Akú chorobu predstavujú neustále zelené hlieny?

Zodpovedané
23. apr 2019

Dobrý deň,

veľmi by ma zaujímal Váš profesionálny názor na môj zdravotný stav. Asi pred 5 dňami som stratila hlas, bez iných ťažkosti. Dávala som si Kalciový sirup. Po dvoch dňoch som už mala aj nádchu a začalo ma hrozne bolieť hrdlo. Celý víkend som preležala v posteli, kloktala slanú vodu, Kalciový sirup, morskú vodu a sem tam Olynth do nosa.

Jeden večer som mala teplotu 38,2°C a zimnicu, dala som Paralen a prešlo to. Neustále fúkam zelené husté hlieny z nosa, niekedy aj s krvou. Dávam si tabletky Sinupret forte. Cítila som sa akoby ma prišiel valec, cele telo a aj svaly ma boleli.

Včera som bola u lekárky na CRP a výter hrdla. Výsledok z CRP je 14 a výsledok z výteru bude zajtra. Lekárka mi zatiaľ nedala antibiotiká. Vraj je CRP nízke a počkáme na výsledky výteru.

Ja sa ale ani po 5 dňoch ležania necítim dobre. Telo ma už nebolí a ani hrdlo. No prešlo mi to nižšie a vykašliavam zelený hustý hlien a som stále zachrípnutá. Dutiny mám zapchaté a mám zelené hlieny.

Tretí mesiac robím v škôlke učiteľku a deti na mňa kašlú, kýchajú.

Čo mi môže byť?

Ďakujem za odpoveď

Dobrý deň,

vo Vašom prípade by som určite počkala na výsledok výteru z hrdla. Ak by sa mali naordinovať antibiotiká, tak nech je to cielene na baktériu, ktorá spôsobila dané ťažkosti.

Na upchaté dutiny by som Vám odporučila Aerinaze a Erdomed, ktoré sú na lekársky predpis.

Aerinaze pomáha uvoľniť dutiny a Erdomed je mukolytikum. Znižuje väzkosť hlienu a uľahčuje vykašliavanie.


Pekný zvyšok dňa želám.
MUDr. Milada Madleňáková