Budúce mamičky s očnou vadou

viera1107
1. feb 2015

Ahojte dámy,
chcela by som sa spýtať či gynekológ berie ohľad na očné vady pri plánovaní pôrodu. Resp. či očná vada znamená prekážku pri prirodzenom pôrode.
Konkrétnejšie mám operačne odstránený strabizmus ( škúlenie ), Astigmatizmus, Anizometropiu a Amblyopiu. Mám rozdielne dioptrie na Ľ a P oku.
Prosím je tu niekto s podobným problémom ? Ďakujem.

janinah
1. feb 2015

odporúčam doniesť gynekologovi papier od očného lekára,ale datovaný mesiac-dva pred pôrodom

nicolle21
1. feb 2015

Ja z tohto vsetkeho mam len astigmatizmus a rozdielne dioptrie na kazdom oku..ocny tlak som ale mala ok a absolvovala som aj prehliadku u ocnej asi 2 mes.pred porodom a ziadna indikacia na cisarsky to nebola..mala som ho nakoniec z ineho dovodu,za co som bola aj celkom rada nakoniec

zabina27
1. feb 2015

@viera1107 ja som teda mala len laserovou operaciou odstranene dioptrie, ale gynekolog ma poslal k ocnemu, nech sa on vyjadri, ci je to indikacia na sekciu, u mna nebola, ale gynekolog mi vyslovene povedal, ze on to posudit nemoze a ze ak by mala byt sekcia kvoli tomuto, musi ju doporucit ocny lekar. ved sa opytaj na poradni

sakura77
1. feb 2015

myslim ze nie..aj ja som mala kratkozrakost,astigmatizmus,10% tupozrakost,v detstve vylieceny strabizmus a v pohode normalne som isla oba krat...teraz som uz po laserovke a mam svaty pokoj🙂 😉 ale tak asi to musia posudit individualne...

chokma
1. feb 2015

Ja mam strabizmus ako dosledok predcasneho narodenia, na ociach rozdielne dioptrie, absolvovala som 2 operacie a nosim sosovky a porod som mala prirodzeny a super, rodila som so sosovkami na ociach. Gynekolog mi povedal, ze v poho mozem, ze len pri vysokom tlaku alebo napr. cukrovke byva problem.

radka752
5. feb 2015

@viera1107 Ahoj. Aj ja mám očné problémy. Mám krátkozrakosť, astigmatizmus, rôzne dioptrie aj retinopatiu (laserovali mi oči asi 6 rokov, potom mi robili cryo a teraz mám silikónové pásiky na oboch očiach) a pri posledných dvoch kontrolách zistili ešte šedý zákal vznikajúci na oboch očiach. Teraz som v druhom trimestri a tieto zdravotné problémy v súvislosti s tehotenstvom som konzultovala ako s očným tak s gynekológom. Budem teraz častejšie pozorovaná. Na najbližšej kontrole mi očný napíše odporúčanie pre gynekológa, aby som rodila sekciou, nakoľko prirodzený pôrod by môj stav mohol zhoršiť. Takže na tvojom mieste by som to určite konzultovala s lekármi.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre