Cysty na mozgu

adka91
14. máj 2018

Ahojte chcem sa opytat ci niektora mate skusenosti z cystami na mozgu u nenarodeneho babatka.
V 20tyzdni som bola na morfologii a doktor zistil ze maly ma na mozgu dve cysty jednu vacsiu asi 3mm a druhu o polku mensiu. Ine chyby nenasiel a aj screning sme mali v poriadku. Poslal nas na specialne vysetrenie do Martina. Ale tam ma objednali az 7.6. Tak teraz mam dost velky strach.

sweetdreams
14. máj 2018

ahoj. treba pockat co povie lekar. zhodou okolnosti aj ja mam cystu na mozgu, nasli mi ju pri nahodnom vysetreni ked som uz bola dospela, pravdepodobne ju mam vrodenu od malicka. cystu na mozgu ma celkom vysoke percento populacie, len o tom vacsina ludi nevie. samozrejme, dolezite aka cysta to je atd, ale to uz ti povie lekar. drzim palce ;)

deti95060810
14. máj 2018

to ešte nič nemusí znamenať...moja dcéra tiež má. objavili pri náhodnom vyšetrení....podľa lekárov je to vrodená záležitosť...kto ju má neviem, my sme ešte ani jeden neboli na vyšetrení mozgu...odmietame....
takže kľud, nič sa zatiaľ nedeje...

lavender21
14. máj 2018

Určite sa jedná o cysty choroidálneho plexu, pozri si už existujúce diskusie, určite ťa to upokojí. Malá tiež mala dve v 22. týždni. Do 30. týždňa sa vstrebali. Doktor na špeciálnom ultrazvuku mi povedal, že niekedy je na škodu že sa teraz bábätká tak dopodrobna sledujú. Tie cysty totiž vzniknú pri vývoji mozgu, ale vstrebú sa. Niekedy neboli tak často a tak podrobné ultrazvuky, mamičky boli spokojnejšie...

potvora1
14. máj 2018

@lavender21 úplne súhlasím, väčšinou sa tieto cysty vstrebú, ako bábätko v brušku rastie, u nás to bolo tak isto, tiež na morfologickom sone cysta na mozgu a tým sa to aj skončilo, doktorka to ďalej neriešila, zrejme pri ďalšom sone tam už nebola. Synovi mojej kamošky sa ale nevstrebali, mal ich tam stále, dokonca aj také hmatateľné na zahlavi a za ušami a tiež len chodil na kontrolné sono, postupne ako rástol sa mu to do pol roka stratilo... samozrejme pre pokoj duše treba ísť ďalej na vyšetrenie, ale hlavne žiadne stresy, hlavne, keď si ostatné vyšetrenia v poriadku.

mondolina
15. máj 2018

Môj syn mal takisto, zistene v 18.tt, po narodení sme chodili na kontroly, všetko ok, všetko sa vstrebalo

slavkadi
16. máj 2018

Aj mojej dcerke zistili hned po narodeni ked robili sono mozgu. Sledovalo sa to len, merali sme obvod hlavky, chodili na ocne a po polroku na sone uz neboli ziadne, vsetky sa vstrebali.

laura155
23. máj 2019

Dobrý deň tiež by som sa chcela spýtať môjmu dvoj mesacnemu synovi tiež našli na mozgu cystu. Doktorka nám povedala ze to nieje nič vážne. Vedeli by ste mi niečo o tom povedať? Ďakujem za odpoveď.

adka91
autor
23. máj 2019

@laura155 Dobrý deň môj malý mal tie cysty do 24tyzdna tehotenstva potom mu zmyzli. Boli sme aj v Martine u pána doktorka Grochala ten povedal ze je všetko v poriadku že veľa detí má cysty na mozgu ktoré časom vymyznu.

laura155
24. máj 2019

@adka91 dobrý večer práve že počas tehotenstva ich nemál až teraz mu ich našli

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre