3 mesiace mám bolesti maternice a vaječníkov

luccinka23
7. jún 2015

čaute babenky, mešká mi menzes 3 mesiace, tehotná nie som. Gynekologička mi povedala, že z gyn.hľadiska je všetko v poriadku ( aj napriek tomu, že mám cystu na vaječníku, bolia ma vaječníky a brucho-asi maternica, a to intenzívne 3 mesiace. gynekologička ma poslala na urológiu- tam je všetko ok, tiež ma poslala na chirurgiu- aj tam mám všetko ok.!
Bolesti mávam každý deň aj dosť silné, akoby ma bolela maternica a tiež mi to ide aj do chrbta. - trpím takto 3 mesiace a nevedia zistiť čo mi je.
Nemáte niektorá podobnú skúsenosť? ak hej, o čo šlo? ako sa to liečilo?
ďakujem

lavinis
7. jún 2015

@luccinka23 nemôže to byť endometrióza? lebo tá sa niekedy ťažko diagnostikuje, mne ju zistili, až keď ma otvorili pri operácii cysty.

luccinka23
autor
7. jún 2015

@lavinis ty si mala tiež takéto príznaky ako ja? lenže moja dr.vraví, že z gyn.hľadiska je to v poriadku. tu endometriozu robia laparoskopicky?

lavinis
7. jún 2015

@luccinka23 nie, ja som nemala žiadne, ale endometrióza práve môže takéto bolesti spôsobiť. Leká,r to veľmi nemá zrejme bežnou prehliadkou ako zistiť, mne to spôsobilo "len" cystu na vaječníku. Áno, dá sa poslať aj na laparku.

lavinis
7. jún 2015

práve čítam, že áno, diagnostikovať sa to dá v podstate len laparoskopicky s určitosťou

ale to ma len napadlo, že jedna z možných príčin, nie som lekár

luccinka23
autor
7. jún 2015

prepáč mi úplne som nepochopila. Tebe pri operácii cysty zistili endometriózu?? prepáč, za moju asi nechápavosť 🙂

lavinis
7. jún 2015

@luccinka23 ano, presne tak, dobre si to pochopila 🙂 lekár mal len podozrenie, že by to mohla byť endometriálna cysta a pri operácii už videl, že je postihnutá aj brušná dutina. Ale ja som nemávala vôbec žiadne bolesti, ani pri menzese.Ale niektoré ženy mávajú a fakt, že otrasné bolesti aj mimo menzesu.

luccinka23
autor
7. jún 2015

@lavinis tak prečo doktorka ma tam rovno nepošle, šak musí vedieť že sa endometrioza ťažko určuje. Robili mi v piatok komletné vyšetrenie krvi a chce ma poslať na sono brucha a či nemám niečo s črevami.

lavinis
7. jún 2015

@luccinka23 hm...neviem...možno to vylúčili, lebo nemáš príznaky, ale opýtaj sa kľudne na to

luccinka23
autor
7. jún 2015

@lavinis ďakujem za info 🙂 a drobčekovi v brušku veeľa zdravíčka a nech robí potom len radosť. 🙂

lavinis
7. jún 2015

@luccinka23 ďakujem, prajem skoré zdiagnostikvoanie a úľavu od bolesti 😉

dadulka256
8. jún 2015

porad sa s gynekologm na stránke www.poradnagynekologa.sk

luccinka23
autor
8. jún 2015

@dadulka256 ďakujem, vyskúšam.

nutrimas
8. jún 2015

@luccinka23 Ak ste zastancom alternativnej liecby, tak urcite vyskusajte pupalkovy olej. Je to jeden z najucinnejsich prir. pomocnikov, ktr. napomaha harmonizacii horm.sustavy - pomaha pri endometr., menopauze, cystach, myomoch, bolestivej, nepravidelnej menstr, ovulacii atd. Odporuca sa uzivat dlhodobo, 1KL rano a vecer. Ucinky nenastupia ihned, ale je to samozrejme individualne. Mame klientky, ktorym sa problemy vytratili hned po mesiaci uzivania, inym neskor, po 2-3 mesiacoch. Ak Vas to zaujalo, viac info najdete nasej stranke, prip. aj ohlasy v nasom profile tu na MK.
Rovnako je dobre popijat pravidelne ajurvedsku bezkofeinovu kavu, ktr. ma taktiez pozit. vplyv na horm. system - Shatawari.

luccinka23
autor
8. jún 2015

@nutrimas ďakujem za rady, len neviem či sa dá tomu veriť, keďže neviem aké sú s tým skúsenosti 🙂

nutrimas
8. jún 2015

@luccinka23 Skuste si pozriet nas prispevok vo fotoblogu zo dna 25/05 tu na MK, jedna mamicka z Modreho konika tam uvadza svoju vlastnu skusenost. Samozrejme o skusenostiach inych sa mozno dozvediet z roznych inych for.
Sami sa zaoberame zdravym zivotnym stylom a starostlivostou o ludske telo (prevadzkujeme mas. salon a obchodik so zdravou vyzivou), snazime sa nase poznaky a skusenosti sirit dalej a robit osvetu alternativnej medicine. Je to samozrejme na kazdom z nas, aky postoj zaujme a ci si zvoli radsej alopaticku mediciny, alebo alternativne metody liecenia, a ci bude riesit pricinu alebo nasledok.

luccinka23
autor
8. jún 2015

@nutrimas ďakujem...len trošku nerozumiem tomu, ako to môže vyriešiť endometriózu alebo problém s cystami alebo hormonálnym systémom.... 🙂

katulienkaja
8. máj 2019

@luccinka23 ahoj prosím ta co ti nakoniec pomohlo? Lebo ja mám podobne problémy 😕ďakujem

fkata
8. máj 2019

@luccinka23 Pupalkový olej a aj Vitex, stabilizuje hormóny. Hormonálna nerovnováha je mnohokrát príčinou vzniku cysty. Na endometriózu sa názory líšia.
Ja som mala podobné bolesti pri hormonálnej nerovnováhe.
Mne pomohol Vitex.

tinulka1978
30. dec 2019

@lucinka23, aj ja mam podobne problémy, ako si dopadla?