Svrbenie pokožky

lamadea
20. okt 2018

Už vyše dvoch týždňoch pociťujem svrbenie celeho tela, niekedy mám pocit akoby ma miestami pichali ihličkami. Je to dosť nepríjemné. Krv mám negatívnu a taktiež bola negativna aj stolica na helikobaktera. Nerozumiem čo sa to deje a mojim telom. Alergolog mi zistil alergiu na dve buriny, amboziu a palinu. Krvne testy podrobnejsie budú za par tyzdnov. Beriem antihistaminika, zatial moc nepomahaju. Mate s tym niketo skúsenosť?

sonulka8
20. okt 2018

@lamadea uzliny mas ok? Niekde som postrehla,ze prave svrbenie je priznakom lymfomu ci ako sa to pise🤔

dlucy
20. okt 2018

@lamadea mna svrbi koza ked nieco zjem co mi neurobi dobre alebo z mlieka. Treba vysetrit aj na HIT

lamadea
autor
20. okt 2018

@sonulka8 aj uzliny by mali byť v poriadku. Naozaj nerozumiem z čoho to este môže byť.

lamadea
autor
20. okt 2018

@dlucy a ako dlho ťa to svrbí? Lebo mlieko ja pijem často, nikdy mi z neho nič nebolo. V podstate žiadne alergie nemám. A keby som aj niečo zjedla, tak tak dlho to ostáva v tele, že dva týždne svrbí?... Fakt som zúfalá už. Aj svrbenie pocitujem na celom tele aj na hlave 😀

dlucy
20. okt 2018

@lamadea nejes nieco pravidelne kazdy den alebo obden? Ja to mam z potravin tieto problemy. Alebo nezacala si nieco brat dake lieky alebo vitaminy?

mrkvicka060
20. okt 2018

@lamadea nemenila si sprchovy gel? Nesprchujes sa moc teplou vodou a pridlho? Moze to byt proste z vody, alebo sprchacu.

lamadea
autor
20. okt 2018

@dlucy nezjedla som nič neobvykle. A lieky beriem na zapal trojklanneho nervu. Zeby z nich? Lebo doteraz mi nič nebolo a to už beriem len jednu tabletku na večer. Môže byť, že sa telo presytilo a začali sa probelmy so s vrebenim?.. Raz mi dali liek ktorý sa mi prejavil presne tak isto. Svrbelo manz neho telo a bolo mi zle od zaludka. Zmenili mi ho na tento co beriem teraz. Nerobil mi problémy žiadne zatiaľ.

lamadea
autor
20. okt 2018

@mrkvicka060 kozmetiku mam tu istú, aj prášok. Vyrazky žiadne. Pleť mam myslim v pohode, vlacnu. Suchu nie ani zdaleka. Myslim, že problém pochadza z vnutra. Povrchove drazdenie by som asi naozaj vylucila.

dlucy
20. okt 2018

@lamadea moze vkude z toho ja tiez alergicky reagujem na lieky dokonca aj na probiotika a teraz som zareagovala na imunuglukan zacali sa mi robit take svbiace bodky a aj koza ma svrbela. prvych 6 dni nic a hned potom toto. alebo si nezmenila praci prasok? alebo telove mlieko co si davas. precitaj si pribalovy letak ak tam je svrbiaca vyrazka zihlavka tak to vklude moze byt z toho.

lamadea
autor
20. okt 2018

@dlucy prášok som nemenila, ani nič z kozmetiky. Rozmýšľam nad tymi liekmi. Lebo to svrbenie, ihličkovanie akoby išlo z vnútra, že to nieje povrchove drazdenie. Ten liek beriem už asi 4 mesiace, žeby sa mi až teraz prejavilo niečo ako alergia naň? Hmmm

pamistka73
16. aug 2020

@lamadea ahoj, prešlo ti to nakoniec? Zistila si príčinu svrbenia?

ave1
7. nov 2021

@lamadea mám podobný problém so svrbením. Prosím, ako sa to u vás vyvíjalo? Zistili ste príčinu? Dskujem

danielahamar
10. mar 2022

Ahojte, tiež mám posledné roky svrbenie tela a až teraz som asi prišla nato, že je to od mlieka, ako ste natom vy? Testy na alergie samozrejme negatívne.