Ako prebieha pôrod v pôrodnici v Skalici?

zuzana_stet
8. jan 2014

Zeny, ako prebieha samotny porod v skalickej porodnici? Som prvorodicka a budem vdacna za kazde info. Je pravda, ze lekar nie je u porodu ale az na konci pri zasivani? Oplati sa teda zaplatit si konkretneho lekara?

zuzana_stet
autor
8. jan 2014

Dakujem pekne za link...bola by som rada za osobne skusenosti zien 🙂

martina646
8. jan 2014

jaaaaj, napisala som ti dlhy prispevok a kde jeeee? napisem neskor znovu ...

vralen
8. jan 2014

ja som bola spokojna a rodila som tam dvakrat.

martina646
11. jan 2014

@ zuzana_stet Ja som si nikoho nezajednala ani nezaplatila. Ak veris prirode a sama sebe, su to podla mna vyhodene peniaze. Do Skalice som isla preto, lebo to mam od nas zo Senice najblizsie, je tam dobra cesta a chodim tam aj lekarovi. Nad inou porodnocou som ani neuvazovala a neskumala som, preco "je Skalica hrozna" Velmi ti odporucam dohodnut si v porodnici taku "obhliadku terenu", je to mozne po dohode. Ja som tak bola a velmi mi to pomohlo, ze som uz prisla do znameho prostredia a videla som porodnu salu, novorodenecky kutik aj izby v kludnom stave bez bolesti a emocii a popytala som sa na vsetko, co ma zaujimalo. Konkretne k porodu: priviezol ma manzel po odteceni plodovej vody doma, prijimala a vysetrila ma sestricka, kym prisli kontrakcie ubehli asi 4 hodiny, medzitym tusim len obcas sestricka prisla na vzdycharen, ze ako vyzerame, ci nieco potrebujeme. Ked "to vypuklo", zase ma vysetrovala sestricka, dala klystir (coho som sa bala, ale uplna pohoda, vobec to nebolo neprijemne ani dehonestujuce). Ked sme isli na salu, zavolala lekara (sluzil Budinsky) a potom tam uz bol celu dobu, lebo to bol extra rychly porod. Po prevoze na izbu a chvilke oddychu mi sestricka pomohla do sprchy a bola uplne super, ako mi podavala slapky, podrzala nohavicky 🙂 Viem, ze jedna sestricka mi tam bola taka nesympaticka, bola dost odmerana, ale uz som sa s nou potom nestretla, lebo ked je po porode vsetko OK, dochadzas uz do kontaktu viac s novorodeneckymi sestrami, nez s gynekologickymi. Moja rada je takato: ver, ze vsetko bude dobre, prezili to miliony zien a prezijes aj ty. Spravanie lekarov a sestier mnohokrat odraza pristup a jednanie pacientky. Takze ziadna nadradenost, vymudrelost (lebo si si nieco precitala na nete), ale normalna komunikacia a spolupraca. Vyhrady mam k 2 menej podstatnym veciam a k jenej velmi podstatnej, ale chvalabohu, vsetko sme nakoniec zvladli.
1. v izbach je velmi velmi malo priestoru na odlozenie osobnych veci, v podstate som mala stale vsetko v taskach pod postelou. Takze zvaz, co beries, lebo v plnej taske sa zle prehrabuje. radsej nech nosia a odnasaju navstevy.
2. Strava (okrem mnam ranajok) bola hrozna a to nie som narocna na jedlo a som odchovana na skolskyh jedalnach (ZŠ, SŠ, VŠ + praca ucitelky 6 rokov). Ale da sa tych par dni prezit, jedle to je, len nie chutne ☹
3. Ako dost zavazny problem (ale az spatne) vidim dost slabu podporu dojcenia zo strany novorodeneckych sestier, ktore boli inak uplne uzasne a trpezlivo odpovedali na mojich milion otazok a vsetko pekne ukazali. Aj to prikladanie, ale nam to proste akosi neslo a napriek tomu, ze som velmi chcela kojit a mala som aj vela nacitaneho, uz v porodnici bola dcerka dokrmovana najskor MM od inych mamiciek a potom UM. Teraz to vnimam tak, ze to bol pre ne len jednoduchsie riesenie. Posledny den som ale uz odchadzala s plnymi prsiami mlieka (az to bolelo) a prichode domov sme sa zladili a uspesne, bez akychkolvek kompliakcii sme to zvladli do 14 mes 🙂
Moj zaver? Isla by som tam urcite rodit znova, nezaplatila by som si ziadneho lekara, ani epidural, ani nadstandartnu izbu a peniaze vyuzila pre babatko.
Vela zdaru a pozitivneho naladenia 🙂

zevdavamama
12. jan 2014

Ahojte dievčatá, ak ste tam rodili, zahlasujte... http://tehotenstvo.rodinka.sk/sprievodca-porodn...

adeenka20
24. mar 2014

Ja si nadštandard neviem vynachváliť. Bola som tam posledné 2 noci, kúpeľňa,izba, kuchynka pre seba, návštevy mohli byť na izbe, súkromie. Ak pôjdem ešte rodiť, určite si ho zas zaplatím.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre