Poradíte mi paradentológa v okolí Trenčína?

Zodpovedané
1. jan 2019

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť ohľadom môjho problému. Mám paradentózu. Pri 3 stoličkách mám vytvorené vačky (úbytok ďasna a kosti).

Na dentálnu hygienu chodím 4x ročne. Doma používam všetko, čo mi odporučili (ústna sprcha, Curasept gél, Listerine Gum, medzizubné kefky).
Napriek tomu sa stav nezlepšuje.

Aký je ďalší postup liečby? Poradíte mi paradentológa v Trenčíne a okolí?

Ďakujem

Dobrý deň,

V prvom rade sa porozprávajte so svojím zubným lekárom o stave spomínaných zubov, nakoľko váš zubný lekár vie na základe sledovania priebehu vývoja paradontózy (počas preventívnych prehliadok a pravidelnej profesionálnej dentálnej hygieny) u vás najlepšie posúdiť, či je stav stabilizovaný alebo časom pomaly dochádza k jeho zhoršovaniu. Zubný lekár posúdi stav vašich ďasien, stupeň domácej dentálnej hygieny, prípadnú kývavosť daných zubov a výšku alveolárnej kosti (ak pravidelne zhotovoval röntgenové snímky, vie z nich „vyčítať“, či kosť rokmi ustupuje). Čo sa týka návštevy špecialistu – parodontológa, rozhodne odporúčam požiadať o jeho názor. Liečba bude naďalej spočívať v dôkladnom odstraňovaní zubného kameňa, ale možno špecialista odporučí aj antibiotickú liečbu alebo liečbu parodontálnych vačkov laserom. O vyšetrenie parodontu (závesného aparátu zubov) u parodontológa musí prostredníctvom výmenného lístka požiadať váš zubný lekár, on vám bude vedieť odporučiť špecialistu vo vašom meste.


Želám krásny deň,
MDDr. Alena Záhumenská