Predoperačné vyšetrenie u štvorročného chlapca

ivana248
3. mar 2015

Ahojte. Na budúci týždeň idem s mojim synčekom na vyberanie nosnej mandle. Dnes mu doktorka robila predoperačné vyšetrenie, ktoré spočívalo len v odbere krvi. Operácia bude v celkovej anestézii, tak mi to príde dosť biedne vyšetrenie, Netreba aj názor internistu? Len mi povedala, že si mám zavolať vo štvrtok na výsledky. Aké máte vy skúsenosti s predoperačným vyšetrením?

alusha
3. mar 2015

my sme potrebovali krvne vysledky a EKG

teada
3. mar 2015

nam krvne vysledky a to je vsetko...este den pred operaciou este u anesteziologa

mirreckall
3. mar 2015

my pred operaciami krvne testy, vysetrenie na kardiologii a anesteziologii

ellca123
3. mar 2015

my sme boli na detskom oddeleni v nemocnici na predoperacne,
merali tlak,brali krv,popocuvali srdce+EKG

mnamko
3. mar 2015

@ivana248 aj nám stačila krv u pediatra s výsledkami sme sa objednali na anestologické odd.,kde dorobili vyšetrenia ale iba ustne.

jelus
3. mar 2015

My sme boli nedavno na operacii nosnej mandle,nepotrebovali sme ani krv,iba nam zmerala tlak,popocuvala,v den operacie sme boli 3 minuty u anesteziologa-to je vsetko.

mnamko
3. mar 2015

@jelus tak to som prekvapená,že krv nebrali lebo na krčnom mi povedali,že potrbeju hlavne koli výsledku na zražanlivosť krvi

mammaroma
3. mar 2015

@ivana248
U detičiek pediatrické vyšetrenie zodpovedá internému, pediater vlastne je internista. Ak treba, doplní sa vyšetrenie u špecialistu, keď je napr. dieťatko sledované s nejakým chronickým ochorením. Inak pediatrické a odbery stačia. A zrejme vás čaká ešte anesteziologická ambulancia, to možno už v nemocnici.

ivana248
autor
3. mar 2015

Pekne ďakujem za odpovede. Už sa cítim lepšie. Viem, že v dnešnej dobe je operácia nosnej mandle bežná vec, ale nebola som si istá tým predoperačným vyšetrením, keďže sme žiadnu operáciu doteraz nemuseli absolvovať. Ešte raz ďakujem.....

ivana248
autor
3. mar 2015

@mnamko a mne tiež povedali, že krv sa berie hlavne kvôli zrážanlivosti. Výsledky musia byť v norme, inak ho nemôžu uspať.

katy2
3. mar 2015

@ivana248 u nas krvne vysetrenie, EKG na kardiologii a k tomu pohovor s anesteziologom a odporucanie aj od neho
a to dcera nema ziadne problemy.... ja by som sa nedala odbit a aspon na ekg by som sa pytala (ale to som ja....)

ivana248
autor
3. mar 2015

Bude operovaný v TN a tam mi vytlačili na papier, aké vyšetrenie musí absolvovať. A bolo tam aj EKG. Ja som jej ten papier dala, ona si ho nechala. Ale o EKG ani o Anesteziologickom mi nič nepovedala, len že si mám zavolať na výsledky. Možno mi to povie vo štvrtok, a ak nie tak sa jej na to opýtam.

teada
3. mar 2015

@ivana248 moj bude v martine a tam len krv a tlak a pod.., a tiez anesteziologicke uz v nemocnici den pred operaciou...tiez ma 4 ro ky, ale ide na pupocny pruh, no odkladame to uz od novembra, lebo stale nie je zdravotne fit, kasel , nachaldnutie a pod..

ejkam
3. mar 2015

Ahoj, aj nás to čaká na budúci týždeň a treba nám odber krvi u detskej lekárky, EKG na kardio a anesteziológia.

aristka
3. mar 2015

pedina urobí len odbery a čaká vás aj anesteziologické vyš.,kde si vedia urobiť aj EKG vyš ,ak to budú považovať za nutné alebo budeš stačiŤ len vyš. posluchom ,či spravia anest. vyš pred hospitl alebo priamo si ansteziológ pozrie dieťa v čase hospitl.je na nich ako majú zaužívané ,ak je tvoje dieťa doteraz zdravé tj ASA 1 krvné odbery a vyš.posluchom je postačujúce a ak bude niečo treba naviac, vedia si to došetriť ,či krvné testy alebo EKG vyš....

j1977
3. mar 2015

My ideme zajtra na odber krvi.,interné robí pediater. Popr ešte snímok pľúc.nič viac.

latvia
3. mar 2015

@ivana248 podla vestnika ministerstva zdravotnictva ma mat kazdy pacient bez ohladu veku zakladne krvne odbery, EKG, a vysetrenie celkoveho stavu u vseobecneho lekara, v tvojom pripade pediatricke vysetrenie, kde ma napisat, ci je schopne dieta podstupit zakrok v celkovej anesteze. Musi byt zdrave, bez zapalu dychacich ciest. niektore nemocnice ale EKG nevyzaduju, pokial ta z nemocnice poslali na vysetrenie a pisali aj EKG< tak vas musia poslat k detskemu kardiologovi, ktory urobi EKG. Anesteziolog uz len zhodnoti vysledky.

bubutko
12. feb 2020

Ahojte, neviete kam sa chodi na to interne predoperacne ekg s detmi? Nevieme sa k ziadnemu dr dopatrat ktory by bral deti. Kazdy sa vyhovara na pediatra ale nas nema ekg. To sa chodi normalne len do nemocnice do internej ambulancie a vystoji sa rad? Volali sme na kramare detske a tam na nas pozerali ako z marsu.

alusha
12. feb 2020

@bubutko my sme boli u detskej kardiologicky, zhodou okolnosti je to aj nasa obvodna... tak vsetko spravila

bubutko
14. feb 2020

@alusha diky uz sme nasli tiez kardio, detske.

katty8
30. jan 2023

Dobry vecer, chcem sa spytat, ci je normalne ist na operaciu nosnej mandli u 5 dietatka bez odberu krvi? Vraj to v nemocnici nepotrebuju…je mi to divne a aj nasej DR…dakujem

ivuss_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz