Čistenie zubných kanálikov u deti

macka2236
17. máj 2017

Ahojte 😊 chcem sa poradit. Moj 5 rocny syn ma problem so zubami. mal bolesti v lavej hornej mliecnej 4ke. vyvrtali mu dierku ktora je otvorena. davame vatu aby sa nedostalo jedlo takto fungujeme uz 2 tyzdne. zatial v poho. ale teraz mu chcu cistit kanaliky na tom mliecnom zube. ja mam dopredu obavu ved to je dlhy zakrok.on to nevydrzi. prosim komu to robili nech napise ako to vydrzkali vdaka

macka9
17. máj 2017

Ahoj už nemam slova ako si chcú zubari zarobit aj na mliečnom zube , je to pre dieťa podla mna dlhy zakrok aj stresujúce a aj pri trvalom zube nieje iste ze ho na 100% zachrania. Volakedy mliecny zub vytrhli ak bolel teraz je to podla mna vsetko o peniazoch .

mery34
17. máj 2017

@macka2236 mojmu synovi to robili v januari na jednej hornej 4 a vo februari na druhej. Trvalo to pol hodinu zakazdym. Jeden mal vyvrtany a druhy ma tiez dierku. Cize pri kazdom jedeni si to daval aspon 10krat vysparat, lebo mu vadilo jedlo v tom vyvrtanom zube. Vyhybal sa tvrdemu jedlu, nemal cim hryzt ani 5kami (este ich nemal narastene). Tu polhodinu zakroku prereval, mpj muz drzal ruky, ja nohy, ALE!!!! Po zakroku zaspal v aute a potom si pochvaloval, ze sa nemusi stale sparat zub, ze moze jest oblubene kesu oriesky, ze ho neboli hlava zo zubu. Reval nie od bolesti ale od stresu. Zubky mal pokazane z nocneho dojcenia.
ci je to potrebne alebo radsej trhat? Doktorka povedala, ze potom sa ostatne mozu poposuvat a ked zacnu rast trvale, tak mozu rast krivo.

mery34
17. máj 2017

@macka2236 moj maly chlap je tiez na seba haklivy a dal si to robit aj druhykrat, nie nejak ochotne, ake vyhody aj z jeho pohladu prevazili - ziadne sparanie - u vas ziadna vata.

jeennyv
17. máj 2017

@macka2236 mne cistili na trvalom zube a je to ze fuuu, ale zachranili, bolo to cca 10 r do zadu a uz vtedy ma to stalo cca cez 150e....ja tiez tomu nechapem..cistit kanaliky na zube co aj tak vypadne...proste zarabaju na tom

dorottka
17. máj 2017

@jeennyv stale mozu rodicia odmietnut a nechat zub vytrhnut, nie? 🙂 Praveze je dobre, ze existuje aj alternativa k trhaniu, podstupit ju nik nemoze rodicov ani dieta donutit 🙂

gabona1
18. máj 2017

No držím palce, takému malému dieťatku čistiť kanáliky, to som ešte asi ani nepočula, možno tak v narkóze. Podľa môjho názoru je to však lepšie ako keby mu ho mali vytrhnúť takto skoro, radšej nech ho zachránia..

zuzaana18
18. máj 2017

Baby so zubami si momentalne "uzivam" svoje, v podstate je to vzdy problem uz od mliecnych zubov, teda zodpovednost rodicov - ked sa u dietata cistia kanaliky, znamena to, ze sa nieco velmi zanedbalo... poriadna hygiena, strava, kvalitny zubar. Nemyslim to ako vycitku, skor na zamyslenie - snazte sa nedopustit, aby to u deti zachadzalo az tak daleko. Zub sa predsa nepokazi zo dna na den.

u2jana
18. máj 2017

@macka2236
No drzim palce, nech to syn zvladne. Ale nechapem naco mu ti robia? Ma tam nejaky zapal?
Vcera sme boli s dcerou u zubara, tiez ma hornej mliecnej stvorke kaz, zubar je to ani nevrtal, pokial to nie je bolestive... ze je to zbytocne.

dorottka
18. máj 2017

@u2jana keby tam nemal zapal/infekciu, tak kanaliky isto cistit nebudu. ten zub je proste v prdeli a snazia sa o toto namiesto trhania. A inak @zuzaana18 ma pravdu...

macka2236
autor
18. máj 2017

On mal zapalenu fistulu okolo zuba tu mu lekar prepichol vycistil a o tyzden mi plakal ze ho boli zubok a cez krcok z boku sa mu preniesol zapal na koren. a hej zanedba ho lekarka od ktorej sme odisli. lebo vrak mliecne zuby sa neosetruju blabla.o to nejde.len ten zakrok narocny na cas toho sa bojim ze rak dlho otvorena pusa no neviem.

mery34
18. máj 2017

@macka2236 moj nemal ani 3 roky a zvladol to. Nie je ochotny jest ziadne lieky ani sirupy ako je na seba haklivy a toto dal. Sice sme vsetci boli dopoteni potom od stresov. Ta zubarka co to robila, mala taku gumu modru, cize bolo vidno len ten zubok aj taky drziak na pusu, ktory sa dal do rohu. Nebol schopny aj napriek revu zavriet pusu. Lekarka bola velmi mila a sikovna aj rychla. Predosla mu tiez nebola schopna pozriet poriadne zubky a namiesto toho mi nadavala. Ano, bola chyba velmi caste nocne dojcenie, ale ked on je take tulkadlo male. Starsia dcera ma zubky krasne. On bohuzial nie.

majinka81
10. máj 2021

@macka2236 ahoj ako ste dopadli s tym zubkom?Riesim to iste teraz.