Pukajúca ústna sánka

erickam
22. nov 2016

Dobrý deň, prosím od včera mi začala pukať ústna sánka, je to pri väčšom otvorení úst a tiež pociťujem akoby by sa prekladala pri tom otvorení a potom zase späť, nebolí to, zatiaľ je mi to len nepríjemné, ale obávam sa podla toho čo som trošku čítala na nete. Ak ste to niekto zažil a bol s tým u stomatológa ako Vám to liečili, tiež sa chystám, len rada budem za každý príbeh. Ďakujem Erika.

zuzicek88
22. nov 2016

@erickam ja mam toto odjakziva a niako to neriesim,ani ma nenapadlo,ze by to bol problem,sa na tom s manzelom akurat smejeme

erickam
autor
22. nov 2016

@zuzicek88 ďakujem, asi si budem musieť tiež zvyknúť

maxiva
22. nov 2016

Nahodou to netreba zlahcovat...Raz za cas sa to stane hocikomu,je to normalne.ale ak sa to stava priliz casto,treba s tym ist,mozu to byt zle vyplne zubov,zly zhryz,nejaky pourazovy stav,poskodenie sanky,treba ist ku celustnemu ortopedovi...a na cas si odpustte zuvacky,jablka,velke hamburgery....pozor pri zivani,nespite na boku,neopierajte sa o bradu

erickam
autor
22. nov 2016

@maxiva presne to som čítala, ale s tým ortopédom ste mi dala tip, ďakujem

maxiva
22. nov 2016

@erickam neni za co,nech vam to dobre dopadne...radsej sa sto krat spytat ako zanedbat zdravie

erickam
autor
22. nov 2016

už som volala, zajtra pôjdem svojmu stomatológovi a uvidím , čo ďalej
@maxiva

maximouse
22. nov 2016

@erickam Potom, prosim, dajte vediet, ako ste dopadli, mam podobny problem, bola som aj u obvodnej, ta mi dala protizapalove lieky, ale nepomohli. K celustnemu ortopedovi som zatial nesla, keby mi zahlasil, ze mi ide napravat sanku, asi zdrhnem. ;)

lusyke
22. nov 2016

Pamatam si ze bratovi tak roky pukala sanka. Potom zistil ze to bolo cosi so zubami ale uz nepamatam co presne.

zuzincek
22. nov 2016

Mám podobný problém - asi po extrakcii 8čky sa mi nejako čeľusť posunula. Momentálne som s tým na PN lebo čeľusť sa stala neuveriteľne bolestivá pri akomkoľvek pohybe. Chodila som na obstreky čeluste a poslali ma k zubnej techničke, ktorá mi má zhotoviť náhryzovú platničku, ktorú budem nosiť v noci. Nič príjemné to nie je - jesť iba kašovitú stravu a ako spomína maxiva - žiadne žuvačky (mne povedali že radšej vyradiť úplne nie len dočasne). Držím palce.

erickam
autor
23. nov 2016

@maximouse Dobrý večer, bola som vrámci preventívky u zubára a povedala som mu to. Povedal, že kedže je to úplne čerstvé dá tomu šancu do januára, ak nenastane náprava , tak mi vypíše papier do Martina alebo do Bratislavy do fakul. nemocnice, že tam sa na to špecializujú na nejakej zubnej technike, kde mi spravia nejaký odliatok cca strojček na noc, ktorý by mi to mal napraviť. Ale povedal, že je dobré, že to riešim, nakoľko, že ja mám ľahký stav , že ľudia neriešia oveľa horšie stavy, ale že časom možno rokmi im môžu nastať veľké problémy.