Biele fľaky na mliečnych zúbkoch

kikina84
18. nov 2015

Ahojte, práve som si všimla, že 5 ročná dcérka má na predných zúbkoch biele fliačiky..dočítala som sa na nete že to môže spôsobovať zubná pasta,ktorá obsahuje príliš veľa fluóru..
Už od prvého zúbka používame elmex junior,inú pastu sme ani nemali,odporúčala mi ju aj zubárka..akurát teraz neviem ako je to s obsahom fluóru u tejto pasty.
Stretli ste sa s niečim podobným? Boli sme pred mesiacom na preventívke a zúbky máme inak super..akurát som si teraz všimla tieto biele flaky..no neviem čo to môže byť.
Ďakujem za akýkoľvek typ

evittam
18. nov 2015

@kikina84 Ahoj, tak my používame všetci pasty bez fluóru - je to svinstvo a nech si hovorí zubár čo chce. No a k tým fliačikom - môj syn ich má tiež, zubárka mi povedala, že je to mechanickým poškodením - že si mohol niekedy udrieť bradu a podobne, no a zúbky narástli už s tým poškodením.

ichbinich
18. nov 2015

@kikina84:
Mna na to upozornil pediater, ze fluor mam davat (zymafluor), ale iba pokial nebudem pouzivat pastu s fluorom. Potom tie tabletky vynechat, lebo prilis vela fluoru spobobuje tie biele flaky.
Inak, niekedy byva fluor pridany aj v kuchynskej soli - pozri sa na zlozenie.

Elmex junior je myslim uz pre deti od 6 rokov. Ten elmex, kde je nakreslena myska, je na mliecne zuby, ma menej fluoru, zvycajne maju tie detske 400-500 ppm. Potom sa obsah fluoru postupne zvysuje. (Je mozne, ze na SK sa predava pod nazvom junior ten detsky, neviem. Pozri na obale.)

Ja by som sa poradila este raz so zubarkou. Skontrolovala tu pastu a sol sa pripadne ine zdroje fluoru a kontaktovala zubarku.
Vsetko dobre!

kikina84
autor
19. nov 2015

@evittam
@ichbinich dakujem zienky