Magnetická rezonancia - rady

dubek
28. nov 2017

Dobrý deň zajtra má čaká magnetická rezonancia mozgu celkom sa obávam ci to zvládnem aké máte skúsenosti treba ísť na lačno a povedia vám výsledky ci lekár ktorý má. Poslal a ešte sa. Chcem opýtať posielal ma neurológ kvôli bolestiam v oblasti pravej polovice tváre a v papieri mam napísané MR mozgu zistia niečo aj ohľadom tváre ci budu pozerať len mozog??? Prepáčte za gramatické chyby

martul
28. nov 2017

Mne zakazali 3 jod pred tým nejesť, lajnrs si na taky pas co ta zasunie dnu, odporicam iz na t pase zavrieť oči a neotvarat pocas celeho vysetrenia, ja s otvorila vnutri a zomkol ma strasny pocit, trvalo to 20 min , v duchu s si spievala modlila muslela na deti zážitky proste si zamestnaj hlavu. Vysledky ti nepovedia oni, poslu och na cd cku tvojmu doktorovi ktory ta odporicil na mr. Môj mi volal cca po 8 dnoch ze nech pridem ze ma vusledky.

martul
28. nov 2017

Sory za chyby tieto telefóny prepisuju všetko dufam ze si to rozlustila.

dubek
autor
28. nov 2017

@martul ďakujem za informáciu a zistili niečo??

tncka
28. nov 2017

@dubek rano si hlavne tvar nemaluj,takze ziadny make-up. V "tuneli"to dost huci,ale to sa sa v pohode zvladnut,mysli na nieco pekne a snaz sa nevnimat zvuk. Keby ti prislo zle alebo sa nieco udialo,budes mat male tlacitko-zvoncek pri sebe. Takze klud,drzim palcw

lusyc
28. nov 2017

Treba ist nalacno. A nemalovat sa, ani maskaru, vobec nic. A nic kovove na sebe nemať: náušnice, piercing, hodinky, ine sperky, kovove časti oblečenia. Ale to vsetko este povedia pred vysetrenim. Len pekne lezat a počúvať pokyny.

dubek
autor
28. nov 2017

Ďakujem žienky a ohľadom toho mi neviete poradiť či ukáže niečo aj z tvarovéj oblasti alebo len mozgu???

lusyc
28. nov 2017

Bolest na tvari moze mat povod v mozgu, tvar sa specialne nevyšetruje. Neurolog vysvetli.

zara0201
28. nov 2017

@dubek A kam ides na MR? JA som bola v Poprade a vysledky mi dali do pol hodiny do ruky.

lorela
28. nov 2017

@dubek Vobec sa nemusis obavat, vysetrenie to nie je bolestive. Iba ak trosku neprijemne kvoli silnemu zvuku, ale na usiach budes mat sluchadla.
A tiez odporucam mat po cely cas zavrete oci a mysliet na nieco prijemne.
Nalacno som ist nemusela, pravdepodobne to zalezi co bude magnetickou vysetrovane.
Vysledky ti daju bud do ruky pre tvojho neurologa alebo ich mu zaslu.

monikq
28. nov 2017

vobec sa nestresuj, vsetko ti povedia, vysvetlia, hlavne sa pocas procesu nehyb.
vysledok posudzuje odborny lekar. mne cd zaznam dali hned do ruky, nalez posali do tyzdna aj postou a aj mne mailom. neviem, kam ides.
a oni asi vedia co robia, co s cim suvisi a ako zistit povod bolesti.
ty bud hlavne v klude, drzim palce.

sisaka
28. nov 2017

@dubek za seba ti môžem povedať, že toto je najpríjemnejšie vyšetrenie ake som kedy zažila. Ja som na MRI nebola ako pacient, ale spolu s ďalšími kolegami z nášho oddelenia sme boli ako dobrovoľníci na ktorých nastavovali prístroj. Ľahneš si a ležíš, máš sluchatka na ušiach, so mnou cez ne komunikovali, niektorým z nás sa tam dokonca podarilo zaspať, lebo len relaxujes, nič nerobíš, nikto ti nič nerobí, nič ta neboli skratka total relax, koli tomuto fakt netreba stresovať, čo sa týka možného nálezu, tak to treba začať stresovať až keď je dôvod. Držím palce nech všetko dobre dopadne.

pininka
29. nov 2017

Je to najhorsie vysetrenie ake som absolvovala,nakolko ma dost silnu klaustofobiu. Vsetko tam hucalo,bolo to velmi neprijemne. Ale prezila som,hlavne preto,ze neurologicka mala silne podzrenie na nador mozgu. Nastastie tam nic nebolo, co moj muz hned s humorom okomentoval,ze tam nic nemam.

dubek
autor
29. nov 2017

@zara0201 mala som ísť do PP ale je dlhá čakacia doba tak idem do Starej Ľubovňe

dubek
autor
29. nov 2017

Ďakujem vam všetkým veľmi mi pomohli vaše odpovede

siska53
29. nov 2017

@sisaka relax?? Ten strasny hluk mne teda osobne neumoznil nikdy relaxovat,robili mi to 2x a nik ani so mnou cez sluchadla nekomunikoval.
@dubek ale zvladnut sa to da,ked musis,ale ze by som si to uzivala,to urcite nie.

leteku
29. nov 2017

Aj pre mňa je magnetická relax. Vtedy nič nemusím, len ležím, počúvam a oddychujem . Chodím raz do roka.

juliet86
29. nov 2017

@dubek mne robili raz mr hlavy cca 60 min a bolo to v pohide. Relaxuj. Alebo si predstavuj ze si v kozmickej lodi a idesdo vesmiru. Mrko odhladi vsetko co nevidime ci uz mozog alebo kosti nasnima ta to 3d v menejcako milinetrovych vrtvach takze ak treba nieco odhalit bude odhalene

laladua
29. nov 2017

Toho sa nemusis bat, nie je to nic strasne. Jedina tak vec, ze ti mozno pichnu kontrastnu latku ale nepichaju to zakazdym. No a potom si uz iba lahnes, zasunu ta do takeho tunela a tam budes lezat, trochu to tam bucha ale da sa to prezit, to nie je ziadne bolestive vysetrenie 🙂 Prezila som to aj ja a to mam paniku z doktorov a nemocnic 🙂 No a samozrejme na lacno ako ti baby pisali.

dubek
autor
29. nov 2017

Tak baby uz je po vyšetrení ako tak, som to zvládla cely cas som mala zatvorené oci

simca06022011
29. nov 2017

Bola som na mrku už hádam 20x, pri meste mozgu ti zisstia aj čo sa týka tvare, majú v tom nervy nejaké tvárové. Nemám tu teraz výsledok môj, ale iste tam bolo. Robí sa to hlavne kvôli vylúčeniu napr. Nádoru, alebo skleroze a poskodeniam mozgu. Vôbec sa nemáš čoho obávať, ľudia sú z toho vystresovaní z pre mňa neznámych dôvodov. Ja som si tam zatiaľ vždy oddýchla 🙂)) Výsledky u nás sú do 3 dní, cd dávajú hneď.

monikq
29. nov 2017

super 🙂 tak snad vsetko dobre doapdne s tvojou liecbou!
dievcata, inak pre druhykrat, sice ja viem, ze je haluz cestovat cez pol slovenska,
ale ja som bola v piestanoch /javorova ul./, maju tam super moderne mri.
takze ziadne tunele, ziadne sluchadla, je to otvoreny system, nehlucny, vyborny personal a terminy davaju tak do tyzdna. a vysledky tiez.
mne to pomohlo, lebo tu v ba bola len cakacka na vysetrenie 2mesiace.

dubek
autor
29. nov 2017

@simca06022011 mne CD nedali zevraj pošlú na adresu ale to ci mne alebo lekarovy to neviem😉

katmi
29. nov 2017

@dubek prečo by si to nemala zvládnúť? nebolí to, lahneš si a oddýchneš si (samozrejme zľahčujem,ale v podstate je to tak). vôbec sa netreba ničoho obávať. Presne ako píše @simca06022011
len s tým rozdielom, že CD aj s výsledkami bu´d pošlú tvoju lekárovi, alebo na požiadanie si môžeš prísť pre výsledky max do 3 prac.dní.. držím palce

oila
29. nov 2017

@dubek Toto aj mne povedali a nakoniec neposlali ani mne a ani lekarovi a musela som si ho ist potom osobne vziat. Lebo tvrdili, ze som si ho nepytala. 😠

erika_smile
29. nov 2017

Asi skôr tebe, lebo u nás to tak tiež chodí, že si ho musíš vypýtať a potom ti povedia, že ti ho pošlú. Kurnik majú tie počítače a nevedia si to medzi sebou poslať alebo aspoň teda tou poštou keď by to už inak nevedeli

dubek
autor
29. nov 2017

@erika_smile presne tak posli ho mne manžel sa pýtal a ja pôjdem k dokimu dúfam ze všetko ôk a dakujem

katmi
30. nov 2017

@monikq také MRI majú aj v BA na Clinica Ortopedica

monikq
30. nov 2017

@katmi ano, viem o nom, volala som aj tam. nie je take ista, maju tam len 0,5 TEsla, co je velmi slaby magnet. staci to len na orietntacne mri bedroveho a kolenneho klbu, na ostatne to nie je kvalitny zaznam, sami mi to povedali.
standardny magnet v nemocniciach je 1,5 Tesla, no a v piestanoch maju dokonca 3,5t.
okrem toho v Clinica Ortopedica si s odporucanim od lekara zaplatis 54e, bez odporucania 110e, v piestanoch to s odporucanim plne uhradza poistovna, ale da sa tam aj ako samoplatca a tusim klby su od 85e.

katmi
1. dec 2017

@monikq samozrejme záleží, načo to MRI treba..ja som si síce zaplatila,ale neľutujem..konečne mi prišli nato, prečo mám obrovské bolesti v ruke...takže ja som spokojná..

leona45
23. nov 2018

@simca06022011 dobry naozaj 20x ste boli na MR? Ja idem 5x ale sa bojim, ci to MR nebude mat do buducna nejake vedlajsie ucinky.