icon

Je fotenie pôrodu príliš intímne alebo spomienka na celý život?

zanzilady
2. mar 2025

Ahojte, vymazali mi príspevok o foteni pôrodu. Tak možno ešte raz. Co si o tom myslite? Dali by ste sa nahovoriť ? Aj keď je to veľmi intímna chvíľa, tak emócie ktoré ostanú zachytené si asi budete pozerať so slzami v očiach do konca života.

denisa_deniska
2. mar 2025

@zanzilady nie, komu to chceš ukazovať? Ja si to pamätať budem, príp. muž

krasneleto
2. mar 2025

@zanzilady kedze som mala sekciu tak nie... ak by bola moznost pri prirodzenom, tak ano

betulinka1
2. mar 2025

@zanzilady za mna Ano. Kolega mal take fotenie. Par fotiek ukazal ale nie tie zospodu. Bolo to uzasne. Ja som bola v úplnej narkoze. Ja by som take fotky hned brala, ze ako ho vyberajú.

glorikarebeka
2. mar 2025

Ani keby mi za to zaplatili a to som mala pôrody bezbolestné

lucia13022023
2. mar 2025

Pre mňa je pôrod niečo veľmi intímne, krásne, kde bol len manžel a pôrodná asistentka. Mali sme úžasnú atmosféru a teda fotografka by mi tam asi prekážala. Ale spomienky a fotky sú to krásne. Ja so videla ten predošli príspevok, fotky si nafotila veľmi pekne.
Ale k otázke, skôr nie ako áno.

lenja123
2. mar 2025

@zanzilady tvoj prvý príspevok som.nečítala, tak neviem, čo presne tým fotením myslíš. Určite by som uvítala nejaké fotky, povedzme nie príliš intímne, fotené napr. manželom. Rozhodne by som pri pôrode nechcela profesionálneho fotografa, ani žiadneho iného cudzieho človeka. Samozrejme okrem zdrav. personálu.

oblecenie99
2. mar 2025

@zanzilady panebože nie. Nebolo tam nič, čo by za mňa stálo za fotenie. Keď sem tam vidím nejaké videá na YouTube či fotky iných, tak mi to nepríde ani pekne, ani dôstojne, ani dojemné, naopak, mám z toho nepríjemné pocity. A seba by som teda vôbec nechcela pri tom vidieť na fotkách. A komu inému by som to ukazovala? Manžel by na to tiež nebol zvedavý.. a nepíšem to len preto, lebo som mala sekciu v plnej narkoze, na prirodzene by som tiež nechcela pozerať, mozno duplom nie. Ja som mala termín na 24.12, boli sme doma, urobili sme pár fotiek vtedy, že sviatky, ešte sme sa ako tak vyobliekali no a neprezeram si tie fotky,lebo som už bola v termíne, obrovské brucho, opuchnutá unavená tvár.. ani keby mi za to platili. Manžela s foťákom by som odtiaľ vyhodila.

evaachesa
2. mar 2025

Ako prosím ťa prebieha fotenie pôrodu? Otvorená na 5 centimetrov, na 6? Či čo? 😱

henii
2. mar 2025

@zanzilady áno. Ak raz bude druhé, určite by som chcela pri pôrode fotografku

ivik4
2. mar 2025

Nie

janulka1802
2. mar 2025

Kľudne áno. Nechcela by som detaily intímnych partií, ale inak by som s tým nemala problém. Avšak pre mňa by to boli fotografie do súkromného albumu, nie na fb a pod. Pekne, vkusne nafotené zábery, skôr čiernobiele fotografie môžu vyznieť krásne.

katica06
2. mar 2025

Nie ani náhodou, bola som unavená a nevyspatá. Stačí že si to pamätám ja

mandzula
2. mar 2025

Za mna nie, nefotila som si ani vyberanie slepeho creva. Spomienkou na porod mi je dieta, nie fotka spotenych vlasov.

oblecenie99
2. mar 2025

Ja som teraz namatkovo dala do Googlu, a možno mi to aj vymažú, ale tak ja neviem teda...

https://www.maminka.cz/clanek/jak-vypada-porod-...

Ja nad takýmito fotkami proste krútim hlavou, 80 percent toho je už nad môj pochop, zvyšok ešte ako tak. Buď som fakt mimo, ale z takýchto fotiek tak akurát prídem o mlieko, nie naopak. Ironické je, že tie fotky chcú byť tak prirodzene a zachytiť niečo tak veľmi autentické, že až nie sú.. lebo nie je nič prirodzenejšie, ako sa krútiť v bolestiach, ideálne pred očami viacerých ľudí a nechať sa vyfotiť pritom treťou osobou.

zanzilady
autor
3. mar 2025

Ďakujem pekne za odpovede 🙂 presne tak to aj beriem že 100 ľudí 100 chuti. Sama neviem či by som sa dala, ale zároveň to musí byt pekne. Skôr ale myslím takéto fotky (ja som fotila) kde nemáte pohľad tam dole - ale emócie 🙂 a babatko

janulka1802
3. mar 2025

@zanzilady krásne zábery!

kristina210
3. mar 2025

Ja som mala sekciu v spinale, a požiadala som sestričku, nech mi robí fotky ... nebolo to profi fotenie, ale máme krásne spomienky vo fotoknihe ... pár fotiek ako mi ho ukázali a držali pri hlave, ako ho vyšetrovali keď ho vybrali, merali, vážili, ako ho hneď po sekcii dali ockovi na 2 minúty na ruky