Čo vám pomohlo na vyvolanie pôrodu?

beatrice1111
6. feb 2025

Ahojte.
Viem že po internete je toho dosť ale mna by zaujimalo čo vam reálne pomohlo ak pomohlo. Prvý pôrod som mala vyvolaný a velmi rada by som sa tomu tentokrát vyhla. Za každú radu ďakujem.

lucia13022023
6. feb 2025

Ako človek co vyskúšal všetko, naozaj všetko, na vyvolanie pôrodu, môžem povedať ze nič. Všetko je to náhoda. Reálne umývanie okien ci schody dieťa nedonutia pýtať sa na svet.

ina2405
6. feb 2025

@beatrice1111 sex reálne môže pomôcť kvôli prostaglandínom v ejakuláte. Ale tiež nie vždy. Mne sex vždy pomohol.

sima189
6. feb 2025

Mne nepomohlo nic, az vyvolavanie 🙈

lilope
6. feb 2025

@beatrice1111 pôrod sa začal pár hodín po sexe.

thirstymonk
6. feb 2025

Spermie. Fakt bez srandy. Vždy keď bol pôrod na spadnutie a už sa nám nechcelo stresovať, dali sme si jedno dve kolá a do pol hodinky až hodinky to šlo. 🙂

svetlonos
6. feb 2025

@beatrice1111
len cista nefalšovaný chémia 😂. Daj si pichnut zároveň aj epidural. Mbe 1x vyvolávali koli cukrovke zavedením tabletky, to boli fuha...
Druhý krát som už bola otvorená a prietoky neboli uplne ok, tak len malymi dávkami dopomohli oxitocinom. Postupne zvyšovali a až keď prasklu vodu posunula porod a za pol hodinu som porodila.
Takže tu sa nemôžem sťažovať, keďže napriek oxi som mala realne fakt bolesti tak 45 minut, predtým len tvrdenie brucha ako kontrakcie.
Opýtaj sa v porodnici, ci je možné zvoliť nejaký miernejší postup.

beatrice1111
autor
6. feb 2025

@ina2405 vyskusam, to som ešte neskusala 🤝🏻 dakujem

shania12345
6. feb 2025

@beatrice1111 ja som po termíne tiež mi už hrozí vyvolávaný pôrod a keďže viem co to je tak tiež to nechcem zažiť znova … ale nepomaha nic sex, vaňa, chôdza, cvicenie , fitlopta, schody , škoricové caje tonic a bla bla nic…. Mna len mrzí tento naše babatka v brusku nechápu a tak či tak pojdu von …

beatrice1111
autor
6. feb 2025

@shania12345
Prvykrat som prenasala 9 dni, nebolo to neviem aké strašne dalo sa prezit ale teraz mi je luto lebo chcela by som to zažiť aj tak ako sa patrí. Ja mám prísť do nemocnice v pondelok to budem prenasat 5 dni. Tak dúfam že dovtedy hadam.. neviem no neskusala som ešte nič ale chcem aspoň niečo preto urobiť ak by nahodou..som z toho smutna 🥲

shania12345
6. feb 2025

@beatrice1111 ja som prvú prenášala asi 8-9 tiež nejak tak … ale za mna to bola veľmi velka bolest … teda neviem to porovnať s nicim inym ale keď pocuvam okolie tak že tie vyvolávačky a bolesti po nich sú horšie … tiež som chcela zažiť ten taký prirodzený príchod toho pôrodu 🙂… tak ja pijem aj caj z ostruziny malinovej ta vraj pomaha dozrieť pôrodnými cestnám no a ten sex so šťastným koncom by mohol byt tiež fajn lebo aj spermie pomáhajú zmakcovat krcok 🙂 mne to ešte nezabralo ale tak 😅😅

froneet
6. feb 2025

Nič. Stretnutie s kamoškou a jej bábätkom. 🤣 skúšala som sex, dlhé prechádzky, malinikový čaj, ľanové semiačka, štiplavé jedlo, cviky na vyvolanie na fit lopte, horúce kúpele, pohár vína a nič. Mala som aj Hamilton. Nič, dali ma na čakačku na puknutie vody. Bola som prvá v poradí na čakačke a začali mi o polnoci predtým kontrakcie a včera sa drobček narodil 41+ 5. Je to fakt psychicky náročné prenášať. Držím palce. ❤️

beatrice1111
autor
6. feb 2025

@froneet dakujem ❤️ a gratulujem

daiane7
9. feb 2025

@beatrice1111 neviem či to má súvis, ale okolo 6 večer som vypila skoro celú fľašu toniku. O pól noci mi odtiekla plodová voda 🙂 poradila mi to kamoška. Vraj jej to tiež tak zabralo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre