Cord Blood Center - odber pupočníkovej krvi

adamkofjo
9. nov 2012

Uz davnejsie som sa zapojila do jednej sutaze a dnes mi volala pani z Cord Blood Center ze som ziskala zlavu na odber pup. krvi , poslali mi prospekti, len som z toho niaka zmatena , ci to nieje niaky podfuk , tak by ma zaujimali nazory mamiciek ktore maju skusenost s touto spolocnostou. Ci v tom nieje niaky hacik alebo nieco na co by som si mala dat pozor. Prosim napiste ak mate niekto negativnu alebo aj pozitivnu skusenost.

nicky07
9. nov 2012

ahoj. to volali mám pocit že každej maminke, ktorá sa zapojila do tej súťaže. Myslím, že podfuk to nie je, je tam nejaká zľava ale stále sa jedná o dosť vysokú sumu.
je o odbery zrejme menší záujem, kedže je to dosť vysoká investícia tak to asi riešia takto...Ak si uvažovala o odbere pupočníkovej krvi tak je to asi dobrá akcia, predsalen nejaké euríčko ušetríš. rozhodnutie je na tebe.

raza
9. nov 2012

@adamkofjo ahoj, aj mne dnes volali, tiež mám pocit, že volali každej, ktorá sa zapojila do súťaže (podla mňa ani o súťaž nešlo 😠 )
ja som rázne odmietla, ja o odber nemám záujem.. pani hneď po mojom vyjdrení zmenila tón, som si pomyslela svoje..

andulka13
10. nov 2012

@adamkofjo Ahoj! Tak mne volali tesne pred porodom (este v marci), lebo som sa do tej sutaze o kocik prihlasila. Dala som si cas na premyslenie a o 2 dni mi pani zavolala znova, to uz som mala kontrakcie kazde asi 3 minuty, tak jej vravim, ze uz je to pase, lebo rodim a zmluvy sme este ani nemali k nahliadnutiu. No mohli sme si to aj tak nahlasit, ze zmluvy nam poslu domov a ak by sme si to dovtedy rozmysleli, odobratu krv mozeme dat do centralnej banky k darovaniu, ci tak nejak. Tak sme sa do toho dali 1a pol hod. pred narodenim mojho synceka. Domov nam do tyzdna prisli zmluvy aj s dodatkom, ze mame zlavu 500 EUR. No my sme zmluvy posielali az tento tyzden spat podpisane, lebo sme v nich chceli nejake upravy, trvalo im 7 mesiacov, kym sa definitivne vyjadrili, ze ziadne upravy v zmluvach neurobia. Tak teraz cakame na podpisane zmluvy, kedy nam ich poslu spat. A potom do dvoch tyzdnov by sme mali platit.

andulka13
14. nov 2012

@adamkofjo Ahoj!Tak uz mame zmluvy od vcera podpisane doma a suma je znizena o 500,-EUR. Takze podfuk to nie je, ani hacik sme v tom nenasli. My sme nad odberom neuvazovali, kvoli financiam, no po tej zlave sme sa na to dali. Radila som sa aj so svojou gynekologickou a kde tu sme sa popytali na nazor. Kazdy ti ale nakniec povie, ze je to na tebe resp. na vas s manzelom(?)

monikanevesta
30. apr 2013

Ahojte tak mne volali dnes. 🙂 V podmienkach súťaže sa uvádza, že 500 eur je zľava na nákup kočíka + čo sa rozhodnete ohľadom babetka nakúpiť a výherca bude informovaný telefonicky. Nakoľko som bola ochotná len darovať a nie si ju uchovať( pupočníkovú krv, alebo kmeň. bunky) bo sa mi to zdá finančne nákladné, no v nemocnici kde budem rodiť nie je možný odber a tým ani darovanie sme sa rozlúčili a zaželali si pekný deň. No ako výhercovy podľa podmienok v súťaži sa mala pani informovať na číslo môjho účtu a tam mala byť výhra zaslaná. No predpokladám nakoľko sa ma nepýtala a ani ma nekontaktovali mailom že výhra je odovzdaná len výherkyniam, ktoré sa zaviažu darovaním krvy a buniek , alebo jeho uskladnením. Tak to asi s mojej strany čo sa týka súťaže a výhre

perlickar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denise01
27. aug 2013

Ahoj, ja som rodila pred rokom a tiez som dostala tu zlavu. Vyuzila som ju, aj ked si osobne myslim, ze ak tato krv naozaj moze zachranit zivot, mal by sa odber uskutocnovat automaticky bez rozdielu a zadarmo!!! Ved kto by si ju nedal uskladnit ako poistku pre pripad moznej choroby v buducnosti...Co sa samotnej zmluvy tyka, asi je v poriadku. Ja som podpisala, alenasa krv bola bohuzial kontaminovana.Zmluvu sme teda ukoncili, ale pri vsetkej korektnosti.

hanna4
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
messzua
20. nov 2013

Ahojte,čakam svoje prve babo.A uvažovala som nad odberom.No aj mne sa zda ta cena dost vysoká /čo by sa aj zadarmo mohlo spraviť/.Zapojila som sa aj ja do cordblood center suťaže,a samozrejme aj mne volali.Odvtedy mi aj vyvolávaju,čo mi žačalo byť podozrive,a aj mi ťuklo,prečo by niekto pre niekoho neznameho dal len tak zlavu 500 eur?!
Tak si hovorim pozriem sa čo píšu na nete o tejto firme,takto som si našla vas.Asi bude bezpečnejšie ich odohnať.Napokon ak existuje možnosť zadarmo,kto by za to platil hoci aj cent?! 🙂
Kde by som si vedela vybaviť odber zadarmo?

slniecko41
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sintea
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
klincek
5. feb 2014

@sintea najblizsie to zodvihni a povedz, ze ich telefonaty povazujes za obtazujuce a ci vedia, ako sa vzhladom na toto tvoje vyjadrenie maju zachovat.. je to totiz rovnake ako s nevyziadanymi otravnymi mailami-ak odosielatelovi das najavo, ze si ich nezelas, musi ich prestat posielat. tak sa nenechaj terorizovat 😉.

sintea
5. feb 2014

@klincek mas pravdu. Dakujem za radu. 🙂

turcanoval
11. feb 2014

@messzua Aj mne volali.. a kukám že nás je viac. Zadarmo sa dá odobrať, len ked máte už dieťa, ktoré má chorobu a vy ste tehotná s druhým. Aspoň čo ja viem. Inak treba platiť. Aj mňa odrádzala cena, ale 190€ je myslím v pohode. A tak som sa informovala u rôznych ľudí a doktorov čo poznám a vraj sa to aj tak nedá dobre využiť. A vy nie ste vlastníkom krvi a oni ju môžu použiť pre niekoho iného. Mám v tom chaos. Pri prvom synovi sme to nedali, lebo to bolo drahé a teraz neviem.

mikaela2283
19. feb 2014

ahoj ja sa chcem opitat ked dneska mojej sestre prisli papiere s cord blood center o zmluvach na tu pupučnikovu krv že ked nesuhlasi s odberom tej pupcnikovej krvi ci ma tie papiere zaslat spet alebo rostrhat lebo sa jej cena zda bit velka a ja som nasla na internete ze odber je zdarma lebo jej volali ze ten kocik vihrala ale ze musi zaplatit 679 eur za odber pupocnikovej krvi dakujem vopred za odpoved a za radu 😖

lukas888
24. feb 2014

Dobrý deň,

chcel by som vás informovať, že bezplatné odobratie a darovanie pupočníkovej krvi do Slovenského registra darcov pupočníkovej krvi je možné už pri prvom dieťati. Rozhodnutie je potrebné vykonať pred pôrodom, nakoľko darovaním odobratej krvi sa rodička vzdáva nároku na ďalšie využitie.
Ak sa rodičia rozhodnú, odovzdať pupočníkovú krv do registra darcov, je potrebné aby rodička pred pôrodom požiadala o jeho vykonanie priamo na pôrodnej sále.
Priamo v pôrodnici je potrebné vyplniť dotazník pre darovaný odber a tiež Informovaný súhlas, ktorý sa tam nachádza.
Všetky informácie ohľadom darovania pupočníkovej krvi do registra darcov nájdete na našej internetovej stránke www.eurocord.sk

Pokiaľ rodička daruje odber pupočníkovej krvi do registra darcov, a neskôr by samotné dieťa potrebovalo vlastné kmeňové bunky na liečbu, postupuje sa nasledovne:
ak sa takáto pupočníková krv nachádza uskladnená v Slovenskom registri darcov, bude dieťaťu samozrejme poskytnutá. Rovnako ako akémukoľvek inému kompatibilnému pacientovi. Samozrejme bezplatne.
Musím však upozorniť, že pravdepodobnosť, že darovaná pupočníková krv bude uskladnená v čase, keď ochorie dieťa je veľmi malá. Až 4/5 odberov, nesplnia interné kritéria registra darcov a táto pupočníkováa krv sa musí zlikvidovať, alebo sa použije na vedecké účely. V súčasnosti iba patina odberov od dobrovolných darkýň prejde procesom zaraďovania do medzinárodnej výmeny a teda je dlhodobo uskladnená. Z uskladnených transplantátov sa v priebehu rokov čast poskytne kompatibilným pacientom. K dnešnému dňu sme z registra darcov vydali 30 jednotiek priamo do transplantačných centier napr. do USA, Kanady, Austrálie, Francúzska, Holandska, Dánska, ČR a dalších. Ak sa napriek tomu pupočníková krv daného dieťaťa v registri nachádza, bude, ako sme už hore uviedli, samotnému dieťaťu bezplatne poskytnutá.

Odber je možné taktiež uskutočniť v rodinnej banke Cord Blood Center, v ktorej je krv na rozdiel od darcovskej banky uložená výhradne pre dieťa a jeho najbližších príbuzných. Uskladnenie pupočníkovej krvi v rodinnej banke zaručuje dieťaťu alebo jeho súrodencom okamžitý prístup ku kvalitným kmeňovým bunkám v prípade potreby v budúcnosti.

V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať na bezplatnom telefónnom čísle 0800 11 12 33.

S pozdravom,

Lukáš
CBC

aicha15
30. máj 2014

mne volali dnes a mala som pocit ze ma nahravaju, pytala sa ma otazky na ktore sa dalo povedat iba ano, po 2 áno som zlozila

hankala
2. júl 2014

Ja som si to dala a chcem to aj pre druhe dieťa. Dosť som čítala o tom ako to napreduje hlavne v USA a UK. Na druhej strane by som sa nezmierila keby som si za to kúpila napr. TV a nepomohla som svojmu bábu :/

miika
30. júl 2014

Ahojte, odporúčam prečítať si tento článok o odbere pupočníkovej krvi - a to tom, že ak to aj neurobíte, mali by ste určite inštruovať personál pri pôrode, aby neprestrihli pupočník skôr ako porodíte placentu a krv z placenty sa nepresunie späť do dieťaťa, trvá to cca 4 minúty a dieťa tým nepríde o veľkú časť vlastnej krvi. A to je možno to najlepšie čo môžete pre dieťa urobiť, možno aj lepšie ako odber krvi do banky.

http://www.prirozeny-porod.eu/odber-pupecnikove...

markapelka
29. aug 2014

Ahojte, ja by som chcela odber. Do súťaže som sa zaregistrovala ale nikto mi zatiaľ nevolal. Koľko to stojí po tej 500 € zľave? Ak by som ju nedostala, tak nechám spraviť odber iba do centrálneho registra a budem dúfať, že aspoň niekomu pomôže pričom nás to nič nestálo.

stary_ujco
29. aug 2014

Len aby si nebola prekvapená, keď tvoje dobrovoľné darovanie z nejakej príčiny odmietnu. Obľúbené výhovorky sú najmä pôrodná váha... Akonáhle však prejavis záujem o platený odber, všetky problémy zmiznú a tvoj každoročný príspevok na ich konto veľmi ochotne príjmu.

zivile
18. sep 2014

@adamkofjo ahoj, uz je to davno co si dala ten prispevok, ale prave som hladala nieco o tom cnetre..a nasla som tvoj prispevok..Jedna sa o to, ze mne dnes volali, ze som vyhrala zlavneny kopun v hodnote 50é eciek, takze by ma stal odber 190 Eciek..Prosim tak, napis mi ako si dopadla ci su seriozny..Tiez mam z toho zmiesany pocit ako si mala ty.Dakujem

cordbloodcenter
22. sep 2014

@stary_ujco, máte z časti pravdu. Darovanie a uskladnenie pupočníkovej krvi vyžaduje isté financie. Preto sa snažíme získať finančné prostriedky aj pomocou našich sponzorov. Na koľko tieto financie sú limitované, aj bezplatné odbery sú limitované. Vzhľadom na to je potrebné vyberať najvhodnejšiu pupočníkovú krv: http://eurocord.sk/darovanie/kriteria-na-darova...

Potom je aj program bezplatných indikovaných odberov do ktorého sa môžete bezplatne prihlásiť 0800 11 12 33. Jedná sa o bezplatný dober v prípade ak:
- staršie dieťa vo Vašej rodine trpí ochorením liečiteľným krvotvornými kmeňovými bunkami z pupočníkovej krvi
- pôrod dieťaťa, ktoré očakávate, prebehne pred začiatkom 28. týždňa tehotenstva
- novorodenec bude mať Apgar skóre v piatej minúte po narodení nižšie ako 5 bodov

Lukáš

janka257
8. okt 2014

Ahojte, kto ma zaujem o 80 eur zlavu na odber pupocnikovej krvi, kontaktujte ma cez IP. Zlava je cez Cord Blood Center a plati do 21.10.2014

drobec11
8. okt 2014

Ahojte, ponúkam rovnakú zľavovú poukážku ako janka257

ewwe
9. okt 2014

aj ja ponukam-darujem poukazku 80e zlava na odber pup. krvi

bibes
9. okt 2014

Tiez mam poukazku na zlavu... myslim, ze su vsetky rovnake, cize:
Zlava 80 Eur, Kod: R7C 14A, platnost: 21.10.2014

matarka
9. okt 2014

@cordbloodcenter Dobry den, chcela by som sa opytat, ci este stale poskytujete zlavy na odber. Ked som pred par mesiacmi dostala taku ponuku (myslim, ze zlavy boli od 60 do cca 200 Eur v zavislosti od typu odberu), este som odber nezvazovala - teraz uz ano. Dakujem, Martina

cordbloodcenter
9. okt 2014

@matarka

Dobrý deň Matarka,

máte od nás email v kt. Vám ponúkame zľavu? Ak áno, odpíšte na ten email, aby sme mohli potvrdiť jeho platnosť a Vám uznať zľavu. Ak máte ešte hocijakú otázku, kľukne ju pošlite. Môžete ísť aj na našu webstránku, kde nájdete bezplatné tel. číslo, chat, alebo email.

Lukáš

matarka
9. okt 2014

@cordbloodcenter Ano, mam, len je uz davno expirovanyi -vtedy som bola uplne na zaciatku tehotenstva, takze som to neriesila este. Ale dakujem, urcite sa s Vami/centrom skontaktujem.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre