedcila. Robi malemu dobre. Bioderma zanechavala taky mastny film na pokozke a zhorsovala exem. A ako bojujete vy?

jodi
25. jún 2015

@andromeda_ja ahoj, moje deti nastastie nemaju ekzem a dufam, ze ani nebudu, ale ja mam ekzem tiez od dojcata ako tvoj maly a tiez som si uz svoje prezila, aj mne robi prave A derma dobre, iba nedavno som ju objavila, mate stastie, ze zistili, ze je na nico alergicky, lebo mne aj pri strasnom ekzeme nevyslo,ze som na nieco alergicka, takze je to len trapenie, vobec neviem, z coho to mam

mipu
27. jún 2015

@miinka3333 ahoj prosim ta.a ten odvar potom vylejes do vane? ci len v tych 7dcl ho poumyvas. a aku indulonu? dakuejm

miinka3333
27. jún 2015

@mipu ahoj. Nie nalejem to do vane. Ale keď je akútny stav tak sa potiera priamo tym odvarom. A indulonu klasickú modrú. verím že pomôže aj vám 😉

mipu
27. jún 2015

@miinka3333 dakujem vyskusam.este sa opytam a zmizlo mu to nastalo?

mipu
27. jún 2015

@miinka3333 este nieco 🙂 z aaky cas sa vam to upravilo po tejto liecbe

miinka3333
27. jún 2015

@mipu ja si to už presne nepamätám ale zhruba do mesiaca. A vyhodí sa mu sem tam suché miesto ale vždy toto zas do týždňa zaberie. Kúpem ho v tom každý druhý deň a mastim ráno a vecer

ludmila4000
17. júl 2021

@ivka_marek Zdravím,keďže je leto vonku som začala dávať syna bez plienky chcem ho naučiť aby sa pýtal na nočník.Niekedy sa mu podarilo pocikať sa keďže moc mu striekal dole nohami po miestach kde mal ekzém.Nie vždy som mala možnosť ho umyť iba som ho prezliekla.Zbadala som veľké zmeny na jeho pokožke,zistila som že mu pomáha ak mu ekzém prelejem močom.Okupem ho večer ale nepoužívam žiadnu penu do kúpeľa.Pokožka sa mu pekne vyčistila nič sa nezgrape.

ivka_marek
autor
18. júl 2021

@ludmila4000 áno, moč je v tomto super. Držím palce aby mu to pomohlo čim skôr.

mata2503
19. júl 2021

@ivka_marek Dobry den, citam si stare clanky a teraz vidim, ze reagujete aj v sucasnosti. Syncek 1r4m ma silny ekzem a tiez ho ma velmi suchy, uz som si skor vsimla ze pod plienockou ma kozicku uplne krasnu zdravu, na ostatnom telicku cervene flaky, ktore ho moc svrbia. Preto som sa dopatrala k tejto teme urinoterapie. Len sa chcem spytat, ci mate skusenosti s potietanim ekzemu cerstvym mocom (a potom len poutierat, neumyvat) alebo mu mozem na to prilozit aj plienku po prebalovani? Tiez ci mozu byt aj ranky po škriabani, alebo len zacelena kozicka? Obavam sa stipania.. Poradili mi bambucke maslo, ale nevidim ziadny efekt, akoby sa vobec nevsakovalo. Mate kremik ktory sa osvedcil pri suchom ekzeme?

ivka_marek
autor
19. júl 2021

@mata2503 Dobrý deň, ja si pamätám že moja prastarka keď sa porezala išla si to ocikat...😅 Preto moč kludne aj na poškriabanu pokožku. Z plienky by som nedávala ale keď cika tak potierať rukou kde má ekzém. Inak sa nám osvedčil aj Linola Feet z lekárne ako aj bepanthen sensiderm. Keď sa skrabala tak toto som dala a ukludnila sa. No inak som nenatierala ničím. Teraz ma pokožku krásne čistu, len sa občas skrabe.

zuziquatro
13. máj 2022

@mata2503 Dobrý den, prosim vás, pomohlo vam porierat ekzem mocom? Ja som si tiež všimla, že dcérka ma pod plienkou úplne krásnu zdravú kozu, tak som začala guglit. Dakujem!

mata2503
29. sep 2022

@zuziquatro prepacte ze takto neskoro odpisujem, ja som nakoniec moč neskusala, u nas stale bojujeme s potravinovymi alergiami, co znamena ze aj ked sa pokozka zalieci, vzdy ked spapa nieco alergizujuce, tak sa opat ekzem objavi.