Ultrasonografia uzlín

drobecbobo
18. mar 2015

Ahojte dievčatá. Posledné tri mesiace som si prešla lekármi, vyšetreniami, sonom, operáciou. Krv mám v poriadku, RTG pľúc tiež, akurát ma trápili bolesti uzlín a ich zväčšenie. Ono sa to vždy ukľudní a potom zas bolí. Krv je ale v poriadku, robili mi podrobný rozbor kvôli operácii. Dnes som bola na sono prsníkov, to je ok a na sono uzlín. Je to v poriadku, ale sú zväčšené, vraj to bude asi nejaký zápal, pretože nijaké zmeny okrem ich viditeľnosti, zväčšenia, nevidí. Napísané mám: ŠŽ v norme. Slinné žľazy bez nálezu fokálnych zmien, symetrické, primeranej echgenity. Bilaterálne submandibulárne, pozdĺž VJI po hyoidálnu úroveň zmnožené oválne LU do 8x5 mm. Záver: Bilaterálne zmnožené, vs reaktívne LU hornej jugulárnej skupiny. Máte zdravé uzliny a aj napriek tomu Vás bolia a sú zväčšené? Ďakujem za odpovede.

ematko29
18. mar 2015

Akurat dnes som. Bola s 5roc ou dcerou na sono uzlin na krku.jej sa od 2rokov zvecsuju a zmensuju.uz sme to mali poriesene ale tuto zimu je casto. Chora a behame opet po lekaroch.s najvecsou pravdepodob ostou. To bude alergia.skus aj ty navstivit imunoalergologiu.

nelinka626
27. mar 2015

@drobecbobo ahoj, ano mám podobný problém, tiež ma bolievajú, najmä v axilách a v prsiach, prešla som rôznymi vyšetreniami - krv, sono prsníkov, CT , hematológia, infekčné a nič, všetko mám v poriadku. Ani na tom ct ich nevideli zväčšené, ale hematolog ich nahmatal ako zväčšené, tak nechápem. Uzavrel to ako lymphadenopatia . ani na kontrolu mi už nekázal prísť. Teraz som bola na sone po 4 mesiacoch a našťastie zase žiadne zväčšené nenašiel, tak ale ja neviem prečo ma to potom bolí a prečo ja si ich nahmatám.