Kožný problém pri prerezávaní zúbkov

mirkava
10. mar 2016

Mamičky, tém na prerezávanie zúbkov tu bolo dosť, ale napriek tomu som založila túto diskusiu. Prerezávajú sa nám posledné zadné stoličky a malý (dva roky) je vyhadzaný drobnuliknými vyrázkami takmer po celom tele. Uź mesiac chodíme ku kožnej. Len by ma zaujímalo či to nemôže byt aj z tých zúbkov, či niektorá z vás nemá takúto skúsenosť. Ďakujem za odpovede

valentinkaa
10. mar 2016
Používateľ valentinkaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od valentinkaa.

urcite to moze byt aj zo zubkov. Na koznom vam co povedali?

mirkava
autor
10. mar 2016

@valentinkaa zatial nič konkrétne, len nam dali mastičky z ktorých jedna to drobcovi brutálne zhoršila :( zajtra ideme znova na kontrolu. Predpokladám ze nas objednaju na odbery, ale mne sa aj tak zdá ze tie zúbky to mohli spustit. Prerezávajú sa nám velmi velmi dlho a problematicky. Má oslabenú imunitu, nachladený aj teploty... No uvidíme....

valentinkaa
10. mar 2016
Používateľ valentinkaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od valentinkaa.

@mirkava kedze je aj nachladnuty, tak to moze aj z toho byt. Nesvrbia ho ani nic podobne? mozno to chce len cas kym zubky vybehnu a budete mat pokoj.

prirodka
10. mar 2016

mirkava:opýtaj sa rovno na príčinu,z čoho to môže byť,aj keď si myslím, že nebudú vedieť....ozvi sa zajtra ako ste dopadli.Tie vyrážky sú suché alebo mokvavé? Sú husto po celom telíčku ,aj na tváričke, v hlavičke?

biokozmetika
11. mar 2016

kludne to moze byt zo zubkov, ked sa prerezavaju zuby tak deti (aspon obe moje) si davali do ust vsetko co chytili do ruk a syncek aj dost vela slintal takze sme mali vkuse nieco okolo ust (ci uz susiny alebo cervene flaky). asi sa treba pozriet trosku na stravu (ci nahodou na nieco nemoze byt alergicky), ja osobne by som bola velmi opatrna s mastickami od koznej...aby sa jemna, detska pokozka prilis nezatazila 😒 a byt trpezlivy kym sa zubky prerezu (kazde dieta ma ine prejavy, niekto teplotuje, niekto sa vyhadze a niekto je uplne v pohode)
inak mne sa mala vychadzala z mucslovanu (davala som jej ho na kasel) a mala malinke drobulinke vyrazky (krupicu), ktora jej zmizla po 3 dnoch cca. nedavala si mu nejake lieky na znizenie bolesti, teploty atd?

mirkava
autor
12. mar 2016

@prirodka ahoj, jasne ze nevedia z coho to je... hádajú tak ako ja....no co ti poviem... ☹ Má ich hlavne na chrbatiku a na brušku, ručkách a trošku aj nožičkách. Nie sú mokvave, skor cervený výsev, ktorý sa v niektorých miestach tak akoby "zhlukuje" na jednom miestečku. Ked ich natriem ichtamolom (hnedý tekutý puder od kožnej) tak zblednu a pomaha to, ale ten ichtamol velmi presusuje kožičku a ked mu to chcem niečim premastit tak zase zčervená, akoby to tuú kožičku dráždilo....

katarinka7755
15. dec 2017

@mirkava prosím ťa ako to ste dopadli? Myslím, že máme rovnaký problém ako ste mali vy.

oknosmas
5. jan 2018

@mirkava
@katarinka7755 my sme na tom podobne...ako ste dopadli?

prirodka
6. jan 2018

@mirkava takisto ma zaujíma ako sa vyjadril lekár?

katarinka7755
23. jan 2018

No vyriešila som tak, že som dala zopár krát Fenistil kvapky a preliecilo sa mu to. Teraz je OK už asi 2-3tyzdne. Uvidíme či sa to opäť objaví pri prerezavani posledných stoliciek.

neviemodpoved
20. máj 2020

@katarinka7755 ahoj. Zaujimalo by ma ci sa vam to este objavilo. Mojej 4mesacnej dcerke taz idu zubky a stale jej vyjdu aj tie male vyazky a natrim bepanetenom a do vecera su prc akoby z boleatu chodily dajak mi sibe asi. Diky

mirkava
autor
20. máj 2020

@neviemodpoved ahoj, ja si uz mepametam, ale asi dobre. Maly ma uz 6 rokov, uz mu idu dospelacke, ale zo zubkami mame problem vzdy 🤔😊

neviemodpoved
20. máj 2020

@mirkava diky pekne 😁 aj som ai myslela ze uz si nebudes pamatat. Vela statia zo zubkami 😉

ivanaa346
9. jan 2024

@katarinka7755 Prosím viem že je to už stará téma ale ak si spomínate ,bol ten vysyp nakoniec s tých zúbkov ? Aj my sme sa vyhadzala a tie mám podozrenie na zúbky.