Plavky a krčové žily

julia1717
23. júl 2015

Ahojte, žienky, ako to riešite, ak máte viditelnejšie krčové žily? Napr. pri kúpaní v bazéne. Alebo ak máte šaty? Dajú sa krčové žily nejako ovplyvniť stravou alebo cvičením?

viera77
23. júl 2015

na kupko velmi nechodim, ale vtedy sa tvarim, ze to nie su moje nohy, saty a sukne maxi, teraz je to aj tak "in", nohavice pod kolena, aspon zakryjem celulitidu, atd.......u mna strava ani cvicenie nic neovplyvnilo, pomohla len operacia a coskoro sa chystam na druhu, kedze som bola opat tehu a velmi sa mi zhorsili.

denduska
23. júl 2015

Na kupku neriešim..beriem to tak, že kto už by tam len po mne pozeral 😝 Cvičením to veľmi neovplyvníš, skôr naopak, keď sa vyrysujú svaly na nohách, varixy ešte viac vystúpia na povrch. Kompresné pančušky, na noc bandáže (ale v tomto počasí, no neviem..) Zo stravy môžeš skúsiť pohánku, z liekov Detralex alebo jeho náhrady. Pokiaľ s nimi však nemáš spojené výrazné zdravotné ťažkosti ako napr. opakované zápaly, len sú nepekné a pod.tak je možno lepšie sa s nimi zmieriť (a nepripravíme sa o náhradné diely na srdcový by-pass 😀 )

tarrra
23. júl 2015

Ja už mám také riadne výrazné po celých nohách po ťažkých hormonálnych liečbách, takže ja už iba zakrývam. Neoblečiem si nič nad kolená. No a v tomto teple mi úplne navierajú, takže fičím na striedavej sprche podľa Kneippa - po chvíľke striedavo sprchovať vlažnou a studenou, zopakovať 5-6 krát.Vykladať do zvýšenej polohy, kľudne aj počas spánku.Na kompresiu je veľmi teplo, a Detralex je zbytočne drahý bez preukázaného účinku.Odporúčam kúpiť si vitamín Rutín a pridať do stravy pohánku - posilňuje žilovú stenu, ktorá je oslabená.

bonaqa2013
23. júl 2015

Mám a poriadne po 4 tehu. ale zrovna dnes mi v lekárni povedali že je to dedičná záležitosť. okrem toho že ich mám na nohách ako povrazy - nemám žiadne bolesti. Nerobím nič, nebieriem nič, sukne nosím aké mám - po kolená - či žily vidno o to sa nezaujímam, na kúpalisko chodím vo veľkom. Však na kúpku vidíš kade čo.... 😀
A ešte je tu skupina kŕčové žily - možno tam poradia skôr.

maca283
23. júl 2015

@julia1717 No riesim tak ze použivam fortiven tablety (just) aspon 4 krat do roka aby sa mi nezečovali krčove žily a natieram slezovým kremom Takto aspon zabranim aby sa mi to nezhorsilo viac ako mam a som spokojna

ichbinich
24. júl 2015

Ja mam na krcove zily najlepsie predpoklady 😀
Dedicne, sedava robota, mierna nadvaha... Ale zatial je to iba opticke, na jednej nohe su mierne vystupene. Ine problemy s nimi nemam.
ALE: obleciem si normalne plavky, saty, sukne. Takmer vsetky sukne mam zhruba po kolena, kratsie nie - tolko sebakritiky a aj zrkadlo doma mam 😉 😀 Mam aj par dlhsich, ale tie mi zvycajne iba zavadzaju.
Z optickeho hladiska som sa tym nikdy nezaoberala... kazdy sme nejaky... A modelky zretusovane 😝

mata128
24. júl 2015

Mam viditelne a meriesim...nech mi kazdy vyskoci na hrb...nejdem sa tam pretrcat,ale okupat a muzom a detmi....keby tam vsetci ostatni na.to chodili,nemuseli by sme my "zilove" riesit takyto probleeeem 🙂

bambulalala
24. júl 2015

@viera77 ahoj,ja ma tiez hrozne idem na operaciu-klasicky chir.zakrok,3 dni v nemocke a domov..dam sa asi len umrtvit od pasa dole.troska sa bojim,ako to je?a potom?boli to alebo budem normalne behat?mam 3 deti takpsa troska obavam ci to zvladnem doma aj mm nevie ci si ma dat volno v robote alebo nebude treba?

bambulalala
24. júl 2015

A aby som odpovedala ...zily ma vyrazne,jednu nohu trvalo opuchnutu,takze to nevyzera ok ale neriesim,dam aj minisuknu,aj plavky-na kupko idem koli vode a zabave s mm a detmi.nebudem sa zakryvat,som este mlada a chcem sa pekne obliekat.komu sa nepaci nech sa nediva.a mojmu sa pacim aj tak aj v mini🙂

horana
24. júl 2015

Nemam krcove zily, ale neriesila by som. Dnesne zeny sa musia zbavit strnulosti a hanby za to ked nevyzeraju ako modelky z casopisu upravene vo photoshope. Su normalne a maju normalne bezne tela, sem tam s nedostatkami a vraskami, alebo niecim inym, ale su uplne v pohode.
Vyjdi normalne na kupko a do bazena a uzi si to. Naplno a bez obmedzeni. Vies co, vacsina tych ludi ta ma uplne na haku, prisli kvoli sebe a nie aby obcumovali inych. Nie si predpokladam ani celebrita, ktoru by prenasledovali paparazzi ci modna policia. Mas velku vyhodu, mas absolutnu slobodu. Nikto ti nemuti ako moslinkam habit, tak sa nezahaluj len preto ze mas druh jazvy po tehotenstve. Ani celulitida by nebola dovodom. Kazdy normalny dospely vie preco tieto veci vznikaju a berie to uplne bezne, ani sa nepozastavi.
Bud stastna a spokojna a budes okolo seba sirit vyrovnanost. Strachy zahod, ved zivot je taky kratky, tvoj zivot, tovjich par chvil co su ti dane, vobec len nad tym uvazovat ako sa zakryt - absurdita!

viera77
24. júl 2015

@bambulalala netreba sa vobec bat, dnes je to uz bezny zakrok a inak sa krcovych zil zial, nezbavis ☹ mam operaciu vnutrozilovym laserom, ferbuar 2012, dcerka mala vtedy necele 2 roky, jedna noha zily + sklerotizacia cievok a druha noha len sklerotizacia ciev.....tiez len umrtvenie od pasa nadol, na druhy den obvazy prec a hned pancuchy, ktore treba nosit 6 tyzdnov? alebo este dlhsie? toto si uz presne nepamatam.......nohy vykladat, setriaci rezim, od bolesti Ibalgin, injekcie Fraxiparine do brucha, ale da sa to v pohode, bez nich to nejde koli riziku trombozy.....a urcite ocenis pomoc pri 3 detoch aspon na par dni, tazko sa mi dostupovalo na tu operovanu nohu, aj bolest, aj tie dost stahujuce pancuchy...len vydrzat tych prvych par dni, ako po kazdej operacii a setrit sa, nech je vysledok co naj 😉

peneloppe
24. júl 2015

@horana Paci sa mi tvoj nazor, nieco podobne som chcela napisat aj ja.

@julia1717 Ked mas chut ist na kupko, do bazena, tak kludne chod. Ja osobne neriesim ostatnych. Si matka, mas deti, niekedy tehotentsvo so sebou prinasa rozne taketo problemy, no a co, zivot ide dalej a ty si ho uzivaj ako mozes.
Ja som minule videla na kupku mlade dievca, ktore malo materske znamienko takmer na pol tele, neviem ci viete co myslim, mala pol tela fialoveho, pol tvare, dokonca aj trochu zdeformovanu tvar, ale bola skvela, tak si to uzivala, blaznila sa spolu s ostatnymi kamaratkmi. Tak to ma byt!

Na plaz, na kupko nechodime aby sme vystavovali perfektne tela, teda aspon vacsina nas urcite nie. 🙂

0silvia0
24. júl 2015

@julia1717 aj ja mám jednu kŕčovú viditeľnú žilu. Je moja a nijako sa kvôli nej nemienim obmedzovať. Videla som aj horšie stavy ako ten môj a dnes mám dokonca krátku sukňu 🙂 Ja musím na svojom tele maskovať toľko vecí, že jedna kŕčová žila je detail 🙂

sardinka333
24. júl 2015

@julia1717 na žili je celkovo vraj dobrý Detralex - je ale drahý,lekar ti to predpiše ale krabička cca 20 eur ale vraj velmi učinny ako na krčové a hemeroidy...a samozrejme su uz zakroky ktoré žili pekne spravia...a samozrejme vela robí aj psychika.
Ja mám napr. na nohách ,,tzv,,metličky ani moja postava nie je ako zo žurnálu - prsia zažili aj lepšie časy, brucho a stehná boli pevnejšie a nemali strie po tehotenstvách...ale ja milujem plávanie, pobyt vonku s rodinou deťmi, obliekam si vhodné plavky také čo mi prekryju to bruško, pripadne nosím celé a iné neriešim...teším sa z pekného počasia, rodiny a čo si kto myslí o mojej postave...ja ppozerám ludom v prvom rade do tváre a nie na nohy a nehladám nejake chyby ,,krásy,,. Iste je na tebe vela pekných vecí, oči, ruky, tvár, postava...a stým čo hovoríš sa da dnes už niečo robiť ak ti to velmi prekaža. Radšej super ženská s kilami navyše a ,,krčakmi,, ako ultra štihla modelečka s ,,horenosom,,. Užívaj si pekné leto a kup sa do sytosti!

bambulalala
24. júl 2015

@viera77 dakujem,ja vlastne neviem ako sa to robi,len mi povedal ze mi nohu tak na 6 miestach narezu...kurnik...sa bojim..ale musim bo uz mam riadne bolesti.fraxiparine som si uz pichala v tehotenstve,ale do stehna bo som sa bala do bruxa,to je ok ked do toho pridem.ale asi si mm bude mwtset zobrat nejake volno alebo ocr?to neviem ako funguje..idem 12.8.na op a 5.9.iideme na svadbu-dufam ze budem moct hopsat..ale podla toho co pises asi nie☹

viera77
24. júl 2015

@bambulalala ty budes mat klasicku operaciu, a tym laserom je jeden rez v slabinach, ale predpokladam, ze pooperacny proces je taky isty - pancuchy, fraxi a zabudla som na uzivanie Detralexu cca 3 mesiace....s tym sposobom bud dovolenka alebo OČR ti ale neporadim, z nemocky som isla domov v piatok, to bol doma cez vikend manzel a od pondelka som uz bola sama s dcerkou, ale vsetko vratane jedla som mala nachystane a pomalicky pekne zvladala....a svadba? ta znizena pohyblivost bola u mna len prvych par dni a potom to uz bolo len lepsie a lepsie, ale setriaci rezim a ziadne pretazovanie noh......na to "hopsanie" sa radsej opytaj pri zakroku lekara, co ti odporuci.....teda drzim palce, nech ti to super dopadne a nech mas nozicky ako zo zurnalu 😉

bambulalala
24. júl 2015

@viera77 dakujem,dufam ze to bude stat za to ten vysledok.uz nech to mam zd snbou...

bonaqa2013
24. júl 2015

@bambulalala pozri skupinu Krčové žily

terezka1947
24. júl 2015

@julia1717 ja mam po sklerotizacii a vidno este dost povodne zily,ale je mi to jedno....hlavne,ze uz nebolia
teda...neboleli...teraz v tej horucave ma bolia a navieraju aj tie,co nemam 😀

julia283
31. júl 2015
Používateľ julia283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julia283.

Ja sa tiez hanbim chodit na kupko :( na zmiernenie opuchnutých noh najma v lete z krcovych zil pouzivam gel Diosven s chaldivym ucinkom. Ten mi pomaha s unavou noh.

simca06022011
31. júl 2015

moja mama teraz testuje tinkturu nejaku domacu (neviem ci lubovnik alebo co to je... ) a vraj jej to pomaha, do toho na tu "ranenu nohu" ma taku bandaz na "stihanutie", ale nie taku pancuchu na celu nohu. A detralex jej pomohol od bolesti velmi. Pridala pohanku a pohyb. Teraz cakame na vysledky.. tie drobne cievky jej uz zmizli. Na krcove zily su aj cviky, u nas bohuzial nemame dobre skusenosti s operaciami varixov... a ci chodime na kupko? NO jasne, co ma po kom... :D ved hadam sa nebudeme niekde vonku dusit len aby niekto nevidel moju krcovu zilu :D Ale v sukniach kratkych sa nepretrcam no to je ina vec.. v praci a tak 🙂

viera77
1. aug 2015

@simca06022011 ta pohanka sa mi pozdava, ale nepouzivam ju a nepoznam...co dobre sa z nej zvykne pripravovat, prosim ta? a to z nej mamine zmizli tie cievky? lebo nimi mam posiate cele nohy, no nic pekne na pohlad 😒

simca06022011
2. aug 2015

@viera77 "z nej" iba urcite nie... vygoogli si, pohanka ma nejake latky co posilnuju cievy... a na google najdes aj recepty. krcove zily treba riesit celkovo, cize urcite treba pridat aj nieco ine + pohyb + napriklad striedave sprchovanie stud-tepl vodOu atd

domca3333
28. aug 2015
Používateľ domca3333 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od domca3333.

Ja nosím šaty zásadne v dĺžke po kolená. Kratšie vôbec 🤐 aby som nevzbudzovala prílišnú pozornosť. Chodím cvičiť a plávať dosť často. Aby mi krv v tele prúdila. Pomáham si aj Diosven gelom, ktorý mi pomáha keď mám opuchnuté nohy.

emamaj
11. jún 2018
Používateľ emamaj je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od emamaj.

Kamoška navštívila kliniku a kŕčové žily jej odstránili ambulantne. Skús pozrieť túto špecializovanú kliniku v BA https://blumentalclinic.sk/

viera77
11. jún 2018

@emamaj Kolko to kamosku stalo? Lebo ked pozeram ten cennik, tak z beznej slovenskej vyplaty si toto clovek dovolit nemoze, jedine sa zadlzit.

emamaj
12. jún 2018
Používateľ emamaj je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od emamaj.

Vieš čo neviem úplne presne, ale šetrila si na to a chcela investovať lebo tento problém jej znižoval sebavedomie už niekoľko rokov :( Doteraz je strašne spokojná, bez problémov vedela chodiť už na druhý deň.

andula77
12. jún 2018

@denduska nahradne diely na by-pass?? To nemá chybu!!!

andula77
12. jún 2018

@viera77 ja som minule robila zapekanu pohanku a jedli ju aj vsetky deti a manzel! 😉 pohanku uvaris do polomakka na uplne slabom ohni, resp. nechas dojst ako ryzu. Ja som si na cibulke udusila mrkvu, cukinu a to ej tusim vsetko lebo nic ine som doma nemala 🙂) zmiesala som to s tou uvarenou pohankou, premiesala som 1-2 vajickami rozslahanymi a hrstou nastruhaneho syra a dala zapiect na pekac. bola to mnamka aj nastudeno. Jedli sme to ako studeny kolac

andula77
12. jún 2018

ochutis podla seba, sol, vegeta ci bylinky