Problémová chrbtica po pôrode

denamir
28. feb 2018

Ahojte baby som dva mesiace po pôrode a vtedy to všetko začalo mam bolesti chrbta. Je pravda ze mam aj skoliozu a kyfozu hrudnej chrbtice diagnostikovanu ešte v 15 rokoch. Tie bolesti by mi az tak nevadili len mňa pichá a sem tam boli na hrudniku najmä na ľavej strane pod prsnikom a klucnou kosťou vždy keď ma pichá sa bojím ze je to srdce a je po mne za posledný mesiac robene 4 krát ekg to je ok aj echo srdca je ok mate to niektorá z chrbtice infarktove stavy?

dhlinkova
28. feb 2018

@denamir Dosť často, mám celú chrbticu v ťahu. Najskôr máš zablokovanú hrudnú chrbticu.

alami
28. feb 2018

@denamir ja som po pôrode krivala, myslela som, že ťahám nohu kvôli zasitiu, ale stehy von a žiadna zmena. Nakoniec som mala celú panvu stočenu a tým jednu nohu kratšiu. Druhý pôrod podobne. Tiež som mala od detstva skoliozu. Dnes už mám chrbticu v hroznom stave celú. Takze viem o tom niečo, zial. áno....môžeš mať tie bolesti od chrbtice, je to veľmi pravdepodobné. Choď si s tým kdesi, nech ťa daju do poriadku. Keď budeš dieťatko nosiť a ako ti bude rásť, bude sa ti to ešte zhoršovať, ak si to už teraz neporiesis.

denamir
autor
1. mar 2018

@dhlinkova aj ja mam celu chrbticu krivu pomaly až hrb. Aj hrudnu mam ohnutu a tie máš také pichanie na hrudniku pri srdci?

denamir
autor
1. mar 2018

@alami no ja tiež od detska a tiež už mám hroznú chrbticu aj hrb ja som. Nosila aj korzet ale nič. Už neviem čo mi pomôže koľko stupňov máš skoliozu tých máš to pichanie na hrudniku?

bale1rinka
1. mar 2018

cvičiť cvičiť cvičiť...rehabilitačný lekár ti povie aké cviky,ale vlastne ty ich už musíš vedieť keď máš problém od 15rokov...a plávať.

libawet
1. mar 2018

@denamir nájdi si naozaj dobrého maséra, čo ovláda aj chiropraktiku, môžeš aj mať stavce vykočené, masáže pravidelne opakovať a cvičiť, ako píšu aj predo mnou. Veľmi dobré sú na toto naťahovacie cviky -pilates alebo aj jóga.

dhlinkova
1. mar 2018

@denamir Ja mám skôr problémy so stavcami a so svalstvom. Dosť často mávam povysúvané stavce a ak je to práve hrudný stavec, tak sa niekedy neviem ani riadne nadýchnuť. Niekedy ma pichá do oblasti srdca, ale stalo sa mi, že mi od chrbtice stŕpol aj malíček na ruke.
Svalstvo mi dokáže uvoľniť magnézium ( Magnesolv), príp. Dorsiflex, inak cviky. Ja masáž nemusím, takže sa masérom zďaleka vyhýbam.

liv1
1. mar 2018

Ked ta boli nalavo pod prsnikom to urcite nie je srdce. Chrbtica vie vystrelovat v oblasti hrude, doverne to poznam 😖. Co ty teraz potrebujes je sa skludnit, aj tehu je napor na chrbticu, a babatko budes vela nosit. Ak mas co i len najmensiu moznost zacni ihned cvicit jogu ale nie doma sama, lebo to potrebujes aby ta niekto usmernil v spravnom dychani a robeni cvikov inak to nema ten efekt. Joga ti pomoze fyzicky na chrbticu (ja ju cvicim neviem si vybachvalit) a pomoze ti aj proti tomu strachu co z tych bolesti mas. Zaroven si mozes dopomoct Magneziom a Guajacuranom (ak kojis a mozu sa pri kojeni). Pred zacatim jogy mozes (nemusis) dat si napravit chrbticu jemnejsou dornovou metodou. Chiropraktika ti neodporucam je to velmi kratkodoba ulava... Drzim palce 😉

simca06022011
1. mar 2018

Ano doverne to poznam... treba rehabillitacie, fyzioteraputa a cvicit a cvicit.... sestra ked ma infarktove stavy, pomaha maser, ak nejde dostane k tomu aj migrenu, mne nepomaha :D treba vyskusat. Tiez sa mi to zhorsilo po porode...a k plavaniu, ak nevies spravne plavanie, viac si ublizis, takze opatrne :D

sense
1. mar 2018

Problemy s chrbticou poznam. Treba najst dobreho chiropraktika alebo fyzioterapeuta a cvicit cvicit....a cvicit

dhlinkova
1. mar 2018

@liv1 Veru, chiropraktik dokáže niekedy viac uškodiť ako pomôcť.
Mne napravil stavce v driekovej chrbtici a odvtedy mám ešte väčšie problémy.

juliet86
1. mar 2018

@denamir mas zablokovane rebro spredu.kvalitny fyzioteraput to spravi

dorottka
1. mar 2018

Cvic SM system - mam cely rad vad na chrbtici a toto zabralo po par mesiacoch priam zazracne, mam omnoho pevnejsie svaly a neporovnatelne menej ma boli chrbat. Okrem toho chodim obcas za fyzioterapeutom, ktory mi koriguje aktualne problemy - ale tu pozor, nie vsetci su si rovni, ja som toho "praveho" nasla po vyskusani mozno 6tich roznych.